Skip to content

X-UA-yhteensopivan sisällönkuvauskentän kuvaus ja käyttö

24 de kesäkuu de 2021

Monien vuosien ajan Microsoftin Internet Explorer -selaimen vanhentuneet versiot aiheuttivat päänsärkyä verkkosivujen suunnittelijoille ja kehittäjille. Tarve luoda CSS-tiedostoja nimenomaan näihin vanhempiin IE-versioihin on asia, jonka monet pitkäaikaiset web-kehittäjät voivat muistaa. Onneksi IE: n uudemmat versiot, samoin kuin Microsoftin uusin selain, Edge, ovat paljon yhteensopivampia verkkostandardien kanssa, ja koska nämä uudemmat Microsoft-selaimet ovat ”ikivihreitä” tavalla, jolla ne päivittyvät automaattisesti uusimpaan versioon, se on tuskin taistelemme tämän alustan vanhentuneiden versioiden kanssa samalla tavalla kuin aiemmin.

Useimpien verkkosuunnittelijoiden kannalta Microsoftin selaimen kehitys tarkoittaa, että meidän ei enää tarvitse kohdata haasteita, joita vanha IE-versio esitti meille aiemmin. Jotkut meistä eivät kuitenkaan ole niin onnekkaita. Jos hallinnoimasi sivusto sisältää edelleen huomattavan määrän kävijöitä vanhemmasta IE-versiosta tai jos työskentelet sisäisten resurssien, kuten intranetin, kanssa yrityksessä, joka käyttää jostakin näistä vanhemmista IE-versioista jostain syystä, sinun on on jatkettava näiden selainten testaamista, vaikka ne ovatkin vanhentuneita. Yksi tapa tehdä tämä on käyttää X-UA-yhteensopivaa tilaa. X-UA-Compatible on dokumenttitilan sisällönkuvauskenttä, jonka avulla kirjoittajat voivat valita minkä version Internet Explorerista sivu tulisi renderöidä. Internet Explorer 8 käyttää sitä määrittämään, onko sivu renderöitävä IE 7 (yhteensopivuusnäkymä) vai IE 8 (standardinäkymä).

Huomaa, että Internet Explorer 11: n kanssa asiakirjatilat on poistettu käytöstä – niitä ei enää käytetä. IE11 on päivittänyt verkkostandardien tuen, joka aiheutti ongelmia vanhempien verkkosivustojen kanssa.

Voit tehdä tämän määrittämällä tagin sisällössä käytettävän käyttäjäagentin ja version: Sisällölle ovat seuraavat vaihtoehdot:

  • ”IE = 5”
  • ”IE = jäljitelläIE7”
  • ”IE = 7”
  • ”IE = jäljitelläIE8”
  • ”IE = 8”
  • ”IE = jäljitelläIE9”
  • ”IE = 9”
  • ”IE = reuna”

Version jäljitteleminen käskee selainta käyttämään DOCTYPE-ohjelmaa sisällön renderoimiseksi. sivut, joissa ei ole DOCTYPE-mallia, renderöidään oudossa tilassa. Jos käsket sen käyttämään selainversiota jäljittelemättä (eli), selain renderöi sivun vakiotilassa riippumatta siitä, onko DOCTYPE-ilmoitus. käskee Internet Exploreria käyttämään korkeinta käytettävissä olevaa tilaa IE-versiolle. Internet Explorer 8 tukee jopa IE8-tiloja, IE9 tukee IE9-tiloja ja niin edelleen.

X-UA-yhteensopiva sisällönkuvauskenttätyyppi:

X-UA-yhteensopiva sisällönkuvauskenttä on http-equiv-sisällönkuvauskenttä.

X-UA-yhteensopiva sisällönkuvauskenttämuoto:

Emuloi IE 7 -näyttöä IE 8: na DOCTYPE Quirks -tilalla tai ilman (IE 5)

X-UA-yhteensopiva sisällönkuvauskenttä:

Käytä X-UA-yhteensopivaa sisällönkuvauskenttää verkkosivuilla, jos epäilet, että Internet Explorer 8 yrittää tehdä sivun väärässä näkymässä. Esimerkiksi kun sinulla on XHTML-asiakirja, jossa on XML-ilmoitus. Asiakirjan yläosassa oleva XML-ilmoitus heittää sivun yhteensopivuusnäkymään, mutta DOCTYPE-ilmoituksen tulisi pakottaa se renderoimaan standardinäkymässä.

Todellisuuden tarkistus

On tosin epätodennäköistä, että työskentelet millä tahansa verkkosivustolla, joka on renderöitävä IE 5: nä, mutta et koskaan tiedä. On edelleen yrityksiä, jotka pakottavat työntekijät käyttämään hyvin vanhoja selainversioita jatkaakseen vanhojen ohjelmistojen käyttöä, jotka on kehitetty jo vuosia sitten näille selaimille. Niille meistä verkkoteollisuudesta ajatus tällaisen selaimen käytöstä näyttää hullulta, mutta kuvittele tuotantoyritys, joka käyttää vuosikymmeniä vanhaa ohjelmaa varastojen hallintaan myymälänsä kerroksessa. Kyllä, tähän on varmasti olemassa nykyaikaisia ​​alustoja, mutta ovatko he sijoittaneet johonkin näistä alustoista? Jos heidän nykyinen järjestelmä ei ole rikki, miksi he muuttavat sitä? Monissa tapauksissa he eivät, ja huomaat tämän yrityksen pakottavan työntekijät käyttämään kyseistä ohjelmistoa ja antiikkiselainta varmasti suorittamaan sen. Epätodennäköistä? Ehkä, mutta se on varmasti mahdollista. Jos törmäät tällaiseen ongelmaan, sivuston ylläpito näissä vanhemmissa dokumenttitiloissa saattaa olla juuri sitä mitä tarvitset.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Kyrnin, Jennifer. ”X-UA-yhteensopivan sisällönkuvauskentän kuvaus ja käyttötarkoitukset.” ThoughtCo, toukokuu. 14, 2021, thinkco.com/xua-compatible-meta-tag-3469059.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14. toukokuuta). X-UA-yhteensopivan sisällönkuvauskentän kuvaus ja käyttö. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/xua-compatible-meta-tag-3469059
Kyrnin, Jennifer. ”X-UA-yhteensopivan sisällönkuvauskentän kuvaus ja käyttötarkoitukset.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/xua-compatible-meta-tag-3469059 (käytetty 24. kesäkuuta 2021).