Skip to content

Windows Defender Security Center: Mikä se on ja miten sitä käytetään

3 de heinäkuu de 2021

Windows 10 -tietokoneissa on suojausominaisuus nimeltä Windows Defender Security Center, joka tarjoaa suojan viruksia, vakoiluohjelmia ja haittaohjelmia vastaan. Katsotaanpa, mitä keskuksella on tarjottavanaan, miten siihen pääsee, ja käymme läpi muutamia sen keskeisistä ominaisuuksista.

Mikä on Windows Defenderin tietoturvakeskus?

Tietokoneesi ensisijainen suojalinja haittaohjelmia ja viruksia vastaan ​​on Windows Defenderin tietoturvakeskus. Kun olet asentanut kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmiston, keskuksesta tulee toissijainen. Monista virustentorjuntaominaisuuksista tulee passiivisia, mutta voit seurata laitteesi suojausta keskuksen hallintapaneelista. Muita suojausasetuksia, kuten Microsoft Edgeen, lapsilukkoihin ja Microsoft-tilisi suojaukseen liittyviä asetuksia, voidaan säätää myös keskuksesta.

Virustentorjuntaohjelmat vs. Windows Security Center

Windows Defenderin tietoturvakeskus ja kolmannen osapuolen virustentorjuntaohjelmat eroavat toisistaan. Ensimmäinen on se, että keskus ei vaadi asennusta tai maksettua tilausta palvelujensa käyttämiseen, koska keskus on jo esiasennettu Windows 10 -laitteisiin. Toiseksi, koska Windows Defender Security Center on sisäinen virustorjunta- ja suojausohjelma Windows 10: lle, sen suojausominaisuudet on suunniteltu erityisesti käyttöjärjestelmää varten. Lisäksi Windows Defender Security Center ei aseta tietoturvapalveluja tai ensiluokkaisia ​​turvaominaisuuksia paywallin taakse. Windows 10 -käyttäjillä on pääsy kaikkiin keskuksen ominaisuuksiin edellyttäen, että heidän laitteensa päivitetään ja että heillä on laitteisto tukemaan sen työkaluja. Keskuksen dynaamisen lukituksen asetusten avulla voit muodostaa mobiililaitteen ja tietokoneen välille pariliitoksen Bluetoothin kautta, jotta voit lukita tietokoneesi, kun poistat siitä. Suojattu käynnistys on suojausominaisuus, joka estää rootkitiksi kutsuttuja haittaohjelmia pääsemästä laitteeseesi käynnistyksen yhteydessä. Rootkitit voivat yleensä liukua huomaamattomiin laitteisiin ja tallentaa salasanasi ja näppäimistösi, napata salaustiedot ja paljon muuta.

Siirry Windows 10: n tietoturvakeskukseen haun avulla

Windows Defender Security Centeriin pääsee kahdella tavalla: etsimällä sitä työpöydän hakukentän avulla tai valitsemalla Security Center -kuvake työpöydän Järjestelmäalusta-valikosta.

 1. Valitse Hae laatikko.

 2. Tyyppi ”Windows Defenderin tietoturvakeskus

 3. Lehdistö Tulla sisäänja valitse sitten Windows Defenderin tietoturvakeskus hakutulosluettelosta. Sitten sinut ohjataan keskuksen päänäytön hallintapaneeliin.

Käytä Windows 10: n tietoturvakeskusta järjestelmäalustan kautta

Voit käyttää suojauskeskusta myös Windowsin järjestelmälokerossa.

 1. Valitse työpöydän näytön oikeassa alakulmassa nuoli ylöspäin avataksesi järjestelmäalustan.

 2. Valitse Windows Defender kuvake, jota edustaa mustavalkoinen kilpi.

  Kuvakaappaus, joka näyttää, kuinka pääset Windows Defender Security Centeriin työpöydän Järjestelmäalusta-valikon kautta.

  Tämä kuvake voi myös sisältää vihreän pisteen, jonka keskellä on valkoinen valintamerkki.

 3. Windows Defender Security Centerin ensisijaisen hallintapaneelin pitäisi avautua automaattisesti.

Voit tarkastella tietokoneen kuntoraporttia Windowsin tietoturvakeskuksen avulla

Huolimatta siitä, onko tietokoneellasi jo käynnissä toinen virustentorjuntaohjelma, keskus suorittaa silti tietokoneen terveystarkistuksen varmistaakseen, että kaikki toimii sujuvasti. Jos ei, Terveysraportti-ominaisuus ilmoittaa sinulle. Näin pääset siihen.

 1. Siirry Windows Defenderin tietoturvakeskukseen jollakin kahdesta yllä kuvatusta menetelmästä.

 2. Keskuksen hallintapaneelista pääset terveysraporttiin kahdella tavalla:

  • Valitse Laitteen suorituskyky ja kunto.
  • Valitse kojelaudan vasemmalta puolelta kolme vaakaviivaa ja valitse sitten Laitteen suorituskyky ja kunto.

  Laitteen suorituskyky ja kunto Windows-suojauksessa

 3. Laitteen terveydentilaraportin tulisi ladata automaattisesti keskuksen analyysin tulokset neljälle eri suorituskykyluokalle: tallennuskapasiteetti, laiteohjain, akun kesto sekä sovellukset ja ohjelmistot. Kussakin luokassa mainitaan sen tila.

  Terveysraportti

 4. Jos ongelma on ratkaistava, linkki ongelmaan ilmestyy sen luokkaan. Jos ongelmia ei ole, kunkin luokan vieressä näkyy valintamerkki ja Ei ongelmia.

Määritä Windows Defender SmartScreen -asetukset sovelluksille ja selaimille

Windows Security Center tarjoaa myös ominaisuuden nimeltä Windows Defender SmartScreen. SmartScreen-ominaisuus auttaa suojautumaan ja varoittamaan uhilta, kuten haittaohjelmilta tai tietojenkalasteluhyökkäyksiltä. Se voi olla erityisen hyödyllinen, kun selaat Internetiä.

 1. Siirry Windows Defenderin tietoturvakeskukseen jollakin kahdesta aiemmin kuvatusta menetelmästä.

 2. Valitse kojelaudasta Sovelluksen ja selaimen hallinta.

  Sovelluksen ja selaimen hallinta

 3. Valitse Käytön suojaus -kohdassa Hyödynnä suojausasetuksia.

  Sovelluksen ja selaimen hallinta-asetukset

 4. Sovelluksen ja selaimen ohjausvalikossa on oltava useita järjestelmän ja ohjelman asetuksia, joita voit säätää.

  Hyödynnä suojausnäyttö