Skip to content

Windows-päivitykset ja -päivitys tiistaina

18 de kesäkuu de 2021

On järkevää, että saamme paljon kysymyksiä Windows Update- ja Patch Tuesday -päivistä tämän verkkosivuston luonteen vuoksi. Joten sen sijaan, että yrität vastata heihin kaikkiin erikseen joka kerta, kun ne avautuvat, tässä on todella iso Q & A-sivu, jonka pitäisi auttaa.

Kuinka usein Windows Update etsii uusia päivityksiä?

Voit aina tarkistaa päivitykset manuaalisesti Windows Updaten kautta, mutta se tapahtuu automaattisesti joka päivä. Itse asiassa Windows Update tarkistaa päivitykset satunnaisesti, 17–22 tunnin välein. Miksi satunnaisesti? Microsoft tajusi, että miljoonat tietokoneet, jotka etsivät päivityksiä samanaikaisesti, saattavat vain kaataa palvelimensa. Sekkien levittäminen tietyn ajanjakson ajan estää tämän tapahtumisen.

Ovatko Windows Update -sivustossa näkyvät päivitykset välttämättömiä?

Se riippuu siitä, millaista päivitystä puhut ja mitä tarkoitat tarpeen. Tarvitaanko Windowsin toimiakseen? Ei, ei yleensä. Onko välttämätöntä estää luvattomia käyttäjiä käyttämästä Microsoft-ohjelmiston puutteita tietokoneesi käyttöön? Kyllä, yleensä. Päivitykset, jotka asennetaan useimmissa tietokoneissa automaattisesti usein Patch Tuesdayhin, ovat tietoturvaan liittyviä korjaustiedostoja, ja ne on suunniteltu tukemaan äskettäin löydetyt suojausreiät. Nämä on asennettava, jos haluat suojata tietokonetta tunkeutumiselta. Päivitykset, jotka eivät liity tietoturvaan, korjaavat yleensä ongelmat tai mahdollistavat Windowsin ja muiden Microsoft-ohjelmistojen uudet ominaisuudet. Windows 10: stä alkaen päivitys vaaditaan. Kyllä, voit muuttaa tätä tai muuta asetusta siirtääksesi ne vähän, mutta ei ole mitään tapaa estää niitä asentamasta. Ennen Windows 10: ää voit kuitenkin päättää olla asentamatta päivityksiä lainkaan, mutta emme todellakaan suosittele sinun tekevän sitä.

Kuka haluaa murtautua tietokoneelleni? Minulla ei ole mitään, mitä kukaan voisi mahdollisesti haluta.

Ei, sinulla ei todennäköisesti ole ohjusten laukaisukoodeja, kopiota Googlen hakualgoritmista tai salaista Tähtien sota -skriptiä, mutta se ei tarkoita, että tietosi tai varsinainen tietokoneesi eivät ole hyödyllisiä kenellekään, jolla on ilkeä tarkoitus. Vaikka et ole koskaan tallentanut tai kirjoittanut pankkitilisi tietojasi, sosiaaliturvatunnustasi, luottokorttisi numeroa, osoitettasi, puhelinnumeroitasi jne. Tietokoneellesi – mikä kaikki olisi varalle arvokasta -, on kenenkään paljon toivomisen varaa Internetiin kytketty tietokone. Esimerkiksi sähköpostiisi murtautuminen antaa roskapostittajalle tai haittaohjelmien tekijälle pääsyn mahdollisesti tuhansiin sähköpostiosoitteisiin. Kuvittele, jos avoin tietoturvaongelma salli jonkun etsivän reikiä vain tarpeeksi pääsyn tietokoneellesi avainkortin asentamiseen. Se antaisi vastaanottavalle henkilölle pääsyn kaikkeen, mitä kirjoitat koskaan näppäimistöllä. Usein tietokone itsessään on yhtä arvokas kuin siinä oleva tieto. Jos hakkeri pystyy asentamaan hiljaisesti tietynlaisen ohjelman tietokoneellesi, sinusta voisi tulla yksi tietokone miljoonien muiden drone-tietokoneiden joukossa tekemällä heidän johtajansa tarjouksia. Tämä, jota yleensä kutsutaan DDoS-hyökkäykseksi, on usein se, kuinka korkean profiilin yritys- ja valtion verkkosivustot poistetaan. Joten vaikka saattaa olla ärsyttävää asentaa kasa päivityksiä kerran kuukaudessa, on todella tärkeää, että teet niin. Onneksi jopa tämä kerran kuukaudessa tapahtuva ärsytys loppuu. Windows 10: stä alkaen päivitykset asennetaan paljon säännöllisemmin kuin Patch Tuesday -päivänä, ja yleensä vähemmän ongelmilla.

