Skip to content

Xbox One -ohjain ja Kinect

4 de huhtikuu de 2021

Uuden sukupolven pelilaitteisto tarkoittaa uuden sukupolven tapoja itse hallita pelejä. Microsoft tuo uuden ohjaimen ja uuden Kinect-version Xbox Onelle, ja jokaisella on todella tärkeitä parannuksia, joiden pitäisi (toivottavasti) parantaa pelaamista. Kun DRM on poistettu ja kasvava luettelo peleistä on jo olemassa, katsomme Xbox One -palapelin ohjauskappaletta.

Xbox One -ohjain

Pinnalla se ei ole muuttunut paljoakaan Xbox 360 -ohjaimesta (joka oli yksi parhaista ohjaimista koskaan alussa). Muoto on sama ja painikkeet ovat samoissa paikoissa, mutta Xbox One -ohjain on hieman pienempi kuin 360-pad. Xbox One -ohjaimella on myös hienovaraisia ​​muutoksia konepellin alla. Ensinnäkin analogisten tikkujen liikkuminen vie 25% vähemmän voimaa ja myös kuollut alue (etäisyys, jonka sinun täytyy siirtää sauvan liikkeen rekisteröimiseksi) vähenee huomattavasti, mikä tarkoittaa, että olet paljon tarkempi Xbox One -alustalla.

D-Padin uudelleensuunnittelu ja parannukset

D-pad on täysin uudistettu Xbox Onea varten. Suurin osa Xbox 360: n pelaajien valituksista, Xbox Onen d-pad on Nintendo-tyylinen risti, joka on paljon tarkempi kuin Xbox 360: n levyn muotoinen d-pad.

Yksi hienoimmista muutoksista on, että normaalien rumble-ominaisuuksien lisäksi, joihin olemme tottuneet, liipaisimilla on myös pienet rumble-moottorit, jotka antavat sinulle ainutlaatuisen palautteen suoraan sormiesi ulottuville. Annettu esimerkki on, että Forza 5: ssä liipaisimet antavat sinulle selkeän palautteen, kun menetät pidon tai lukitset jarrut. Se on aika pirun mahtavaa.

Pienempi ja tasaisempi akku

Akkutila on myös pienempi ja integroitu paremmin ohjaimen takaosaan. Se on sileä sen sijaan, että akkukotelo törmää takana kuten Xbox 360 -alusta.

Helpompi ladata ja muodostaa yhteys

Xbox One -ohjain muuttaa myös tapaa, jolla se kytketään järjestelmään. Kun liität sen järjestelmään USB-kaapelilla lataamaan sen, siitä tulee langallinen ohjain (joka eroaa Xbox 360 -ohjaimesta, joka lähettää aina langattomia signaaleja, vaikka se olisi kytketty USB: hen). Tämän avulla voit ladata ohjaimen käytön aikana. Ja oletettavasti (ei vahvistettu, mutta todennäköisesti), sen avulla voit helposti käyttää Xbox One -ohjainta PC: llä (vain kytke se USB: hen).

Toinen mielenkiintoinen piirre on, että ohjaimet käyttävät erityistä tekniikkaa Kinectin kautta muodostamaan pariliitoksen välittömästi järjestelmän kanssa. Ohjaimen aktivointi ei ole enää painettuna synkronointipainikkeita.

Kaksi vuotta lanseerauksen jälkeen Microsoft julkaisi kovan pelikeskeisen Xbox One Elite -ohjaimen, jossa on runsaasti uusia ominaisuuksia, jotka on tarkoitettu koville Call of Duty- ja Halo-faneille.

Xbox One Kinect

Ensinnäkin Microsoft ei seuraa sinua. Älä huoli.

Laajempi näkökenttä

Uuden Kinectin 3D-seurantakameralla on kolminkertainen vanhan Kinectin tarkkuus ja paljon laajempi näkökenttä. Tämä tarkoittaa kahta asiaa. Ensinnäkin, se pystyy näkemään sinut paljon paremmin, aina sormillesi asti. Ja toiseksi, se ei vaadi melkein yhtä paljon tilaa toimia. Xbox 360 Kinectin 6-10 jalan etäisyysvaatimus on puolitettu Xbox One Kinectille, joten sinun on oltava vain noin metrin päässä, jotta Kinect toimisi.

Tämä on melko valtava, koska tilantarve ei ole enää tekijä. Tämän edut ovat melko ilmeisiä – Kinect pystyy näkemään sinut paljon paremmin ja pystyy siirtämään toimintasi paljon tarkemmin peleihin sekä paremman hallinnan peleissä, koska se seuraa enemmän niveliä ja mahdollisia liikkeitä . Laajempi näkökenttä ja parempi kamera tarkoittaa myös sitä, että Kinect voi seurata jopa kuutta ihmistä kerrallaan.

Korkeampi resoluutio 2D-kamerassa

2D-visuaalinen kamera on myös yhdistetty 1080p-tarkkuuteen, joten Skype-videokeskustelusi ystävien kanssa näyttävät mahdollisimman mukavilta.

Kinect Xbox Onella pystyy myös näkemään pimeässä, samoin kuin huoneissa, joissa on outoa ympäröivää valaistusta, mikä aiheuttaisi vanhan Kinectin menettämisen sinussa. Sinun ei enää tarvitse asettaa täydellistä valonlähdettä täydelliselle taustalle ja varmistaa, että käytät oikean väristä paitaa, jotta Kinect toimii oikein. Se pystyy seuraamaan sinua tarkasti mitä tahansa.

Käytä sisäänrakennettua mikrofonia moninpeliin

Myös uuden Kinectin äänenkäsittelyä parannetaan. Hieman kiistanalaisessa liikkeessä (varsinkin sen jälkeen, kun jokaisen Xbox 360: n mukana tuli joku) Xbox One ei aio sisällyttää kuulokkeita konsoliin moninpeleihin, vaikka voit ostaa niitä erikseen. Sen sijaan Microsoft haluaa sinun käyttävän Kinectin sisäänrakennettua mikrofonia moninpelissä.

Aluksi tämä tuntuu huonolta ajatukselta, koska mikrofoni voisi noutaa pelin ääntä ja muita ympäristön ääniä talostasi. Hyvällä mikrofonilla ja oikealla äänen suodatusohjelmistolla, joka Kinectillä on molemmat, tämä ei kuitenkaan ole ongelma. Tämä ei ole myöskään uusi ja testaamaton taikatekniikka, koska mikä tahansa puoliksi kunnollinen podcasting-mikrofoni tekee tämän myös.

Kinect on tarpeeksi herkkä, Microsoft lupaa, että pystyt puhumaan normaalilla äänenvoimakkuudella ja se nostaa äänesi, vaikka television äänenvoimakkuus on voimakas. Tai ehkä ostat vain 5 dollarin kuulokkeet ja älä huoli mistään tästä.