Skip to content

Wii-RPG: Xenoblade Chronicles ja The Last Story

28 de kesäkuu de 2021

Wii: n historian kaksi suurinta roolipeliä osuivat Pohjois-Amerikkaan vuonna 2012. Xenoblade Chronicles ja Viimeinen tarina ovat molemmat mahtavia, mutta kumpi on parempi? Selvitetään se.

Taistelu

Toisin kuin vanhan koulun JRPG: t, joissa on kiireinen vuoropohjainen peli, nämä pelit tarjoavat molemmat toiminta-RPG-tyylisiä taisteluita. Kahdesta Xenoblade antaa enemmän vanhan koulun RPG-rakenteita kurkistaa toimintaviilunsa läpi. Viimeinen tarina puolestaan ​​tuntuu usein tasaiselta toimintapeliltä, ​​jossa on pieni roolipeli reunojen ympärillä. Jos olet vanhan koulun vuoropohjaisten JRPG: n fani, suosittelisit todennäköisesti Xenoblade-lähestymistapaa. Jos olet enemmän toimintapelaaja, pidät todennäköisemmin Last Story -järjestelmästä.

Voittaja: Viimeinen tarina

Tarina

Viimeisen tarinan kuvakaappaus

Se on melkein väistämätön sääntö, että kaikilla roolipeleillä, joilla on suuri tarina, on tylsää taistelua, ja kaikilla peleillä, joissa on suuri taistelu, on unohdettava tarina. Sekä Xenoblade Chroniclesilla että The Last Storyilla on suuri taistelu ja siten tyytymättömiä tarinoita. Mutta nämä tarinat epäonnistuvat hyvin eri tavoin. Viimeinen tarina on ennustettavissa ja klisee, kun taas Xenoblade sisältää tarkemman ja omaperäisemmän tarinan, jossa on muutamia aitoja yllätyksiä ja ainutlaatuinen lähtökohta. Vaikka sen pitäisi antaa Xenobladelle etusija, sen tarinaa heikentävät lempeät hahmot ja tavanomainen lähestymistapa, kun taas Viimeinen tarina saa jalan tarkemmasta tarinankerronnasta, terävämmästä vuoropuhelusta ja hieman kiinnostavammista hahmoista.

Voittaja: Solmio

Luonteen kehitys

Xenoblade Chronicles

Viimeinen tarina ja Xenoblade Chronicles sisältävät molemmat perusasiat, jotka löytyvät useimmista roolipeleistä. Kun voitat taisteluita, saat kokemuspisteitä, jotka nostavat sinut yhä voimakkaammaksi soturiksi. Voit hankkia aseita ja panssareita ja päivittää niitä käyttämällä löydettyjä esineitä ja käteistä. Mutta Xenoblade Chronicles ylittää perusasiat; jokainen tarvike tarjoaa sekoituksen vahvuuksia ja heikkouksia, ja jalokivien valmistusjärjestelmän avulla voit vaihtaa aseita merkittävällä tavalla. On vielä yksi monimutkainen järjestelmä ansaita ja määrittää erilaisia ​​kykyjä. Niille, jotka todella haluavat kaivaa hahmojen kehitykseen, ei ole keskustelua siitä, mikä peli on parempi.

Voittaja: Xenoblade Chronicles

Käyttöliittymä

Näyttökuva

Viimeisessä tarinassa ei ole liikaa suuria puutteita. On joitain pieniä ärsytyksiä, kuten kiinteät hahmot, jotka estävät vahingossa tietä, mutta se oli vain vakava ongelma pari kertaa. Suuremman monimutkaisuuden myötä toimintahäiriöt lisääntyvät, minkä vuoksi samalla tavalla kuin Xenoblade Chronicles -sovelluksessa on kymmeniä hienoja ominaisuuksia, on myös lukemattomia ärsytyksiä. Valikot ovat jatkuvasti hankalia. Jalokivien valmistusvalikko nollautuu joka kerta, kun teet helmen, joten kun olet poistunut Gem IV -kokoelmastasi tyypin mukaan, sinut palautetaan Gem I -kokoelmaasi oletuslajittelussa. (Viimeisen tarinan avulla voit ainakin poistaa tekstitykset johdonmukaisesti otoksista, vaikka se pitää ne kaikessa muussa.) Peli on usein tarpeettoman turhauttavaa; Tietyn hahmon tai kohteen löytäminen voi olla uuvuttavaa ja tylsiä, ja yhden luettelo täyttyy lopulta hyödyttömillä esineillä, joista sinulla ei ole mitään tapaa tietää, että on hyödytöntä ilman huijausarkkia. Voit väittää, että sen eeppinen laajuus tekee Xenobladepahenemiset ovat ymmärrettäviä, mutta ne ovat edelleen väsyttäviä.

