Skip to content

Xbox Series X- tai S-konsolin asentaminen

22 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Käynnistä Xbox-sovellus, napauta Konsoli kuvake> ALOITTAA > Määritä uusi konsolija noudata ohjeita.
 • Etkö käytä sovellusta? paina Opas-painike ohjaimesta käynnistääksesi sen, sitten Valikko -painiketta ja noudata näytön ohjeita.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Xbox Series X tai S voidaan määrittää Xbox-mobiilisovelluksella tai itse konsolilla. Mukana on myös vinkkejä uuden pelikonsolin hyödyntämiseen.

Xbox Series X: n tai S: n määrittäminen sovelluksen avulla

Kun määrität Xbox Series X: ää tai S: ää, odota lataavansi joitain järjestelmäpäivityksiä ja varmista, että puhelimessasi on joko Xbox-sovellus, tai pidä kirjautumistietosi kätevinä, jos sinulla on jo Xbox-tili.

Omistatko Xbox Onen? Voit tuoda satoja asetuksia ja asetuksia vanhasta konsolistasi Xbox Series X: lle tai S: lle mukauttamaan kokemustasi alusta alkaen. Käytä vain Xbox-sovellusta, kun määrität uutta konsolia.

 1. Liitä mukana toimitettu virtajohto konsoliin ja sitten pistorasiaan.

 2. Liitä Xbox Series X: n tai S: n mukana toimitettu HDMI-kaapeli konsoliin.

 3. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää television HDMI-porttiin.

  Käytä HDMI 2.1 -porttia, jos aiot pelata 4K HDR -laitteella Xbox Series X: llä.

 4. Liitä Ethernet-kaapeli modeemiin tai reitittimeen ja Xboxiin.

  Ohita tämä vaihe, jos käytät Wi-Fi-yhteyttä.

 5. paina Teho -painiketta Xbox Series X: n tai S: n etuosassa kytkeäksesi konsolin päälle.

 6. Lataa ja asenna Xbox-sovellus puhelimeesi, jos et ole vielä tehnyt niin.

  Jos navigoit osoitteeseen xbox.com/getapp iOS- tai Android-laitteellasi, sinut ohjataan sovelluskaupan tai Play-kaupan luetteloon.

 7. Käynnistä Xbox-sovellus ja napauta Konsoli -kuvake oikeassa yläkulmassa.

 8. Napauta ALOITTAA.

 9. Napauta Määritä uusi konsoli.

 10. Etsi televisioosi näkyvä koodi.

 11. Syötä koodi Xbox-sovellukseen ja napauta Yhdistä konsoliin.

 12. Odota, että Xbox-sovellus muodostaa yhteyden konsoliin.

 13. Anna pyydettäessä Xbox-sovellukselle pääsy laitteesi sijaintiin ja anna muut sen pyytämät oikeudet.

 14. Kun sovellus sanoo, että se on muodostanut yhteyden konsoliin, napauta SEURAAVA.

 15. Jatka puhelimen kehotteiden noudattamista. Sinulle annetaan mahdollisuus tuoda asetuksesi, jos Gamertag-tunnisteeseesi on liitetty Xbox One.

 16. Kun näet kaavion ohjaimesi televisiosta, pidä -näppäintä alhaalla Opas -painiketta Xbox-ohjaimesi virran kytkemiseksi päälle.

  Jos ohjain ei muodosta yhteyttä automaattisesti konsoliin, pidä -näppäintä alhaalla synkronointipainikkeet sekä ohjaimessa että konsolissa.

 17. Paina pyydettäessä A ohjaimen painiketta.

 18. Valitse PÄIVITÄ SÄÄDIN.

 19. Odota päivityksen päättymistä ja valitse SEURAAVA.

 20. Valitse VIE MINUT KOTIIN Viimeistele Xbox Series X: n tai S: n asennus.

Xbox Series X: n tai S: n asentaminen ilman puhelinta

Jos et halua tai et voi käyttää Xbox-puhelinsovellusta, voit silti määrittää Xbox Series X: n tai S: n, se on vain vähän enemmän aikaa vievää. Sinun on myös kirjauduttava manuaalisesti Xbox-tiliisi liitettyyn Microsoft-tiliin ja kirjauduttava Wi-Fi-verkkoon manuaalisesti, jos et käytä ethernet-verkkoa, joten varmista, että salasanasi ovat käteviä.

