Skip to content

Wi-Fi voi lopulta saapua valonsäteiden yli

23 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Kenian aakkoset ovat käynnistäneet innovatiivisen tavan toimittaa langatonta Internetiä syrjäisillä alueilla.
  • Taara-projektia käytetään alueilla, joilla kuitukaapeleiden asettaminen on haaste.
  • Järjestelmä toimii käyttämällä valoa tiedonsiirtoon hyvin suurilla nopeuksilla hyvin kapeana, näkymättömänä säteenä.
Keniassa otetaan käyttöön uutta tekniikkaa, joka toimittaa langatonta internetiä valonsäteillä, ja sitä voidaan lopulta käyttää laajentamaan Internet-yhteyttä Yhdysvaltojen vajaakäyttöisille alueille, asiantuntijat sanovat. Googlen emoyhtiö Alphabetin käynnistämää Taara-projektia käytetään alueilla, joilla kuitukaapeleiden asettaminen on haastavaa. Tekniikka vaatii näköyhteydet korkealle torneihin. Aakkoset tekevät yhteistyötä teleyrityksen kanssa tarjotakseen internetyhteyden Afrikan syrjäisillä alueilla. ”Luomalla sarjan linkkejä kumppanimme valokuituverkosta maan alle alipalvelettuihin alueisiin, Taaran linkit voivat välittää nopeaa ja korkealaatuista Internetiä ihmisille ilman aikaa, kustannuksia ja vaivaa kaivojen kaivamiseen tai kaapeleiden naruttamiseen. pylväiden varrella ”, Taara-projektin pääjohtaja Mahesh Krishnaswamy sanoi yhtiön verkkosivustolla julkaistussa ilmoituksessa.

Suuri nopeus, kapea palkki

Järjestelmä toimii käyttämällä valoa tiedonsiirtoon hyvin suurilla nopeuksilla hyvin kapeana, näkymättömänä säteenä. ”Tämä säde lähetetään kahden pienen Taara-terminaalin välille linkin luomiseksi”, Krishnaswamy kirjoitti. ”Yksi Taara-linkki voi kattaa jopa 20 km: n etäisyydet ja lähettää jopa 20 Gbps: n kaistanleveyden – se riittää, että tuhannet ihmiset voivat katsella YouTubea samanaikaisesti.” Taara-projekti pyrkii laajentamaan verkkoa yhteisöihin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Teknologiaa kokeiltiin viime vuonna, ja se on nyt toiminnassa Keniassa. ”Meillä on samanlainen ongelma Yhdysvalloissa, jossa syrjäisillä alueilla on huono internetyhteys tai ei lainkaan.” Vastaavaa tekniikkaa voi olla saatavilla Yhdysvalloissa seuraavan viiden vuoden aikana, asiantuntijat sanovat. ”Datan kysyntä nostaa vaatimusta suuremmille nopeusjärjestelmille tukemaan sellaisia ​​sovelluksia kuin 5G-infrastruktuuri ja viimeisen mailin liitettävyys, joita radiotaajuus (RF) tai valokaapeli ei ole tyydyttänyt”, Barry Matsumori, BridgeCommin toimitusjohtaja optisen langattoman viestinnän (OWC) yritys, sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Voimme odottaa laajempien OWC-järjestelmien käyttöönoton lähivuosina, kun 5G-laajennus sekä muut liitäntäsovellukset kasvavat.”

Yhdysvaltain hallitus käyttää OWC: tä jo avaruusviestinnässä ja muilla erikoistuneilla alueilla, Matsumori sanoi. ”Suurempien tiedonsiirtonopeuksien kysyntä on ylittänyt radiotaajuuspohjaisten tekniikoiden tarjoamat mahdollisuudet, ja näitä nopeuksia voidaan tukea vain joko valokaapelilla tai OWC: llä”, hän lisäsi. ”Kuituoptinen kaapeli on kuitenkin kalliimpaa kuin langaton asennus, ja joissakin tapauksissa säännöt rajoittavat peittoaluetta.”

Afrikasta Yhdysvaltoihin

Laajakaistayhteyden puute on laajalle levinnyt ongelma, johon Taaran kaltaiset optiset järjestelmät voivat auttaa, tarkkailijat sanovat. ”Meillä on samanlainen ongelma Yhdysvalloissa, jossa syrjäisillä alueilla on heikko Internet-yhteys tai ei lainkaan”, Sean Nguyen, Internet-palveluntarjoajien vertailusivuston Internet-neuvonantaja, sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Tämä tarkoittaa sitä, että mitä kauempana olet kaupungeista, sitä alipalveluneemmat ihmiset ovat, mikä vaikuttaa valtavasti koulutukseen ja työllistymismahdollisuuksiin. Pandemia on osoittanut meille, että tämä on yksi sukupolven tärkeimmistä aiheista.”

Kaupunki, joka on peitetty läpinäkyvien sinisten valojen ja yhteyksiä edustavien viivojen verkkoon

Laajemman Internet-yhteyden tarpeesta huolimatta Nguyen sanoi, että Taara-projektin tuominen tähän maahan voi olla haastavaa. ”Valitettavasti voi kestää kauan, ennen kuin näemme tekniikan laajaa käyttöä Yhdysvalloissa, ja syy siihen on, että meillä on jo erilaiset olemassa olevat infrastruktuurit”, hän lisäsi. ”Maailmassa on paljon kolmannen maailman maita, joilla on parempi, nopeampi, halvempi Internet kuin meillä uudemmalla tekniikalla, koska niiden infrastruktuuri puuttui kokonaan. Uusimman tekniikan käyttöönotto ja käyttöönotto oli helppoa. Yhdysvalloissa, se tulee olemaan huomattavasti monimutkaisempi. ” Taara-projekti on jännittävä katsaus yhteen tapaan, jolla Internet-yhteys voidaan tarjota syrjäisille alueille. Toivotaan nyt, että Yhdysvallat voi saada samanlaisen järjestelmän, jotta jokainen pääsee verkkoon tarpeeksi nopeasti työskentelemään, opiskelemaan ja pelaamaan.