Skip to content

Xbox 360 Live -päivityksen korjaaminen epäonnistui

30 de kesäkuu de 2021

Jos olet saanut virhekoodin 3151-0000-0080-0300-8007-2751 yrittäessäsi päivittää tai ladata Xbox 360: lle, syynä on todennäköisesti vioittunut profiili. Ongelma saa Xboxin yleensä keskeyttämään latauksen, ja joskus konsoli katkaisee yhteyden reitittimeen, mikä saattaa antaa vaikutelman, että Xboxiin liitetty langaton sovitin on viallinen. Tämän virheen vuoksi Xbox-verkko- tai yhteysongelma ei todennäköisesti ole ongelma, ja voit säästää itsellesi paljon vianmääritysaikaa kokeilemalla ensin tätä ratkaisua.

Virheen korjaaminen

Tarkista ensin Xbox-verkkotilisi tila. Etsi vanhentuneita luottokortteja tai muita ongelmia, jotka saattavat aiheuttaa virheen. Poista seuraavaksi huono profiili. Tämän virheen aiheuttaa yleensä vioittunut profiili, ja ratkaisu on yksinkertainen ja sen pitäisi korjata ongelma.

Vaihtoehtoiset ratkaisut

Vaikka tähän virheeseen johtava ongelma on todennäköisesti vioittunut profiili, joka voidaan ratkaista poistamalla se, virhekoodi on osa virheiden ryhmää, joka kuuluu verkkovirheiden perheeseen, joten virheellisten poistamisessa saattaa olla muita ongelmia profiili ei ratkaise ongelmaa. Kokeile näitä ratkaisuja, jos sinulla on edelleen ongelmia.

  1. Tyhjennä Xbox-kiintolevyn välimuisti. Siirry hallintapaneelista Järjestelmä-valikkoon ja valitse Muisti ja sitten Kovalevy. paina Y -painiketta ja valitse Tyhjennä välimuisti.

  2. Tyhjennä epäonnistuneet päivitykset välimuistista. Sammuta Xbox 360. Samalla kun pidät Synkronoi -painiketta muistikorttipaikkojen vieressä, käynnistä Xbox. Tämä tyhjentää latausjonon ja käynnistää epäonnistuneet lataukset uudelleen.

  3. Tarkista, että ongelma ei ole reitittimessä. Jos käytät reititintä, ohita se irrottamalla Xbox reitittimestä ja kytkemällä se suoraan modeemiin. Yritä päivittää ja katso, onnistuuko se loppuun. Jos näin tapahtuu, muodosta yhteys reitittimeesi uudelleen. Sinun on ehkä tarkistettava reititin ja sen asetukset.