Skip to content

Windows toimii niin nopeasti M1-Mac-tietokoneissa, että on kiusallista

17 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Windows beeta toimii kahdesti nopeammin M1 Macissa kuin Microsoftin Surface Pro X: ssä.
  • Windows for ARM -prosessorit eivät ole yleisön ostettavissa.
  • Apple sanoo, että ”Macit ovat varmasti erittäin kykeneviä siihen”.
Älykkäät hakkerit ovat onnistuneet saamaan Windows 10: n toimimaan uusilla M1-Mac-tietokoneilla, ja tämä hakkeroitu ratkaisu polttaa Microsoftin oman Surface Pron. Kyllä, Windows toimii nopeammin MacBook Airilla kuin Microsoftin omalla tietokoneella. Se on hämmennystä. Amazonin insinööri Alexander Graf otti beetan Windows 10: n ARM-versioista ja sai sen toimimaan uusissa Mac-tietokoneissa virtualisoinnin avulla. Koska M1 Macit toimivat myös ARM-pohjaisilla siruilla, Windows voi toimia täydellä ”alkuperäisellä” nopeudella yhteensopivuuden parantamiseksi. Grafin mukaan tulos on ”melkein virheetön”. Tarkoittaako tämä sitä, että voimme odottaa virallista Windows-versiota Macissa? ”Minusta näyttää olevan vain ajan kysymys, ennen kuin Windows ARM: llä on virallisesti käynnissä M1 Macissa”, kirjoittaa Applen toimittaja ja podcaster Jason Snell. ”Pallo on heidän kentällä. Teknisiä esteitä näyttää olevan vähän. Sillä on liikaa järkeä.”

Virtuaalinen Windows

ARM on sellainen siru, jota käytetään monissa mobiililaitteissa, kuten iPhonessa, Android-puhelimissa ja nyt Macissa. ARM eroaa pohjimmiltaan Intelin ja AMD: n x86-siruista, jotka käyttävät tietokoneita ja vanhempia Mac-tietokoneita. Graf otti ARM: lle rakennetun Windows-version ja käytti sitten virtualisointia sen suorittamiseksi Macissa. Virtualisointi on pohjimmiltaan sovellus, joka luo esimerkiksi ”virtuaalikoneen”, virtuaalisen tietokoneen. Älykäs osa on, että tämä virtuaalinen tietokone todella puhuu todellisen tietokonelaitteiston kulissien takana, joten se voi toimia lähes täydellä nopeudella. ”Kuka sanoi, että Windows ei toimi hyvin #AppleSiliconissa?” twiittasi Graf. ”Täällä on aika röyhkeä.” YouTube-hakkerin Martin Nobelin video näyttää Windowsin asennus-, testaus- ja – mikä tärkeintä – pelejä, jotka toimivat Apple Silicon Mac -käyttöjärjestelmässä. Kuten näette, Windows toimii Macissa jopa kaksi kertaa nopeammin kuin Microsoftin omalla Surface Pro X: llä.

Windows Macissa?

Olet pystynyt käyttämään Windowsia Macissa vuosien ajan, koska heillä on sama Intel X86 -arkkitehtuuri. Voit jopa asentaa Windowsin Maciin ja käynnistää sen, koskaan käyttämättä sitä Macina ollenkaan. Tämän tekemisen ongelma M1 ARM Mac -tietokoneille on kopion hankkiminen Windowsista ARM: lle. Microsoft valmistaa jo Windowsia ARM: lle ja käyttää sitä Surface Pro -tabletti- / kannettavien tietokoneiden hybrideissä. Se myös lisensoi Windowsin ARM-version valmistajille. Mutta juuri nyt, sinulla tai minulla ei ole mitään tapaa ostaa kopiota. Graf kierteli lataamalla ARM Windowsin beetan tai ”Insider-esikatselun”.

Surface Pro X: llä työskentelevä henkilö

Mutta todellinen kysymys on, optimoiko Microsoft Windows M1-järjestelmää sirulle ja tarjoaako se yksityisten ostajien saataville. ”Se on todella Microsoftin tehtävä”, Craig Federighi, Applen ohjelmistosuunnittelusta vastaava johtaja, kertoi Ars Technicalle. ”Meillä on ydinteknologiat, jotta he voivat tehdä sen, käyttää Windows-ARM-versiotaan … Mutta tämä on Microsoftin tehtävä päätös, jotta tämä tekniikka lisensoidaan käyttäjien toimimaan näillä Macilla.” Loppujen lopuksi Windows on ohjelmistoliiketoiminta, ei Microsoftin laitteistoliiketoiminta. Se voi järkyttää laitekumppaneitaan tarjoamalla Windowsin saataville Mac-tietokoneille, jotka ovat paljon nopeammat kuin mikään Windows-kannettava tietokone tällä hetkellä. Mutta muuten on järkevää, että Windows toimii mahdollisimman monessa paikassa. Pankin, että se tapahtuisi pian.