Skip to content

Xboxin ostajan opas

29 de kesäkuu de 2021

Kun aiot ostaa uuden pelikonsolin, on hyvä tehdä ensin tutkimus, jotta voit oppia tarkalleen mitä pelijärjestelmästä on saatavilla ja mitä haluat. Esimerkiksi sinun on harkittava järjestelmälle saatavilla olevia pelejä ja sitä, tuottavatko pelikehittäjät aktiivisesti uusia nimikkeitä sille. Taaksepäin yhteensopivuus, online-peli, multimediaominaisuudet ovat myös näkökohtia, jotka voivat ohjata sinua kohti sinulle sopivinta pelikonsolia. Tässä ostajan oppaassa tarkastellaan, mitä käytettävissä olevat Xbox-konsolit tarjoavat, ja miten saat kaiken irti järjestelmästäsi.

Xbox One X

Mitä pidämme

 • Todellinen 4K UHD -resoluutio ja HDR.
 • Jotkin uudelleenmasteroidut Xbox 360 -pelit saavat parannettua grafiikkaa Xbox One X: ssä.
 • Pienempi jalanjälki kuin Xbox One S ja Xbox One.

Mitä emme pidä

 • Kallein Xbox-järjestelmä.
 • Ei Xbox Kinect -porttia.

Marraskuussa 2017 julkaistu Xbox One X laskutetaan ”maailman tehokkaimmaksi konsoliksi”. Erittäin teräväpiirtoisilla (UHD) 4K-tarkkuuspeleillä, joissa on korkea dynaaminen alue (HDR), pelit näyttävät upeilta isolla 4K-näytöllä. Järjestelmässä on 2,3 GHz: n 8-ytiminen AMD-prosessori ja 12 Gt: n GDDR5-grafiikkamuisti, jonka kaistanleveysputki kulkee nopeudella 326 Gt / s, mikä antaa näiden erittäin yksityiskohtaisten 4K-animaatioiden liukua sujuvasti näytön yli.

Xbox One X tarjoaa myös erinomaisen äänenlaadun, ja jos sinulla on Dolby Atmosia tukeva äänijärjestelmä, korvasi iloitsevat. Järjestelmä sisältää parannetun ohjaimen, joka toimitetaan Xbox One S: n mukana. Se on taaksepäin yhteensopiva Xbox One -pelien ja joidenkin Xbox 360 -pelien kanssa. Muutama Xbox 360 -peli, kuten Halo 3 ja Fallout 3 ovat saaneet grafiikan kasvojenkohotuksen pelattavaksi Xbox One X: llä.

Xbox One S

Mitä pidämme

 • 4K-videolähtö.
 • 2 Tt kiintolevy.
 • Sisältää 3,5 mm kuulokkeet.
 • Halvempi kuin Xbox One X.
 • Pienempi jalanjälki kuin Xbox One.

Mitä emme pidä

 • On vain yksi HDMI-lähtö.
 • Ei todellisia 4K-pelejä – vain 4K-skaalaus.
 • Ei Xbox Kinect -porttia.

Xbox One S debytoi elokuussa 2016. Sillä on pääsy laajaan Xbox One -pelien kirjastoon ja se on taaksepäin yhteensopiva joidenkin Xbox 360 -pelien kanssa.

Microsoft Xbox One S

Microsoft Xbox One S.

Järjestelmässä on sisäänrakennettu Ultra HD Blu-ray Disc -soitin ja se tukee HDR-elokuvia. tarjoaa myös 4K-videon suoratoiston sovelluksista, kuten Netflix. Luonnollista 4K-peliä ei kuitenkaan ole, mutta pelit voidaan skaalata 4K-tarkkuudella. Xbox One S sisältää uudistetun ja parannetun Xbox One -ohjaimen.

Xbox One

Mitä pidämme

 • Erittäin edullinen verrattuna uusempiin Xbox-malleihin.
 • Pääsy kaikkiin Xbox One -kirjaston nimikkeisiin.
 • Sisältää Kinect-portin.
 • Yhteensopiva uudempien, parannettujen ohjaimien kanssa.

Mitä emme pidä

 • Suurempi jalanjälki ja iso virtalähde.
 • Vanhemmat laitteistot ja joskus hitaampi suorituskyky.
 • Blu-ray-soitin ei ole yhteensopiva UHD Blu-ray -levyjen kanssa.

Alkuperäinen Xbox One julkaistiin marraskuussa 2013, ja se oli suuri menestys. Sen mukana tullut ohjain oli erinomainen, ja konsolin pelikirjasto on huippuluokkaa runsailla nimikkeillä.

Xbox One -konsoli

Xbox One -standardi.

Xbox One on sittemmin korvattu Xbox One S: llä, eikä sitä enää valmisteta, vaikka voit silti löytää myytäviä alkuperäisiä Xbox One -konsoleja, yleensä käytettyjä tai kunnostettuja.

