Skip to content

Windows XP Splash -näytön poistaminen käytöstä MSConfig-sovelluksen avulla

17 de heinäkuu de 2021

Käynnistysprosessin aikana näkyvää Windows XP -logoa kutsutaan ”splash screeniksi”. Vaikka voi olla mukavaa katsoa, ​​kun Windows käynnistyy, sillä ei todellakaan ole mitään tarkoitusta ja se voi itse asiassa hidastaa tietokonetta. Tämän roiskunäytön poistaminen käytöstä voi auttaa Windowsia käynnistymään hieman nopeammin.

Windows XP Splash -näytön poistaminen käytöstä

Windows XP -ruiskutusnäytön poistaminen käytöstä voidaan saavuttaa noudattamalla muutamia yksinkertaisia ​​vaiheita, jotka on kuvattu alla Järjestelmän kokoonpanoapuohjelman avulla (kutsutaan myös nimellä msconfig), joka on sisäänrakennettu Windows XP: hen. Windows XP -käyttöikkunan voi poistaa käytöstä msconfigin avulla:

 1. Avaa Juosta valintaikkunaa napsauttamalla alkaa ja sitten Juosta. Jos et näe Juosta vaihtoehto Käynnistä-valikossa, avaa se Windows-näppäin + R näppäimistöyhdistelmä.

 2. Tyyppi msconfig hakukentässä ja paina sitten Tulla sisään avain. Tämä komento lataa System Configuration Utility -ohjelman. Älä tee muutoksia Järjestelmän kokoonpanoapuohjelma muut kuin ne, jotka olemme hahmottaneet täällä. Näin tekeminen voi aiheuttaa vakavia järjestelmäongelmia, koska tämä apuohjelma hallitsee useita muita käynnistystoimintoja kuin ne, jotka liittyvät roiskunäytön poistamiseen käytöstä.

 3. Klikkaa KENGÄT.INI -välilehti yläosassa Järjestelmän kokoonpanoapuohjelma ikkuna.

 4. Valitse vieressä oleva valintaruutu / NOGUIBOOT ja napsauta OK. Tämä vaihtoehto on System Configuration Utility -ikkunan alaosassa Käynnistysvaihtoehdot -osiossa. Varmista, että kiinnität huomiota valintaruutuun, jonka otat käyttöön; on useita vaihtoehtoja Käynnistysvaihtoehdot -osiossa. Sinun pitäisi todella huomata tekstin yläosassa Järjestelmän kokoonpanoapuohjelma ikkuna, ”/ noguiboot” lisätään alemman komennon loppuun.

 5. Sitten sinua pyydetään joko Uudelleenkäynnistää, joka käynnistää tietokoneen uudelleen välittömästi, tai Poistu ilman uudelleenkäynnistystä, joka sulkee ikkunan ja antaa sinun käynnistää tietokone uudelleen manuaalisesti myöhemmin.

 6. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen tietokone käynnistyy Windows XP: ssä näyttämättä tilannekuvia. Tämä johtaa hieman nopeampaan käynnistysaikaan. Windows XP käynnistyy tällä tavalla, kunnes Järjestelmän kokoonpanoapuohjelma on määritetty käynnistymään uudelleen normaalisti.

Vinkkejä ja lisätietoja

Windows XP -käyttöikkunan määrityksessä on muita vaihtoehtoja.

Reenable käynnistyksen aikana

Jos haluat ottaa Windows XP: n käynnistysnäytön uudelleen käyttöön käynnistyksen aikana, siirry järjestelmän määritysapuohjelmaan noudattamalla yllä olevia ohjeita, mutta valitse tällä kertaa Normaali käynnistys – lataa kaikki laiteohjaimet ja palvelut valintanappi Kenraali -välilehti ja napsauta OK.

Poistu ilmoituksesta

Kun Windows XP käynnistyy varmuuskopioinnin jälkeen Järjestelmän kokoonpanoapuohjelman muutoksen jälkeen, sinua pyydetään ilmoittamaan, että olet muuttanut Windowsin käynnistystapaa. Voit poistua viestistä. se on vain jatkoilmoitus, jossa kerrotaan muutoksesta.

Avaa Msconfig komentokehotteella

Jos haluat käyttää komentokehotetta järjestelmän kokoonpanoapuohjelman avaamiseen, voit tehdä sen Käynnistä msconfig komento. Jos et tiedä miten se tehdään, tutustu oppaaseen Komentokehotteen avaaminen.

Edistynyt menetelmä: Käytä / noguiboot -parametria

Edistynyt tapa poistaa Windows XP -ruiskutusnäyttö käytöstä, jolla saavutetaan täsmälleen sama asia kuin edellisissä vaiheissa, on lisätä / noguiboot parametri boot.ini-tiedostoon manuaalisesti. Tässä kuvakaappauksessa näet, että se on lisätty komennon loppuun, vaikka käytät Järjestelmän kokoonpanosovellustyökalua:

Järjestelmän kokoonpanoapuohjelma Windows XP: ssä, kun NOGUIBOOT-vaihtoehto on käytössä

 1. Avaa boot.ini-tiedosto avaamalla Järjestelmä sovelma ohjauspaneelista ja siirry sitten Pitkälle kehittynyt välilehti löytääksesi Käynnistys ja palautus -osiossa.

 2. Käytä asetukset -painiketta ja sitten Muokata -painiketta seuraavalla näytöllä avataksesi boot.ini-tiedoston. Yllä olevat vaiheet voidaan korvata avaamalla boot.ini tekstieditorilla. Tiedosto sijaitsee C ajaa.

 3. Tyyppi / noguiboot viimeisen rivin lopussa, jotta roiskunäyttö poistetaan käytöstä. Jos esimerkiksi boot.ini-tiedoston viimeinen rivi lukee ”/ noexecute = optin / fastdetect”, laita välilyönti ”/ fastdetect” -kentän jälkeen ja kirjoita sitten ”/ noguiboot”. Rivin loppu saattaa näyttää tältä:

  / noexecute = optin / fastdetect / noguiboot

 4. Lopuksi, tallenna vain INI-tiedosto ja käynnistä Windows XP uudelleen nähdäksesi, että tilkkaikkunäyttö ei enää näy. Voit kumota tämän vaiheen poistamalla juuri lisäämäsi INI-tiedostoon.