Skip to content

Wi-Fi-hotspottien etsiminen ja käyttäminen

20 de kesäkuu de 2021

Wi-Fi-hotspot on langaton tukiasema, joka tarjoaa Internet-yhteyden verkkolaitteisiin julkisissa tiloissa, kuten keskustan keskustoissa, kahviloissa, lentokentillä ja hotelleissa. Yritykset ja koulut käyttävät yhä enemmän Wi-Fi-hotspotteja sisäisiin (intranet) verkkoihinsa. Langattomat kotiverkot käyttävät myös samanlaista Wi-Fi-tekniikkaa.

Wi-Fi-hotspottien käyttöä koskevat vaatimukset

Tietokoneet (ja muut laitteet) muodostavat yhteyden tukiasemiin sisäisillä Wi-Fi-verkkosovittimillaan. Jos tietokoneessasi ei ole sisäistä Wi-Fi-sovitinta, asenna Wi-Fi-verkkosovittimet erikseen. Tietokoneen tyypistä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen voit käyttää USB-, PC-kortti-, ExpressCard- tai PCI-korttisovitinta. Julkiset Wi-Fi-hotspotit edellyttävät joskus maksullisia tilauksia. Rekisteröitymällä näille hotspotille, anna luottokorttitiedot verkossa tai puhelimitse ja valitse palvelusuunnitelma. Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat suunnitelmia, jotka toimivat tuhansilla hotspot-alueilla koko maassa.

Palveluntarjoajat toimittavat profiilitiedot, joita tarvitaan heidän Wi-Fi-hotspotinsa käyttämiseen. Nämä tiedot sisältävät:

  • Verkon nimi (jota kutsutaan myös SSID: ksi) erottaa hotspot-verkot toisistaan.
  • Salausavaimet (sarja kirjaimia ja numeroita) sekoittavat verkkoliikennettä hotspotiin ja takaisin.

Wi-Fi-hotspottien etsiminen

Tietokoneet voivat automaattisesti etsiä kuormittajia, jotka ovat langattoman signaalin kantaman sisällä. Nämä tarkistukset tunnistavat hotspotin verkon nimen (SSID) ja antavat tietokoneen muodostaa yhteyden. Jos et halua käyttää tietokonetta hotspotien löytämiseen, käytä erillistä gadgetia, jota kutsutaan Wi-Fi-Finderiksi. Nämä pienet laitteet etsivät hotspot-signaaleja ja saattavat osoittaa signaalin voimakkuutta tarkan sijaintinsa määrittämiseksi. Ennen kuin matkustat kaukaisiin paikkoihin, etsi Wi-Fi-yhteyspisteet langattomien verkkopisteiden etsintäpalveluiden avulla.

Yhdistä Wi-Fi-hotspotteihin

Yhteys Wi-Fi-hotspotiin toimii samalla tavalla kuin koti-, yritys- ja julkiset langattomat verkot. Kun langattomaan verkkosovittimeen on lisätty profiili (verkon nimi ja salausasetukset), muodosta tietokoneen yhteys. Maksulliset tai rajoitetut hotspot-palvelut edellyttävät, että kirjaudut sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla, kun käytät Internetiä ensimmäisen kerran.

Wi-Fi-yhteyspisteiden vaarat

Wi-Fi-hotspotit ovat yleensä turvallisia, vaikka teknisten taitojen omaava hakkeri voi murtautua tietokoneeseen hotspotin kautta ja käyttää henkilökohtaisia ​​tietoja. Muutamat tarvittavat varotoimet auttavat varmistamaan turvallisuuden Wi-Fi-yhteyspisteiden käytössä:

  • Tutki julkisten kuormittajien palveluntarjoajia ja valitse vain hyvämaineiset palveluntarjoajat, jotka käyttävät vahvoja suojausasetuksia verkoissaan.
  • Tarkista tietokoneen asetukset varmistaaksesi, ettet muodosta yhteyttä vahingossa muihin kuin ensisijaisiin yhteyspisteisiin.
  • Ole tietoinen ympäristöstäsi ja tarkkaile epäilyttäviä henkilöitä, jotka saattavat lukea näyttöäsi tai kiinnittää liikaa huomiota laitteeseesi.