Vanhemmat Xbox 360 -järjestelmät

Xbox 360 -järjestelmiä on nykyään vaikeampaa löytää, ja todennäköisesti löydät vain käytettyjä malleja. Vanhemmalla Xbox 360 -laitteistolla oli melko paljon ongelmia, jotka johtivat vikaan. Ennen kuin ostat käytetyn järjestelmän, tarkista aina valmistajan päivämäärä, jonka näet jokaisen Xbox 360 -konsolin takana. Mitä uudempi, sitä parempi. Xbox 360: ssä oli täysi perheen turvallisuustoiminto, jota vanhemmat voivat käyttää. Voit asettaa ajastimet, kuinka kauan lapsesi saivat käyttää järjestelmää, sekä asettaa sisältörajoitukset peleille, joita he voivat pelata ja kenen kanssa he saavat ottaa yhteyttä ja pelata Xbox-verkossa. Lisäohjaimet, ohjauspyörät, arcade-tikut, Wi-Fi-sovittimet, muistilaitteet ja paljon muuta ovat kaikki lisävarusteita, joita voit harkita ostettaviksi Xbox 360: lle. Xbox näki useita laitteistoja iteraatioita alkuperäisen julkaisunsa jälkeen. Xbox 360 julkaistiin marraskuussa 2005, ja siinä oli kaksi päävaihtoehtoa.

Xbox 360 ”Fat”

Vanhemman Xbox 360 -mallin, jota kutsutaan ”Fat” -järjestelmäksi, kokoonpanot olivat 20 Gt, 60 Gt, 120 Gt ja 250 Gt eri väreissä. Heillä oli Ethernet-yhteys, mutta heillä ei ollut sisäänrakennettua Wi-Fi-yhteyttä. Tämä edellyttää erityisen donglen ostamista. Alkuperäisissä ”Fat” -järjestelmissä oli taipumus kokea punainen rengas kuolemasta – kolme valoa järjestelmän edessä vilkkuu punaisena – tai E74-virhe. Molemmat näistä johtuivat järjestelmän ylikuumenemisesta. Ajan myötä järjestelmistä tuli luotettavampia, joten jälleen kerran, jos ostat käytettyä Xbox 360: tä, mitä myöhempi järjestelmän valmistuspäivä on, sitä vähemmän sinun on huolehdittava ylikuumenemisvirheistä. Voit tehdä muutaman askeleen näiden vanhempien järjestelmien käyttöiän pidentämiseksi, erityisesti pitämällä ne puhtaina ja varmistaen, että niiden ympärillä on hyvä ilmavirta.

Xbox 360 Slim

Kesäkuussa 2010 julkaistiin Xbox 360 Slim. Se oli pienempi ja tyylikkäämpi, sisälsi sisäänrakennetun Wi-Fi-yhteyden ja joko 4 Gt tai 250 Gt kiintolevyn. Myös ylikuumenemiskysymys käsiteltiin. 4 Gt: n kiintolevy Xbox 360 Slim -laitteessa oli yksinkertaisesti liian pieni, ja viisaampaa oli käyttää 250 Gt: n kiintolevyä. Voit ostaa Xbox 360 -lisäosan ulkoisen kiintolevyn 4 Gt: n järjestelmän lisäämiseksi, mutta se oli kallista. On huomattava, että Xbox 360 Slim -järjestelmissä ei ollut teräväpiirtovideokaapeleita niiden liittämiseksi televisioon. Niissä on vain punainen-keltainen-valkoinen komposiittikaapeli; teräväpiirtoisemmille näytöille oli ostettava komponenttikaapeli tai HDMI-kaapeli erikseen. Ostetun HDMI-kaapelin tyyppi ja laatu olivat tuolloin vähemmän tärkeitä – kalliiden kaapeleiden hankkiminen ei merkinnyt parempaa pelikokemusta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa uusissa Xbox-järjestelmissä, etenkin järjestelmissä, jotka tukevat 4K- ja HDR-näyttöjä ja edellyttävät HDMI 2.0 -kaapeleita, joiden kaistanleveys on välttämätön konsolin tuottaman täyden laadun toteuttamiseksi.

Xbox 360 Kinect

Vuonna 2010 Microsoft toi markkinoille uuden liikkeenohjauslaitteen Xbox 360: lle nimeltä Kinect, jonka avulla käyttäjät voivat pelata pelejä ilman ohjainta. Kinectin avulla voit siirtää käsiäsi ja vartaloasi tai käyttää äänikomentoja pelien hallintaan.

Microsoft Xbox 360 Slim ja Kinect

Microsoft Xbox 360 Slim ja Kinect.