Miksi Microsoft ei tehnyt Windowsista ja sen muista ohjelmistoista ensinnäkin turvallisempia?

Voit varmasti väittää, että he olisivat voineet tehdä parempaa työtä. Olemme sattumalta samaa mieltä kanssasi. Epäilemättä tietoturvaan pitäisi panostaa enemmän ohjelmistokehityksen aikana. Emme sano, ettei niitä ole – varmasti, on – mutta enemmän tässä tapauksessa on todennäköisesti parempaa. Yksi tärkeä huomioitava asia on myös se, että kaikki haitalliset silmät ovat Windowsissa. Se on valtava määrä tietokoneita maailmassa. Kun hakkeri haluaa hyödyntää jotain, hänen isänsä suurin räjähdys on Windows. Toisin sanoen Windows on paljon suuremman valvonnan alainen kuin muut käyttöjärjestelmät. Ellei harkita muun kuin Windowsin asentamista käyttöjärjestelmäksi, tämä keskustelu ei kuitenkaan ole arvokasta. Se on oikeastaan ​​hyvä uutinen, kun tietoturvaongelma korjataan, ja se on todennäköisesti parempi tapa tarkastella joskus suurta määrää päivityksiä, joita näet.

Juuri asennettujen päivitysten valmistuminen tai määrittäminen kestää kauan. Mitä teen?

Monet päivitykset suorittavat todellisen asennuksen tai viimeistelyn, kun tietokone sammuu tai käynnistyy. Vaikka se ei todellakaan ole kovin yleistä, joskus Windows jäätyy tämän prosessin aikana. Muista lukea tämä vianmääritysopas kokonaan läpi, mutta tässä on yksi asia, jonka haluamme mainita: älä hermostu. Älä käynnistä tietokonetta uudestaan ​​sen käynnistyessä, jos se kestää minuutin kauemmin kuin olet tottunut – saatat lopulta pahentaa tilannetta.

Patch Tuesday -päivitykset juuri asennettuina ja nyt tietokoneeni ei toimi oikein! Mitä nyt?

Sinulla on paljon vaihtoehtoja, kuten päivitysten kumoaminen, tiettyjen fix-it-prosessien suorittaminen ja paljon muuta.

Testaa Microsoft näitä päivityksiä ennen kuin ne työntävät ne pois?

Tietenkin he tekevät. Kun Windows-päivitys aiheuttaa ongelman, se johtuu todennäköisesti ohjelmistosta tai ohjaimesta, jolla on ongelmia päivityksen kanssa, ei itse päivityksestä. Valitettavasti Windows-tietokoneessa voi olla ääretön määrä laitteisto- ja ohjelmistokokoonpanoja. Kaikkien mahdollisten tietokonejärjestelmien testaaminen olisi mahdotonta.

Miksi Microsoft ei ole korjannut ongelmaa, jonka päivitys aiheutti tietokoneellani?

Todennäköisesti siksi, että se ei ollut Microsoftin vika. Ei oikeastaan. Totta, päivitys tuli Microsoftilta. Totta, tietokoneesi kärsi päivityksen takia joitain haittoja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että päivityksellä olisi itsessään ollut minkäänlaista ongelmaa. Yli miljardilla tietokoneella on Windows-käyttöjärjestelmä maailmassa. Jos laastari aiheutti laajaa ongelmaa, olisit kuullut siitä kansallisista ja todennäköisesti jopa paikallisista uutisista. Kuten mainitsimme vastauksessa yllä olevaan kysymykseen, ongelman todellinen syy on todennäköisesti heikosti kehitetty ohjain tai ohjelmisto tietokoneellasi.

Minulla on aina ongelmia Windows-päivitysten kanssa. Voinko estää heitä aiheuttamasta ongelmia?

Voit tehdä useita asioita, sekä estääksesi ongelman tapahtumasta että valmistautuaksemme mahdolliseksi.

Voinko lopettaa päivitysten automaattisen asennuksen tai poistaa Windows Update kokonaan käytöstä?

Kyllä, mutta vain, jos käytössäsi on Windows-versio ennen Windows 10: tä, koska tämä käyttöjärjestelmä ei anna sinun poistaa päivityksiä kokonaan käytöstä. Vaikka emme suosittele Windows-päivityksen poistamista kokonaan käytöstä, on täysin järkevää ”kääntää valitsinta hieman”, jos haluat hieman hallita päivitysprosessia.