Skip to content

Wi-Fi-opetusohjelma: Kuinka muodostaa yhteys langattomaan verkkoon

21 de kesäkuu de 2021

Yhdistäminen langattomaan verkkoon tai julkiseen Wi-Fi-hotspotiin on melko yksinkertainen prosessi, mutta eri käyttöjärjestelmien välillä on joitain pieniä eroja. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows- ja Mac-tietokoneita. Android- ja iPhone-laitteiden Wi-Fi-yhteyden muodostamiseen on erilliset ohjeet.

Mitä sinun on yhdistettävä Wi-Fi-verkkoon

Kaikissa moderneissa älypuhelimissa, tableteissa ja tietokoneissa on sisäänrakennettu langaton verkkosovitin. Jos käytät vanhempaa laitetta tai jos sisäinen Wi-Fi-sovitin on rikki, voit ostaa USB-Wi-Fi-sovittimen. Jos verkko on suojattu salasanalla tai järjestelmänvalvojat ovat piilottaneet verkon nimen (SSID) lähettämisen, sinun on myös selvitettävä nämä tiedot yhteyden muodostamiseksi.

Kuinka muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon Windowsissa

 1. Valitse langattoman verkon kuvake tehtäväpalkissa. Se näyttää joko kahdelta tietokoneelta tai palkkiruudulta näytön oikeassa alakulmassa. Langattoman yhteyden symboli on näytön oikeassa yläkulmassa Macissa.

 2. Valitse langaton verkko, johon haluat muodostaa yhteyden.

 3. Valitse Kytkeä. Macissa ja joissakin Windows-versioissa muodostat yhteyden automaattisesti, kun napsautat verkkoa.

  Kuvakaappaus Wi-Fi-verkosta Windows 10: ssä Yhdistä-painike korostettuna

 4. Anna suojausavain, jos langaton verkko on salattu (WEP, WPA tai WPA2). Tämä tallennetaan seuraavan kerran, joten sinun on annettava se vain kerran.

  Kuvakaappaus kirjautumistiedot-ikkunasta Windows 10: ssä ja Seuraava-painike korostettuna

 5. Kun sanotaan, että olet yhteydessä, avaa verkkoselain ja käy verkkosivustolla vahvistaaksesi, että voit käyttää Internetiä. Jos muodostat yhteyden Wi-Fi-hotspotiin, sinua saatetaan pyytää avaamaan selain hyväksymään verkkojen käyttöehdot.

  Kun sanotaan, että yhteys on muodostettu, avaa selain ja käy verkkosivustolla vahvistaaksesi, että voit käyttää Internetiä.

Kuinka pysyä turvassa Wi-Fi-yhteyden avulla

Suojaamattoman langattoman verkon käytön riskien vähentämiseksi varmista, että palomuuri on asennettuna ja päällä ennen yhteyden muodostamista julkiseen hotspotiin. Sinulla on oltava myös uusimmat virustentorjuntapäivitykset ja käyttöjärjestelmän korjaustiedostot. Windowsissa voit määrittää verkon sijaintityypit sopivan suojaustason määrittämiseksi automaattisesti.

Kuinka korjata Wi-Fi-yhteysongelmat

Jos sinulla on vaikeuksia muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon, voit tarkistaa useita asioita ongelman tyypistä riippuen:

 • Jos et löydä langattomia verkkoja, varmista, että Wi-Fi on käytössä.
 • Jos langaton signaali laskee jatkuvasti, joudut ehkä joutumaan lähemmäksi tukiasemaa.
 • Jos sinulla on langaton yhteys, mutta ei internetyhteyttä, modeemi tai reititin on ehkä käynnistettävä uudelleen.
 • Jos olet unohtanut kotiverkon salasanan, langaton suojausavaimesi saattaa olla reitittimen alaosassa, jos et muuttanut oletusasetuksia verkkoasetuksia tehtäessä.

Mac-käyttäjät voivat tarkastella unohtuneita salasanoja Avaimenperä-sovelluksessa.