Skip to content

WT Social: mikä se on ja miten sitä käytetään

27 de kesäkuu de 2021

WT Social on sosiaalinen verkosto ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita uutisten löytämisestä, jakamisesta ja keskustelemisesta. Nimen ”WT” tarkoittaa ”WikiTribune” -ohjelmaa, joka oli aiemmin erillinen, wikipohjainen uutisalusta, jonka loi Wikipedian perustaja Jimmy Wales. WikiTribune on sittemmin muutettu WT Socialiksi, joka tuo alkuperäisen uutisominaisuutensa yhdessä sosiaalisen jakamisen ja keskustelun kanssa.

Mikä tekee WT: stä sosiaalisen erilainen kuin muut sosiaaliset verkostot

Siellä on jo paljon sosiaalisia verkostoja, mutta WT Social erottuu erityisesti keskittymisestä uutisiin – ei henkilökohtaisiin päivityksiin, joita olet tavallisesti nähnyt Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja muussa sosiaalisessa mediassa. Samoin kuin Wikipedia, WT Social rahoitetaan kokonaan lahjoituksilla ja on tarkoitettu pitämään mainokseton. Alusta on suunniteltu palvelemaan ennen kaikkea sen käyttäjiä. Käyttäjiä kannustetaan lahjoittamaan, jos he uskovat sivuston lisäävän arvoa heidän elämäänsä.

Kuinka WT Social toimii

WT Social koostuu SubWikistä, jotka ovat yhteisön keskustelulankoja tietyille aiheille. SubWikit ovat vertailukelpoisia Redditin aliverkkoihin. SubWikin jäsenet voivat liittyä keskusteluun jakamalla tekstiä, linkkejä ja mediaa. SubWiki-viestejä voidaan äänestää ylöspäin (mutta ei äänestää alhaalla kuten Redditissä), ja niihin voi sisältyä kommenttiosioita jäsenten kertomaan ajatuksiaan.

Kuinka rekisteröityä WT Socialin käyttöön

Siirry verkkoselaimessa osoitteeseen https://wt.social/ ja täytä tietosi pakollisessa kentässä, jotta voit luoda ilmaisen tilin.

Tällä hetkellä WT Socialille ei ole virallisia mobiilisovelluksia.

Liittyminen, poistuminen ja SubWikien luominen

Heti kun olet luonut tilisi, olet liittynyt automaattisesti useaan SubWikiin, jotka näkyvät Onboarding-sivulla. Näitä ovat väärintietojen torjunta, pitkät lukut, Internet-uutiset ja Weird News. Voit valita Poistu millä tahansa näistä SubWikistä, jos et ole kiinnostunut niistä. Voit myös valita Muokata jokaisessa SubWikissä, mikä antaa sinun (ja kenenkään muun) muokata sen kuvausta.

Kuvakaappaus WT Socialista.

Löydät lisää SubWikit selaamalla alaspäin selaamalla lisää ja valitsemalla Liittyä seuraan liittyä mihin tahansa heistä. Voit myös käyttää yläreunassa olevaa hakupalkkia SubWikien etsimiseen tai luoda uuden valitsemalla hampurilainen valikossa > Lisää uusi SubWiki. Voit jättää ja muokata SubWikien kuvausta itse SubWikistä etsimällä näitä vaihtoehtoja minkä tahansa SubWiki-sivun oikeasta sarakkeesta. Voit myös valita Lisää uusi SubWiki minkä tahansa SubWiki-sivun yläosassa.

Osallistuminen SubWikisiin

Käytä uuden SubWikin yläosassa olevaa WYSIWYG-editoria uuden postin luomiseen. Viestit ovat oletusarvoisesti yhteistyössä, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa käyttäjä voi muokata viestiäsi. Jos haluat rajoittaa muokkausta, valitse Yksilö valintaruutua, joten vain sinä voit muokata sitä.

Kuvakaappaus WT Socialista.

SubWiki-sivuilla voit kertoa yhteistyöviesteistä yksittäisistä viesteistä etsimällä muokkauspainiketta viestin yläosassa (tai juuri linkkikuvan esikatselun alla). Ne, joilla on, ovat yhteistyöviestejä, kun taas ne, joilla ei ole, ovat henkilökohtaisia. Sen lisäksi, että pystyt valitsemaan nuoli ylöspäin -painiketta minkä tahansa viestin yläosassa äänestääksesi sitä ylöspäin. Voit tehdä sen myös kommenttien alla viestien alla. Vaihtoehtoisesti voit valita Piilottaa minkä tahansa kommentin alla keskustelun seuraamisen helpottamiseksi. Jos haluat vastata suoraan kommenttiin, valitse Vastaa -painiketta kommentin alla. Jos haluat kutsua tuntemiasi ihmisiä liittymään SubWikiin, voit tehdä sen luomalla oman ryhmän. Luo jokaisen SubWikin oikeassa yläkulmassa ryhmä nimeämällä se ja jakamalla sitten sen linkki kutsua ihmisiä ryhmään.

Syötteen käyttäminen ja keskustelupostausten luominen

Kotisivun syötteesi ei näytä viimeisimpiä viestejä kaikista SubWikistä, joihin olet liittynyt, vaan pikemminkin ystävien ”keskustelu” -viestejä. Saatat myös huomata, että WT Social -sisällöntuottajan Jimmy Walesin ja joidenkin muiden käyttäjien puhekeskustelut näkyvät. Keskusteluviestit ovat viestejä, joita ei ole tarkoitettu sopimaan mihinkään tiettyyn SubWikiin. Voit luoda uuden keskustelupalvelun kotisivusi yläosassa olevasta WYSIWYG-editorista.

Ystävien lisääminen ja profiilin mukauttaminen

Voit valita Lisää ystävä jokaiselle ehdotetulle ystävälle etusivun syötteen vasemmalla puolella. Vaihtoehtoisesti voit käydä minkä tahansa käyttäjän profiilissa valitsemalla käyttäjän nimen ja valitsemalla sitten Lisää ystävä heidän nimensä alla. Voit myös lisätä profiilikuvan ja kansikuvan profiiliin valitsemalla hampurilainen valikossa > Profiilini. Viestisi, muokkauksesi ja kommenttisi luetellaan tässä.