Skip to content

Windowsin kokemushakemisto: Tietokoneesi suorituskyvyn arviointi

15 de kesäkuu de 2021

Windowsin kokemushakemiston pitäisi olla ensimmäinen pysähdys tietäsi nopeammin. Windows Experience Index on luokitusjärjestelmä, joka mittaa tietokoneen suorituskykyyn vaikuttavia osia. ne sisältävät prosessorin, RAM-muistin, grafiikkaominaisuudet ja kiintolevyn. Hakemiston ymmärtäminen voi auttaa sinua selvittämään, mitkä toimet on suoritettava tietokoneen nopeuttamiseksi. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10 -käyttöjärjestelmään jatkaaksesi tietoturvapäivitysten ja teknisen tuen vastaanottamista.

Kuinka päästä Windowsin kokemushakemistoon

Pääset Windows-kokemushakemistoon seuraavasti:

 1. Valitse alkaa.

 2. Valitse Ohjauspaneeli.

  Ohjauspaneeli Windows 7: ssä

 3. Valitse Järjestelmä ja turvallisuus.

  "Järjestelmä ja suojaus" Windows 7 -asetuksissa

 4. Alla Järjestelmä, valitse Tarkista Windowsin kokemushakemisto.

  "Tarkista Windows-kokemushakemisto" -komento Windows 7: ssä

 5. Windows-kokemuksen pitäisi alkaa toimia, jos ei, valitse Suorita arviointi uudelleen oikeassa alakulmassa. On suositeltavaa suorittaa arviointi uudelleen, kun olet suorittanut laitteistopäivitykset.

  "Suorita arviointi uudelleen" -komento

 6. Kun arviointi on valmis, näet tulokset Suoritin, Muisti, Grafiikka, Peligrafiikkaja Ensisijainen kiintolevy.

  Arviointi on käynnissä.

Kuinka Windowsin kokemuspisteet lasketaan

Windows Experience Index näyttää kaksi numerosarjaa: kokonaisuus Peruspisteetja viisi Alatulokset. Peruspisteetpäinvastoin kuin luulisi, ei ole aliarvojen keskiarvo. Se on yksinkertaisesti uudelleen alin kokonaispistemääräsi. Se on tietokoneen vähimmäiskyky.

Mitä peruspisteesi tarkoittaa

Jos peruspisteesi on 2,0 tai vähemmän, sinulla on tuskin tarpeeksi virtaa Windows 7: n suorittamiseen. Pisteet 3,0 ovat riittäviä, jotta voit tehdä perustyön ja suorittaa Aero-työpöydän, mutta ei tarpeeksi huippuluokan pelien, videoiden muokkaamiseen ja muuta intensiivistä työtä. Pisteet 4,0–5,0 -alueella ovat riittävän hyviä voimakkaaseen monitehtävään ja korkeamman tason työhön. Kaikki 6.0 tai uudempi on ylemmän tason suorituskyky, jonka avulla voit tehdä kaiken mitä tarvitset tietokoneellasi. Microsoft sanoo, että perustulos on hyvä osoitus siitä, miten tietokoneesi toimii yleensä, mutta se on hieman harhaanjohtava. Oletetaan esimerkiksi, että tietokoneen perustulos on 4,8, mutta se johtuu siitä, ettei siihen ole asennettu huippuluokan pelityyppistä näytönohjainta. Se on hieno, jos se ei ole pelaaja. Niille asioille, joihin voidaan käyttää heidän tietokonettaan, johon pääasiassa kuuluvat muut luokat, se on enemmän kuin kykenevä. Koska Windows 7 on melko vanha käyttöjärjestelmä, monet modernit sovellukset eivät välttämättä toimi yhtä hyvin kuin tämä pisteet osoittavat.

Windowsin kokemuspisteiden luokat

Tässä on lyhyt kuvaus luokista ja siitä, mitä voit tehdä, jotta tietokoneesi toimisi paremmin jokaisessa

Suoritin

Kuinka nopeasti prosessori, tietokoneen aivot, voi tehdä tavaraa, mitataan laskelmilla sekunnissa; mitä enemmän sen parempi. Voit päivittää tietokoneesi prosessorin, mutta emme suosittele sitä. Se ei ole helppoa tai halpaa, ja sillä voi olla tahattomia seurauksia. Ellet ole todellinen ammattilainen, asu vain sen kanssa, mitä sinulla on täällä.

Muisti (RAM)

RAM on nopea, väliaikainen tallennustila. Windows 7 -järjestelmissä suosittelemme vähintään 2 Gt (gigatavua) RAM-muistia. Tämä on helpoin ja halvin päivitys. Jos sinulla on 1-2 Gt, se nopeuttaisi järjestelmääsi huomattavasti siirtyäksesi 4 Gt: n tai enemmän.

Grafiikka

Windows laskee tässä kaksi luokkaa: Windows Aeron suorituskyky ja peligrafiikka. Pelaaminen ja 3D-grafiikka ovat paljon äärimmäisempiä kuin mitä tyypilliselle käyttäjälle tarvitaan, joten Aero-suorituskyvyn numero on ellei tee huippuluokan (eli ammattitason) videon muokkausta, tietokoneavusteista suunnittelua, vakavaa numeromurskausta tai live-pelejä. tärkeämpää sinulle. Tämä on toiseksi helpoin päivitys. On olemassa tonnia PC-näytönohjaimia, jotka ovat saatavana useilla hintaluokilla ja suorituskykyillä Niiden asentaminen ei myöskään ole vaikeaa, vaikka se vie yleensä hieman enemmän työtä kuin RAM-muistin löysääminen.

Ensisijainen kiintolevy

Tämä on mittaus siitä, kuinka nopeasti kiintolevy siirtää tietoja ympäriinsä (se ei mittaa levyn kokoa). Jälleen nopeampi on parempi, varsinkin kun kiintolevyt ovat nykyään tyypillisesti suorituskyvyn hitain komponentti. Sisäiset kiintolevyt voidaan vaihtaa, mutta se ei ole läheskään yhtä helppoa kuin RAM-muistin tai näytönohjaimen vaihto, ja siihen voi liittyä sekoittamista hyppääjien kanssa, aseman kirjainten ja muiden tavaroiden vaihtamista ei heikkohermoisille. Uuden kiintolevyn asettaminen ensisijaiseksi levyksi tarkoittaa myös käyttöjärjestelmän, sovellusten ja tietojen uudelleenasentamista, joten se on myös aikaavievä.

Jos tietokoneesi toimii huonosti

Jos tietokoneesi toimii huonosti Windows-kokemushakemiston kolmella tai neljällä alueella, sinun kannattaa harkita uuden tietokoneen hankkimista sen sijaan, että tekisit paljon päivityksiä. Loppujen lopuksi se ei ehkä maksa paljon enemmän, ja saat tietokoneen, jossa on kaikki uusimmat tekniikat.