Skip to content

Windows 7 -palomuurin etsiminen ja käyttö

14 de kesäkuu de 2021

Parasta mitä Microsoft on koskaan tehnyt turvallisuuden kannalta, oli palomuurin kytkeminen päälle oletusarvoisesti takaisin Windows XP: n Service Pack (SP) 2 -päivinä. Palomuuri on ohjelma, joka rajoittaa pääsyä tietokoneeseesi (ja siitä). Se tekee tietokoneestasi paljon turvallisemman, eikä sitä tule koskaan sammuttaa mistään tietokoneesta, joka on kytketty Internetiin. Ennen XP SP2: ta Windowsin palomuuri oli oletusarvoisesti pois päältä, eli käyttäjien oli tiedettävä, että se oli siellä, ja kytkettävä se päälle itse tai jätettävä suojaamattomaksi. Lienee tarpeetonta sanoa, että monet ihmiset jättivät käynnistämättä palomuurin ja heidän tietokoneensa vaarantuivat. Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea voidaan jatkaa. Opi etsimään ja käyttämään palomuuriohjeita Windows 7: lle. Jos etsit tietoja palomuureista Windows 10: ssä, meillä on myös se.

Etsi Windows 7 -palomuuri

Windows 7 -palomuuri löytyy sopivasti kohdasta ”Järjestelmä ja suojaus” (napsauta mitä tahansa kuvaa saadaksesi suuremman version).
Windows 7: n palomuuri ei ole teknisesti paljon erilainen kuin XP: n. Ja se on yhtä tärkeää käyttää. Kuten kaikkien myöhempien versioiden kohdalla, se on oletusarvoisesti päällä ja se tulisi jättää tuolle tasolle. Mutta joskus se on tilapäisesti poistettava käytöstä tai jostakin muusta syystä kytketään pois päältä. Tämä tarkoittaa, että sen käytön oppiminen on tärkeää, ja tämä opetusohjelma tulee sisään. Löydät palomuurin napsauttamalla vasemmalla painikkeella peräkkäin Käynnistä / Ohjauspaneeli / Järjestelmä ja suojaus. Se vie sinut tässä näkyvään ikkunaan. Napsauta hiiren vasemmalla painikkeella ”Windowsin palomuuri”, joka on esitetty punaisella.

Palomuurin päänäyttö

Windowsin palomuuriasetusten kuvakaappaus

Palomuurin päänäyttö. Näin haluat sen näyttävän.
Windowsin palomuurin päänäytön tulisi näyttää tältä, vihreällä kilpillä ja valkoisella valintamerkillä sekä Koti- että Julkiset verkot. Olemme täällä huolissamme kotiverkkoista; jos olet julkisessa verkossa, on erittäin todennäköistä, että palomuuria ohjaa joku muu, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä.

Vaara! Palomuuri pois päältä

Windowsin palomuuri pois kuvakaappauksesta

Tätä et halua nähdä. Se tarkoittaa, että palomuuri on poistettu käytöstä.
Jos sen sijaan nämä kilvet ovat punaisia ​​ja niissä on valkoinen ”X”, se on huono. Se tarkoittaa, että palomuuri on pois päältä, ja sinun pitäisi käynnistää se välittömästi. Voit tehdä tämän kahdella tavalla, molemmat punaisella. Napsauttamalla oikealla ”Käytä suositeltuja asetuksia” kaikki palomuuri-asetukset otetaan automaattisesti käyttöön. Toinen vasemmalla puolella sanoo ”Ota Windowsin palomuuri käyttöön tai poista se käytöstä”. Tämän avulla voit hallita palomuurin toimintaa paremmin.

Estä uudet ohjelmat

Windowsin palomuuriasetusten kuvakaappaus

Estä ohjelmat, joista et ole varma.
Napsauttamalla ”Ota Windowsin palomuuri käyttöön tai pois käytöstä” edellisessä näytössä pääset tänne. Jos napsautat ”Ota Windowsin palomuuri käyttöön” piireissä (saatat myös kuulla niitä nimellä ”valintapainikkeet”), saatat huomata, että ruutu ”Ilmoita minulle, kun Windowsin palomuuri estää uuden ohjelman” on automaattisesti valittu. On hyvä jättää tämä tarkistettu turvatoimenpiteeksi. Esimerkiksi sinulla voi olla virus, vakoiluohjelma tai muu haittaohjelma yrittää ladata itsensä tietokoneellesi. Näin voit estää ohjelmaa lataamasta. On hyvä estää kaikki ohjelmat, joita et ole vain ladannut levyltä tai ladannut Internetistä. Toisin sanoen, jos et ole aloittanut kyseisen ohjelman asennusta itse, estä se, koska se on todennäköisesti vaarallista. ”Estä kaikki saapuvat yhteydet …” -valintaruutu sulkee tietokoneesi käytännössä kaikilta verkoilta, mukaan lukien Internet, kaikki kotiverkot tai käyttämäsi työverkot. Tarkistan vain, että tämä on tietokonetukihenkilösi jostain syystä.

Palauta oletusasetukset

Windowsin palomuuriasetusten kuvakaappaus

Voit palauttaa kellon takaisin palauttamalla oletusasetuksesi tähän.
Viimeinen kohde Windowsin palomuurin päävalikossa, joka sinun on tiedettävä, on ”Palauta oletukset” -linkki vasemmalla. Se tuo esiin näytön, joka palomuurin palaa takaisin oletusasetuksilla. Jos olet tehnyt muutoksia palomuuriin ajan myötä ja et pidä sen toiminnasta, tämä korjaa kaikki uudestaan. Windowsin palomuuri on tehokas tietoturvatyökalu, jota tulisi käyttää jatkuvasti. Jos Internet-yhteys on muodostettu, tietokoneesi voi vaarantua muutamassa minuutissa tai vielä vähemmän, jos palomuuri poistetaan käytöstä tai muuten sammutetaan. Jos saat varoituksen, että se on pois päältä, toimi välittömästi – ja tarkoitan välitöntä – saadaksesi sen toimimaan uudelleen.