Skip to content

Xbox SmartGlass: Mikä se on ja miten sitä käytetään

28 de kesäkuu de 2021

Xbox SmartGlass on Xbox One -ohjainsovellus, joka muuttaa puhelimesi tai tablet-laitteesi Xbox Onen (tai Xbox 360: n) kaukosäätimeksi. Tämä on loistava tapa olla vuorovaikutuksessa Xbox Onen kanssa, jos puhelimesi on jo kätevä katsellessasi elokuvaa tai TV-ohjelmaa konsolilla. SmartGlass-sovellus on hyödyllinen myös pelattaessa pelejä, sillä sen avulla voit aktivoida pelin DVR-ominaisuuden Xbox Onessa, ja monet pelit käyttävät Xbox 360 -versiota kriittisten toisen näytön tietojen, kuten karttojen, näyttämiseen. Sen lisäksi, että sovellus ohjaa konsolia puhelimellasi, sovellus tarjoaa myös helpon pääsyn Xbox-ystäväluetteloon, saavutuksiin ja gamerscore-sarjoihin, televisiolistauksiin ja muuhun.

Kuinka saada Xbox One SmartGlass

SmartGlass on saatavana sekä puhelimille että tableteille, ja se toimii Androidilla, iOS: llä ja Windowsilla, joten melkein kaikki voivat hyödyntää sitä. Vasemmalla on kuvattu, kuinka Xbox One SmartGlassin asentaminen ja määrittäminen toimii Androidissa, mutta prosessi on samanlainen riippumatta siitä, minkä tyyppinen puhelin tai tabletti sinulla on.

Tässä on vaiheittaiset ohjeet Xbox One SmartGlass -palvelun hankkimiseen ja asentamiseen:

 1. Käynnistä Google Play Store, App Store tai Windows Phone Store laitteestasi riippuen.

 2. Hae ”Xbox One SmartGlass”.

 3. Lataa ja asenna sovellus.

 4. Käynnistä Xbox One SmartGlass sovellus.

 5. Kirjoita Microsoft-tiliisi liittyvä sähköposti-, puhelin- tai Skype-nimi ja napauta Seuraava.

 6. Kirjoita salasanasi ja napauta Kirjaudu sisään.

 7. Jos näytöllä näkyy Gamertag, napauta Pelataan. Jos ei, napauta Vaihtaa käyttäjiä ja kirjaudu sen sijaan Gamertag-tunnukseen liittyvälle tilille.

Laitteesi on nyt määritetty toimimaan SmartGlassin kanssa, ja voit jatkaa sen yhdistämistä Xbox Oneen.

Kuinka yhdistää Xbox SmartGlass Xbox Oneen

Ennen kuin voit käyttää SmartGlass-sovellusta mihinkään, sinun on liitettävä se Xbox Oneen. Tämä edellyttää, että puhelin ja Xbox One on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon.

Älylasin käyttö

Jos et ole varma, kuinka yhdistää puhelimesi Wi-Fi-verkkoon, toimi näin Androidin yhdistämiseksi Wi-Fi-verkkoon ja iPhonen yhdistämiseen Wi-Fi-verkkoon.

 1. Kun Xbox One SmartGlass -sovellus on auki puhelimellasi tai tabletillasi, napauta hampurilaiskuvaketta vasemmassa yläkulmassa.

 2. Napauta Yhteys.

 3. Napauta XboxOne jos et ole vaihtanut konsolin oletusnimeä, tai napauta nimeämääsi nimeä, jos olet muuttanut sitä.

 4. Napauta Kytkeä.

Xbox One SmartGlass -kaukosäätimen käyttö

Vaikka SmartGlassilla on paljon erilaisia ​​käyttötarkoituksia, yksi suurimmista eduista on mahdollisuus käyttää puhelinta Xboxin kaukosäätimenä.

Xbox-älylasi

Jos olet yhdistänyt SmartGlass-sovelluksen onnistuneesti Xbox One -laitteeseesi, voit käynnistää ja käyttää etätoimintoa seuraavasti:

 1. Kun Xbox One SmartGlass -sovellus on auki puhelimellasi tai tabletillasi, napauta kaukosäätimen kuvake sijaitsee näytön oikeassa alakulmassa.

 2. Napauta kohtaa, jossa lukee A, B, X tai Y ruudulla, ja konsoli toimii ikään kuin painaisit näitä ohjaimen painikkeita.

 3. Pyyhkäise kohtaan vasemmalle, oikein, ylös tai alas laitteen näytöllä, ja konsoli rekisteröidy ikään kuin työnnät tuohon suuntaan d-padissa. Nämä ohjaimet toimivat kojelaudassa ja sovelluksissa, mutta eivät peleissä.

Pelikeskuksen nauhoittaminen ja käyttäminen SmartGlassin avulla

Xbox Onessa on sisäänrakennettu DVR-toiminto, joka voi tallentaa pelisi, ja voit käynnistää sen useilla eri tavoilla. Jos sinulla on Kinect, voit jopa aktivoida äänitysominaisuuden äänelläsi. Jos haluat aktivoida pelin DVR-toiminnon SmartGlassin avulla Xbox Onella, se on erittäin helppo prosessi: Napauta pelin nimeä Xbox One -laitteessa SmartGlass-sovelluksessa ja napauta sitten Nauhoita se.

Älylasin hallinta Android-puhelimessa

Mitä muuta Xbox One SmartGlass voi tehdä?

SmartGlassin päätarkoitus on ohjata konsolia puhelimellasi, mutta sen apuohjelma ei lopu, kun sammutat konsolin ja kävelet pois sohvalta. Jos haluat joskus tarkistaa saavutuksesi tai gamerscoreesi, poissa ollessasi Xbox Onesta, SmartGlass on koukussa siihen. Siinä on myös tulostaulukotietoja, joten voit pitää välilehtiä ystävillesi ja jopa lähettää heille viestejä, jos he ovat verkossa. SmartGlass antaa sinulle myös pääsyn video- ja kuvakaappauksiin, Xbox-kauppaan ja OneGuideen, joka on sisäänrakennettu TV-luettelo-ominaisuus, joka täyttää suosikkiohjelmasi, jos käytät konsolia television katseluun.

Kuinka hankkia Xbox 360 SmartGlass

Xbox 360 ei ehkä ole enää Microsoftin uusi kuuma järjestelmä, mutta voit silti käyttää SmartGlassia sen kanssa. Saalis on, että Xbox 360 ja Xbox One käyttävät sovelluksen eri versioita, joten jos sinulla on molemmat konsolit, sinun on ladattava ja asennettava kaksi eri versiota.

Smartglass-valikot puhelinsovelluksessa

Jos haluat hankkia Xbox 360 SmartGlass -sovelluksen, toimi seuraavasti:

 1. Käynnistä Google Play Store, App Store tai Windows Phone Store laitteestasi riippuen.

 2. Hae ”Xbox 360 SmartGlass”.

 3. Lataa ja asenna sovellus.

 4. Käynnistä Xbox 360 SmartGlass sovellus.

 5. Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi tai luo tarvittaessa.

 6. Napauta alkaa -painiketta, ja olet valmis menemään.

Mitä SmartGlass Xbox 360 voi tehdä?

SmartGlass Xbox 360: lle voi muuttaa puhelimesi pelin lisäohjaimeksi, näyttää tietoja, kuten karttoja, kun pelaat peliä, ja jopa muuttaa puhelimesi hiireksi vuorovaikutuksessa Internet Explorerin kaltaisten sovellusten kanssa.