Näin määrität Xbox Series X: n tai S: n ilman puhelinta:

 1. Liitä mukana toimitettu virtajohto konsoliin ja sitten pistorasiaan.

 2. Liitä mukana toimitettu HDMI-kaapeli television porttiin.

 3. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää Xboxiin.

 4. Liitä Ethernet-kaapeli, jos käytät langallista yhteyttä.

 5. paina virtanappi Xboxin etuosassa sen käynnistämiseksi.

 6. paina Opas-painike ohjaimen päälle kytkeäksesi sen päälle.

  Jos ohjaimesi ei muodosta yhteyttä, paina synkronointipainikkeet sekä ohjaimessa että konsolissa niiden liittämiseksi.

 7. paina Valikko Ohjaimen painike (kolme vaakasuoraa viivaa) ohittaa puhelimen asetukset.

 8. Määritä konsoli manuaalisesti ilman puhelinsovellusta noudattamalla näytön ohjeita.

Vinkkejä onnistuneeseen Xbox Series X- tai S-asennukseen

Jos noudatit edellisiä ohjeita, Xbox Series X tai S on todennäköisesti määritetty ja käyttövalmis. Kuitenkin on paljon asioita, jotka voivat kasvaa, ja asioita, joita voit tehdä, jotta asennusprosessi sujuu sujuvammin tai parantaa pelikokemustasi tiellä.

Voit parantaa asetuksiasi ja pelikokemustasi Xbox Series X: n tai S: n kanssa harkitsemalla seuraavien vinkkien soveltuvuutta:

 • Suorita alkuasetukset etukäteen, jos lahjaksi annat Xbox Series X: n tai S: n. Jos annat konsolin lapselle tai teini-ikäiselle syntymäpäivä- tai lomalahjaksi, harkitse alkuasetusten tekemistä etukäteen. Kukaan ei halua istua järjestelmän päivitysten parissa, kun hän voi vain hypätä suoraan peliin.
 • Valitse sijaintisi viisaasti. Xboxin on oltava lähellä televisiota, mutta tarkkaan tarkka sijainti. Vältä suljettuja tiloja, joissa konsoli saattaa ylikuumentua ja joissa se ei pysty vastaanottamaan vahvaa Wi-Fi-signaalia. Sijoita se tilaan, jossa on hyvä ilmanvaihto ja missä sen ja reitittimen välillä ei ole paljon esteitä.
 • Käytä konsolille sopivaa televisiota. Xbox Series S pystyy tuottamaan vain 1440p, kun taas Xbox Series X pystyy suorittamaan täyden UHD 4K: n. Sarjan S yhdistämisestä huippuluokan 4K-televisioon on rajalliset edut, kun taas vanhan 1080p-television käyttäminen X-sarjan kanssa tuhlaa sen potentiaalin.
 • Vanhat oheislaitteesi todennäköisesti toimivat. Omistatko Xbox Onen? Vanhat Xbox One -ohjaimesi ovat myös yhteensopivia Xbox Series X: n tai S: n kanssa, joten älä päästä eroon niistä. Muiden oheislaitteiden toimintaa ei taata, mutta monet toimivat.
 • Vanhat pelisi toimivat. Sekä Xbox Series X että S pelaavat Xbox One -pelejä, vaikka et voi toistaa fyysisiä levyjäsi Series S: llä. Monia niistä on myös parannettu näyttämään ja toistamaan paremmin. Xbox Series X: llä voi pelata myös paljon Xbox 360: tä ja alkuperäisiä Xbox-pelejä.
 • Ajattele varastointia. Xbox Series X: llä on 1 Tt tallennustilaa ja Series S: llä on 500 Tt. Ainoa virallinen tapa laajentaa tätä on 1 Tt: n laajennusasema Seagatelta. Tämä laajennusasema on kallista, mutta se on myös yhtä nopea kuin sisäänrakennettu asema. Jos sinulla on vatsaan pidempi latausaika, harkitse tavallisen USB-aseman ostamista.
 • Käytä mediasisältöön hitaampaa USB-asemaa. Jos lopulta liität tavallisen USB-aseman, priorisoi Xbox Series X- tai S-asema pelisisällölle. Jos lataat elokuvia, sovelluksia ja muuta muuta kuin pelisisältöä, se voi siirtyä hitaammalle USB-asemalle ilman huomattavaa vaikutusta. Jos USB-asema on liian hidas, et voi pelata pelejä suoraan tältä asemalta lainkaan.