Kinect oli saatavana yksin tai mukana Kinect Adventures -pelissä. Voit myös ostaa Kinectin Xbox 360 Slim -järjestelmien mukana. Suosittelemme jälleen kerran 250 Gt: n järjestelmää, jos ostat vanhempaa Kinect-järjestelmää. Kinect on täysin valinnainen. Toisin kuin Nintendo Wii -konsoli, jossa liikkeen ohjaimet ovat konsolin pelin keskipiste, Xbox 360 Kinectin kanssa lanseerattiin noin 15 pelillä ja paljon muuta tuli sen jälkeen. Liikeohjattujen pelien (korvataan uudemmilla virtuaalitodellisuuteen (VR) perustuvilla peleillä) ja kehittäjien tuki suosio kuitenkin väheni.

Saatavana kaikissa Xbox-malleissa

Nämä ominaisuudet ovat käytettävissä kaikissa Xbox-malleissa, alkaen Xbox 360: stä. Pelien graafisessa laadussa voi olla eroja, koska uudemmat konsolit, kuten Xbox One X, ovat paljon kehittyneempiä ja voivat pelata pelejä aidolla 4K-tarkkuudella, kun se on saatavilla otsikko.

Xbox-pelit

Ehkä ensisijainen syy, miksi sinun pitäisi hankkia Xbox, johtuu kaikista järjestelmässä tarjolla olevista upeista peleistä. Xbox tarjoaa upeita ensimmäisen persoonan ammuntapelejä ja moninpelejä. Xbox on vakiinnuttanut asemansa huippupelikonsolina, joten siellä on jo runsaasti erinomaisia ​​pelejä, mukaan lukien pelit, jotka on tarkoitettu yksinomaan Xboxille. Lisäksi jokaisessa Xbox-konsolissa on taaksepäin yhteensopivuus, jonka avulla voit pelata vanhempia pelejä uusissa järjestelmissä. Kaikkia aikaisempia pelejä ei voi pelata uudemmissa järjestelmissä, mutta monia voi.

Xbox-verkko vs. Xbox Live Gold

Xbox Network on verkkopalvelu, josta voit ladata pelejä, esittelyjä ja sovelluksia, kuten Twitch ja Netflix (joka vaatii erillisen Netflix-tilauksen). Voit myös lähettää viestejä ystäville, keskustella ryhmissä ja jopa videopuhelua. Voit kuitenkin käyttää online-moninpeliominaisuuksia vain ilmaispeleissä, ellei sinulla ole Xbox Live Gold -palvelua.

Xbox Live Gold.

Xbox Live Gold on maksettu tilauspalvelu, joka maksaa 60 dollaria vuodessa, mutta voit yleensä löytää sen alennuksessa, kun etsit Xbox Live Gold -tarjouksia. Tilauksen avulla voit pelata verkossa kavereidesi kanssa, käyttää tiettyjä pelejä, jotka vaihtelevat kuukausittain, ja paljon muuta. Voit myös ostaa ja ladata Xbox-, Xbox 360- ja indie-pelien täysversioita. Xbox Live Gold tarjoaa sinulle myös huomattavan alennuksen näistä peliostoksista. Voit myös ostaa TV-ohjelmien jaksoja ja vuokrata tai ostaa elokuvia. Siellä on myös Twitter- ja Facebook-tuki, jotta voit päivittää ystäviäsi tekemäsi toiminnot suoraan Xbox-hallintapaneelista.

Xbox Live -kortit

Voit ostaa Xbox Live Gold -tilauksia joko konsoliltasi luottokortilla tai jälleenmyyjiltä 1, 3 ja 12 kuukauden tilauksina. Voit aktivoida Xbox Live Gold -tilauksen joko Xbox-konsolilla tai käymällä Xbox.comissa. Emme suosittele tilauksen ostamista tai uusimista konsolilla olevalla luottokortilla, koska se uusitaan automaattisesti, ja sen sammuttaminen voi olla vaikeaa. Käytä sen sijaan jälleenmyyjien tilauskortteja.

Xbox Game Pass

Tämä tilauspalvelu on saatavilla Xbox Onelle. Se antaa rajoittamattoman pääsyn suureen Xbox One- ja Xbox 360 -pelikirjastoon. Voit ladata ja pelata kokonaisia ​​pelejä milloin tahansa, kun sinulla on aktiivinen tilaus. Voit ostaa pelejä Xbox Game Pass -kirjastosta, jotta saat 20% alennuksen tilaajana.

Xbox Live Arcade

Xbox Live Arcade on kokoelma pelejä, jotka ovat ladattavissa hintaan 5-20 dollaria. Pelit vaihtelevat klassisista arcade-peleistä moderneihin uudelleenjulkaisuihin, täysin alkuperäisiin peleihin, jotka on suunniteltu erityisesti XBLA: lle. Uusia pelejä lisätään säännöllisesti. Monille pelaajille Xbox Live Arcade on Xbox 360 -kokemuksen kohokohta.