Skip to content

Windows 10 -näppäimistö ei toimi? Kokeile näitä 18 pikakorjausta

19 de maaliskuu de 2021

Langallinen tai langaton näppäimistö, joka ei toimi kunnolla, voi olla uskomattoman turhauttavaa Windows 10 -käyttäjille. Joskus näppäimistö ei kirjoita, kun taas toisinaan näppäimistö ei ehkä edes muodosta yhteyttä Windows 10 -tietokoneeseen tai -tablet-laitteeseen ollenkaan.

Tällaiset ongelmat voivat vaikuttaa myös Microsoft Surface -käyttäjiin, joilla on Surface Type- ja Touch Cover -näppäimistöt, ja jopa kannettavien tietokoneiden omistajille, jotka löytävät itsensä käyttämään Windows 10 -tietokonetta normaalisti jonain päivänä ja sitten kannettavan tietokoneen näppäimistön ei toimi seuraavana.

Windows 10 -näppäimistövirheiden syy

Kiinteän, sisäänrakennetun tai langattoman näppäimistön käytön ongelmat Windows 10 -laitteen kanssa voivat johtua erilaisista ongelmista, esimerkiksi yhteysvirheistä ja vanhentuneista ohjaimista vioittuneisiin laitteisto- ja Bluetooth-ristiriitoihin.

Kuinka korjata rikki Windows 10 -näppäimistö

Tässä on joitain parhaita ratkaisuja häiriöttömän näppäimistön korjaamiseen Windows 10 -tietokoneessa, kannettavassa tietokoneessa, tabletissa tai kaksi yhdessä laitteessa, kuten Microsoft Surface.

 1. Tarkista näppäimistön kaapeli. On mahdollista, että kaapeli, joka yhdistää näppäimistön Windows 10 -tietokoneeseesi, on saattanut irrota. Tarkista molemmat päät varmistaaksesi, että se on kytketty oikein.

 2. Suorita alkuasennus. Jos sinulla on upouusi langaton näppäimistö, joudut ehkä asentamaan sen ensin, ennen kuin voit käyttää sitä. Ohjeet tulevat tyypillisesti näppäimistön mukana, vaikka voit liittää sen myös Windows 10: n natiivin Bluetooth-yhteysasetusten kautta Asetukset-sovelluksessa.

 3. Ota Bluetooth käyttöön. Langaton näppäimistö, joka ei toimi, voi johtua usein siitä, että Bluetooth ja muut langattomat signaalit on kytketty pois päältä Windows 10 -laitteessasi.

 4. Poista lentotila käytöstä. Windows 10: n lentotila toimii kuten lentokonetila älypuhelimissa ja tableteissa ja poistaa käytöstä kaikki langattomat signaalit, mukaan lukien Bluetooth. Sammuta se muodostaaksesi yhteyden langattomaan näppäimistöön.

 5. Tarkista langattoman näppäimistön paristot. On helppo unohtaa, että langattomat näppäimistöt saavat virtansa akuista, koska ne voivat yleensä kestää yli vuoden, kunnes ne tarvitsevat latausta tai pariston vaihtoa. Jos näppäimistössäsi on ladattavia paristoja, kytke se virtalähteeseen lataamista varten. Muussa tapauksessa sinun pitäisi pystyä vaihtamaan paristot kuten tietokonehiiressä ja muissa vastaavissa laitteissa.

 6. Käynnistä Windows 10 -tietokone uudelleen. Vanha mutta hyvä. Tietokoneen uudelleenkäynnistys voi korjata useita teknisiä ongelmia, mukaan lukien kannettavan tietokoneen näppäimistö, joka ei toimi kunnolla, tai kun näppäimistö ei kirjoita.

 7. Asenna uusimmat Windows 10 -päivitykset. Windows 10 -käyttöjärjestelmän päivitykset lataavat tärkeät tietoturvapäivitykset, mutta ne voivat myös korjata useita käyttäjien yhteysongelmia.