Voittaja: Viimeinen tarina.

Esitys

Viimeinen tarina

Kun Wii esiteltiin, sen sanottiin olevan suunnilleen yhtä graafisesti tehokas kuin Xbox, ja silti Wii-visuaalien laatu on yleensä ollut paljon huonompi. The Last Story on ensimmäinen Wii-peli, joka todella vastaa ensimmäisen luokan Xbox-pelin ulkoasua, ja vaikka se ei vaikuta kenenkään 360: n kanssa, se on merkittävä saavutus Wii-pelille; yksi Xenoblade Chronicles ei vastaa toisiaan. Pisteet ovat melko lähellä. Last Story on ehdottoman upea tunnari, mutta kaiken kaikkiaan Xenoblade sisältää mielenkiintoisempia sivumusiikkia. Molemmat tulokset ovat erinomaisia. Englanninkielisten versioiden ääninäyttelijän kannalta Xenoblade kärsi huonosta näyttelijän valinnasta Shulkissa, joka kuulostaa hieman snootilta ylemmän luokan brittiläisellä aksentilla. Viimeisen tarinan samankaltaisella päähenkilöllä Zaelilla on jokaisen ääni, jonka hän olisi halunnut Shulkille. Yleensä Xenobladen ääninäyttelijä on sarjakuvamainen kuin Viimeinen tarina. Xenobladella on myös ne äänet, jotka toistavat tiettyjä taistelulauseita loputtomasti, kun taas Viimeinen tarina tarjoaa monipuolista vuoropuhelua tilanteen mukaan.

Voittaja: Viimeinen tarina

Koko

Näyttökuva

Tässä kilpailussa ei ole kilpailua. Xenobladein laaja, avoin maailma kääpiöissä Last Story on paljon supistunut; sinusta tuntuu kuin olisit vapaa tutkimaan melkein joka tuumaa kävelemällä, uimalla ja kiipeämällä. Viimeisessä tarinassa on muutama tusina sivutehtäviä, joista monet eivät ole muuta kuin ruoanlaittoaineiden keräämistä, kun taas Xenobladessa on oltava satoja, monia hyvin monimutkaisia, jotkut sisältävät mielenkiintoisia sivutarinoita. Viimeisen tarinan kaiken suorittaminen vie vähemmän aikaa kuin vain Xenoblade-sivutehtävien suorittaminen.

Voittaja: Xenoblade Chronicles

Lopullinen tuomio

Näyttökuva

Jokaisesta näistä peleistä on paljon sanottavaa, ja yhden henkilön valitus pelistä voi olla toisen suosikki ominaisuus. Viimeinen tarina voidaan merkitä merkityksettömäksi tai tarkasti kohdennetuksi. Xenoblade Chroniclesia voidaan pitää antelias ja monimutkainen tai epämiellyttävä ja hajanainen. Last Storyn taistelua voidaan syyttää liian toimintakeskeisyydestä, Xenoblade’sia voidaan syyttää kahden pelityylin epämiellyttävästä levittämisestä, ja nämä voidaan nähdä hyvinä tai huonoina. Yllä olevassa vertailussa Viimeinen tarina voittaa useampien luokkien joukossa, mutta voitto menee Xenoblade Chroniclesille, koska kun Viimeinen tarina voittaa luokan, se tekee niin vähän, mutta kun Xenoblade voittaa, se tekee sen paljon. Tämä eeppinen peli on neljä kertaa niin pitkä, siinä on paljon enemmän sivutehtäviä, jotka ovat paljon monipuolisempia, mielikuvituksellisempi lähtökohta ja tarjoaa suuremman tunteen maailman uppoutumisesta. Vaikka The Last Story ei voi voittaa peliä, joka on helposti yksi kaikkien aikojen suurimmista JRPG-peleistä, se on silti upea peli. Kaikissa kilpailuissa on oltava häviäjä, mutta JRPG: n joukossa molemmat näistä peleistä ovat voittajia.

Victor: Xenoblade Chronicles