Skip to content

Xbox One ei käynnisty? Kuinka korjata se

28 de kesäkuu de 2021

Xbox One on suosittu videopelikonsoli, mutta kuten kaikilla tekniikoilla, sillä on toisinaan joitain ongelmia. Joskus se kieltäytyy käynnistymästä. Toisin kuin Xbox 360 ja sen Red Ring of Death, Xbox Onella ei ole niin paljon nimenomaisia ​​ulkoisia vihjeitä ongelmiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä lähestymistapaa, joka sulkee pois ongelmat kaikkein todennäköisimmistä, varsinkin jos laite kieltäytyy käynnistymästä ja tarjoaa virhekoodin.

Syyt, miksi Xbox Oneesi ei käynnisty

On olemassa useita mahdollisia syitä sille, miksi Xbox One -konsoli ei käynnisty. Virtalähde voi olla viallinen tai väärin kytketty. Konsoli voi olla rikki tai ylikuumentunut. Tai ohjain tarvitsee vain ladata.

Kuinka korjata Xbox One, joka ei käynnisty

Kokeile seuraavia ratkaisuja, ennen kuin otat yhteyttä Microsoftiin korjausta tai uuden laitteen ostamista varten.

  1. Varmista, että ohjain toimii. Jos yritit käynnistää konsolin painamalla ohjaimen Xbox-painiketta, paina sen sijaan konsolin virtapainiketta. Jos se käynnistyy, vaihda ohjaimen paristot. Sammuta sitten konsoli ja käynnistä se uudelleen ohjaimella. Jos tämä ei onnistu, kytke ohjain suoraan konsoliin USB-johdolla ja yritä uudelleen. Jos mikään näistä ei toimi, sinun on vaihdettava ohjain.

  2. Tarkista virtalähde. Varmista, että johto on tukevasti paikallaan konsolissa ja kunnolla pistorasiassa. Jos ei, aseta se molempiin paikkoihin ja yritä uudelleen. Jos konsoli ei vieläkään käynnisty, tarkista virtapiirin LED. Jos se ei pala tai valo vilkkuu oranssina, vaihda virtalähde. Saatat joutua huoltamaan konsolin, jos tasainen valkoinen tai tasainen oranssi valo palaa.

  3. Tarkista jatkojohto. Jos käytät jatkojohtoa, varmista, että se on päällä ja toimii oikein. Joillakin on sulakkeet, jotka sytyttävät voiman nousun ja suojaavat elektroniikkaa vaurioilta. Tarkista muut nauhaan kytketyt esineet varmistaaksesi, että nämä laitteet toimivat oikein, ja kokeile toista nauhan ulostuloa. Jos virtajohdon pistorasia on kuollut, vaihda se välittömästi.

  4. Kokeile toista pistorasiaa. Vie konsoli ja virtalähde toiseen pistorasiaan, kytke se pistorasiaan ja katso, kytkeytyykö se päälle. Jos se tapahtuu, siellä on todennäköisesti sähköongelma. Jos muut huoneesi ja talosi tarvikkeet eivät toimi, sammuta kaikki kyseiseen piiriin liitetyt ja mene sulakerasiaan tai katkaisijaan. Etsi kytkin, joka on käännetty vinossa asentoon. Siirrä se kohtaan päällä ja odota. Jos kaikki muu toimii, se voi olla ongelma myyntipisteessä; ota yhteys valtuutettuun sähköasentajaan.

  5. Nollaa sisäinen virtalähde. Irrota kaapelit konsolista, pistorasiasta ja virtalähteestä ja odota kymmenen sekuntia. Liitä se sitten takaisin ja paina Xbox-painiketta konsolin etuosassa.

  6. Varmista, että Xbox Onella on asianmukainen ilmanvaihto. Jos konsoli sammuu keskellä peliistuntoa eikä käynnisty uudelleen, se saattaa ylikuumentua. Poista kaikki esineet konsolin ympäriltä ja aseta se siten, että kotelon tuuletusaukot voivat helposti vetää ilmaa. Voit puhdistaa pölyn tuuletusaukoista purkitetulla ilmalla tai kuivalla liinalla, jos sellaista on näkyvissä.

  7. Tarkista konsolin asetukset. Avaa asetukset valikko ja valitse Käynnistys ja käynnistys. Instant-On -ominaisuus siirtää konsolin lepotilaan, kun sammutat sen sen sijaan, että se sammutettaisiin kokonaan. Tämän avulla konsoli käynnistyy nopeammin, mutta se voi myös häiritä käynnistämistä. Aseta se arvoon Energiansäästö sen sijaan. Tarkista sitten Automaattinen sammutus sama valikko. Sammuta se tarvittaessa.

    Xbox Onen virtavalikko

  8. Jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei toimi, konsoli saattaa tarvita korjauksia. Ota yhteyttä Xbox-asiakastukeen.