Skip to content

$ Windows. ~ BT-kansio: Mikä se on ja miten se poistetaan

3 de heinäkuu de 2021

Jos olet huomannut, että kiintolevytilasi on vähissä, etkä pysty selvittämään miksi, se voi olla $ Windows. ~ BT -kansio. Tämä kansio sisältää tiedostoja, jotka liittyvät, kun päivitit järjestelmän uusimpaan Windows 10 -versioon. Ne sisältävät myös paljon tilaa; useita gigatavuja. Kansio ja tiedostot voivat olla Windows 7- tai Windows 8 -järjestelmissä sekä Windows 10: ssä.

Mikä on $ Windows. ~ BT-kansio?

$ Windows. ~ BT -kansio on piilotettu kansio pääasemassa, johon Windows-käyttöjärjestelmä on asennettu. Kun päivitit vanhemman Windows-järjestelmän Windows 10: ksi tai päivitit Windows 10: n uuteen koontiversioon, kaikki edelliseen Windows-asennukseen liittyvät kansiot ja tiedostot tallennetaan $ Windows. ~ BT -kansioon. Se sisältää myös tärkeitä lokitiedostoja, jotka voivat auttaa vianmäärityksessä, miksi päivitys ei ole onnistunut. Saatat ihmetellä, miksi $ Windows ~ BT-kansio olisi Windows 7: ssä tai 8. Windows 10: n päivitysyrityksen aikana ilmaisen Windows 10 -päivitysjakson aikana asennusprosessi loi kansion. Jos päätit päivittää takaisin Windows 7: een tai 8: een, kansio jäi.

Pitäisikö minun poistaa $ Windows. ~ BT-kansio?

Jos kamppailet kiintolevylläsi olevan tilan puolesta, se on erittäin hyvä syy poistaa hakemisto ja kaikki sen sisällöt. Muista kuitenkin, että tämän kansion poistaminen tarkoittaa, että et voi päivittää Windows 10: stä tai edelliseen Windows 10: n kokoonpanoon. Jos tämä ei ole sinulle merkitystä, voit jatkaa. Pidä mielessä, että kun tämä kansio on poistettu, et voi enää käyttää järjestelmän palautusta (löytyy osoitteesta asetukset > Päivitys ja suojaus > Elpyminen.) Tämä tarkoittaa, että et voi palauttaa tietokonettasi uudelle Windows-asennukselle.

Kuinka tarkistaa, onko sinulla $ Windows. ~ BT-kansio

Ennen kuin voit poistaa kansion tyhjentämään tilaa, sinun on varmistettava, että se on järjestelmässäsi. Voit tehdä tämän tekemällä piilotetut tiedostot ja kansiot näkyviksi.

 1. Valitse Käynnistä-valikko, etsi Kansioasetukset ja valitse File Explorer -asetukset.

 2. Valitse Tiedostokansion asetukset -ikkunassa Näytä välilehti.

 3. Sisään Lisäasetukset, alla Tiedostot ja kansiot, Etsi Piilotetut tiedostot ja kansiot ja valitse Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat. Valitse OK tallentaa muutokset.

  Kuvakaappaus File Explorer -asetuksista Windows 10: ssä

 4. Siirry asemaan, johon Windows-käyttöjärjestelmäsi on asennettu. Jos järjestelmälläsi on varmuuskopio, näet $ Windows. ~ BT -kansio täällä.

  Näyttökuva $ Windows. ~ BT -kansiosta

$ Windows. ~ BT-kansion poistaminen

Tämän kansion poistaminen ei ole yhtä helppoa kuin sen valitseminen ja Delete-näppäimen painaminen. Sinun on käytettävä Windowsin sisältämää levynpuhdistustyökalua.

 1. Valitse Käynnistä-valikko, kirjoita Levyn puhdistusja valitse Levyn uudelleenjärjestäminen -sovellus. Kun se käynnistetään ensimmäisen kerran, se skannaa järjestelmän ja löytää kaikki alueet, joilla voit poistaa kansioita ja tiedostoja siivota tilaa.

  Näyttökuva levyn uudelleenjärjestämisen käynnistämisestä

 2. Kun Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelma avautuu, valitse Siivoa järjestelmätiedostot ja Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelma -ikkuna katoaa. Sinun on odotettava useita minuutteja, ennen kuin se skannaa kaikki järjestelmätiedostot ja ilmestyy uudelleen.

  Näyttökuva siivota järjestelmätiedostot-valinnasta Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelmassa

 3. Kun se ilmestyy uudelleen, näet luettelossa ylimääräisiä vaihtoehtoja. Ne voivat vaihdella järjestelmittäin, mutta valitse jokin seuraavista luettelossa näkyvistä vaihtoehdoista:

  • Aiemmat Windows-asennukset
  • Windows Update Cleanup
  • Windowsin päivityslokitiedostot
  • Väliaikaiset Windowsin asennustiedostot
  • Väliaikaiset tiedostot

  Näyttökuva levyn uudelleenjärjestämisestä, kun Windows Update on valittu

  Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelman vaihtoehdot riippuvat käyttämästäsi Windows-versiosta sekä asennetusta Windows 10 -rakennuksesta.

 4. Valitse OK jatkaaksesi $ Windows. ~ BT-kansion ja kaikkien Windowsin asennus- ja päivitysasetusten sekä lokitiedostojen poistamista.

Jäljellä olevien tiedostojen käsittely $ Windows. ~ BT -kansiossa

Jos huomaat, että tämä kansio on edelleen juurihakemistossa, se voi johtua siitä, että muutama lokitiedosto tai asennustiedosto oli jäljellä. Ne voidaan puhdistaa manuaalisesti. Voit napsauttaa kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valita Poistaa poistaa kansion ja muut tiedostot. Jos sinulla ei ole käyttöoikeuksia, suorita seuraava komento komentokehotteessa järjestelmänvalvojana, mutta korvaa ”C:” asemakirjaimella, johon Windows on asennettu. takeown /FC :$Windows.~BT* / R / A
icacls C: $ Windows. ~ BT *. * / T / grant-järjestelmänvalvojat: F
rmdir / S / QC: $ Windows. ~ BT