 8. Poista Bluetooth käytöstä muissa laitteissa. On mahdollista, että muiden älylaitteiden Bluetooth-signaali voi aiheuttaa ristiriitoja. Kokeile sammuttamalla heidän Bluetooth pois päältä nähdäksesi, korjaako tämä ongelmasi.

 9. Päivitä Windows 10 -ohjaimet. Uusi laiteohjain voi olla tarpeen yhteyden muodostamiseksi Windows 10 -näppäimistöön oikein.

 10. Vaihda USB-portteja. Jos näppäimistö ei kirjoita ja se käyttää kaapeliliitäntää, yritä liittää se toiseen Windows 10 -laitteen USB-porttiin.

 11. Tarkista kaapeli vaurioiden varalta. Tarkasta näppäimistön USB-kaapeli huolellisesti kulumisen varalta.

 12. Irrota Surface-näppäimistö ja kiinnitä se uudelleen. Jos sinulla on Microsoft Surface -laite ja käytät Pintatyyppistä kantta tai Kosketusnäyttöä, poista se yksinkertaisesti Windows 10 -laitteesta, odota muutama sekunti ja liitä se sitten uudelleen.

 13. Puhdista Microsoft Surfacen pohja. Lähes koko Microsoftin Surface-laitteiden alaosa on omistettu yhteyden muodostamiseen Type- ja Touch Cover -näppäimistöihin. Kaikki lika tai lika tällä alueella voivat vaikuttaa näppäimistöjen liitettävyyteen, joten on tärkeää pitää ne puhtaina. Puhtaan liinan tai korvanapin käyttö on yleensä kaikki mitä tarvitset.

  Älä kastele tätä liitoskohtaa Surfacessasi tai käytä mitään puhdistusnesteitä.

 14. Kokeile näppäimistöä toisella Windows 10 -laitteella. Kiinteä tai langaton näppäimistö, joka ei toimi, voi olla huolestuttava, mutta ennen kuin vaihdat sen, kokeile, toimiiko se toisella laitteella. Jos näppäimistö toimii oikein eri Windows 10 -tietokoneella, -tabletilla tai kannettavalla tietokoneella, ongelma voi olla alkuperäisessä laitteessa, ei näppäimistössä.

 15. Puhdista näppäimistö. Jos olet kaatanut jotain näppäimistöön, saatat silti saada sen toimimaan uudelleen tekemällä perusteellisen ja huolellisen puhdistuksen.

 16. Liitä langaton näppäimistö kannettavaan tietokoneeseen. Kannettavan tietokoneen näppäimistö ei toimi on uskomattoman hankalaa, varsinkin jos se on rikki korjaamattomana. Kaikki ei kuitenkaan ole kadonnut, koska saatat silti pystyä yhdistämään langattoman näppäimistön kannettavaan tietokoneeseen Bluetoothin kautta. Tämä on paljon halvempi vaihtoehto kuin korvata koko kannettava tietokone.

 17. Aktivoi Windows 10 -näppäimistö. Windows 10 -käyttöjärjestelmässä on itse asiassa suoraan käyttöjärjestelmään sisäänrakennettu ohjelmistonäppäimistö, jonka voit saada näkyviin ruudulle ja käyttää joko kosketusohjaimilla, jos laitteessasi on kosketusnäyttö, tai hiirellä. Tämä on hyvä lyhytaikainen ratkaisu, kun sinun on tehtävä työtä ASAP-tilassa ja näppäimistöä ei ole vielä korjattu tai vaihdettu.

  Sinun pitäisi nähdä kosketusnäppäimistön kuvake Windows 10: n tehtäväpalkissa. Jos et, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä kosketusnäppäimistön painike.

 18. Vaihda näppäimistö. Jos olet kokeillut kaikkia näitä ratkaisuja ja langallinen tai langaton näppäimistösi ei vieläkään toimi, joudut ehkä ostamaan uuden.

  Älä unohda tarkistaa takuusi ja vakuutustasi, sillä saatat olla oikeutettu korvaavaan korvaukseen tai ainakin osittaiseen hyvitykseen.