Skip to content

Xposed Framework: Mikä se on ja miten se asennetaan

24 de kesäkuu de 2021

Xposed on alustan nimi, jonka avulla voit asentaa pieniä moduuleiksi kutsuttuja ohjelmia Android-laitteellesi, jotka voivat mukauttaa sen ulkoasua ja toimintoja. Xposed-kehyksen etuna joihinkin laitteen mukautusmenetelmiin verrattuna on, että sinun ei tarvitse tehdä yleistä, järjestelmänlaajuista muokkausta (mod), joka sisältää paljon muutoksia, jotta saat yhden tai kaksi modia. Valitse vain haluamasi

Alla olevien ohjeiden tulee olla voimassa riippumatta siitä, kuka on valmistanut Android-puhelimesi: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi jne. Vain tällä hetkellä tuetaan kuitenkin enintään Android-versioita 8.1 (Oreo).

Ennen Xposed Frameworkin asentamista

Sinun on ensin tehtävä muutama asia:

 1. Varmista, että laite on varmuuskopioitu kokonaan. Xposedin asennuksen tai käytön aikana voi esiintyä ongelmia, jotka jättävät laitteesi käyttökelvottomaksi.

 2. Tarkista käyttämäsi Android-versio, jotta tiedät, onko laitteesi yhteensopiva ja jos on, mikä latauslinkki valitaan alla. Tämä löytyy asetuksista, yleensä Puhelimesta tai Laitteesta ja mahdollisesti haudattu syvemmälle a Lisää tai Ohjelmistotiedot alueella.

 3. Tunnista laitteesi suorittimen arkkitehtuuri. Droid Hardware Info on yksi sovellus, joka voi näyttää nämä tiedot.

 4. Sinun on juurtettava laite.

Xposed Frameworkin asentaminen

 1. Asenna Android Debug Bridge (ADB) ja Fastboot tietokoneellesi.

 2. Asenna TWRP puhelimeesi Fastboot-sovelluksella.

 3. Lataa viimeksi julkaistu Xposed ZIP-tiedosto, joka vastaa laitteesi Android-versiota ja suorittimen arkkitehtuuria.

  • Android 8.1
  • Android 8.0
  • Android 7.1
  • Android 7.0
  • Android 6.0
  • Android 5.1
  • Android 5.0

  Jokaisessa näistä kansioista on muita kansioita, jotka vastaavat laitteen suorittimen arkkitehtuuria. On tärkeää ladata oikea, joka koskee puhelintasi.

 4. Liitä puhelin puhelimeesi ja ota tiedostojen siirrot käyttöön.

 5. Kopioi puhelimeesi vaiheessa 3 lataamasi tiedosto.

 6. Suorita seuraava ADB-komento tietokoneeltasi: adb reboot recovery

 7. Napauta Asentaa puhelimen TWRP-valikosta.

 8. Etsi ja valitse kopioimasi ZIP-tiedosto TWRP: stä ja pyyhkäise sitten oikealle Vahvista salama pyyhkäisemällä vaihtoehto.

 9. Napauta Käynnistä järjestelmä uudelleen.

 10. Kun puhelimesi käynnistyy uudelleen, käy tällä lataussivulla ja lataa APK-tiedosto, joka näkyy johdanto-osan alaosassa (ennen kaikkia kommentteja). Saatat kertoa, että tämän tyyppinen tiedosto voi vahingoittaa laitettasi, jos asennat sen. Mene eteenpäin ja vahvista, että haluat ladata ja asentaa tiedoston. Jos saat Asennus estetty viesti, katso ensimmäinen vinkki tämän sivun alaosassa.

 11. Kun lataus on valmis, avaa tiedosto, kun sinua kehotetaan tekemään niin.

 12. Kun sinulta kysytään, haluatko varmasti asentaa sovelluksen, napauta Asentaa vahvistaa. Jos näet viestin Chromen estävästä asennuksesta, napauta asetukset viestissä ja ota sitten käyttöön Salli tästä lähteestä. Napauta paluupainiketta nähdäksesi Asentaa linkki.

 13. Napauta Avata kun asennus on valmis.

 14. Napauta Kehys Xposed Installer -sovelluksesta. Se voidaan haudata näytön vasemmassa yläkulmassa olevaan valikkoon. Jos käsketään Ole varovainen! koska Xposed saattaa vioittaa laitettasi, napauta OK. Ennen tämän prosessin aloittamista tekemäsi varmuuskopiointi on tapa saada laite takaisin toimintakuntoon, jos se muurataan tai laitetaan ”käynnistyssilmukkaan”.

 15. Alkaen Kehys napauta Asenna päivitys. Jos sinulle kerrotaan, että sovellus pyytää pääkäyttöoikeuksia, salli se.

 16. Napauta OK kun sinulta kysytään, oletko valmis käynnistämään uudelleen.

Xposed-moduulien asentaminen ja käyttö

Kun moduuli on ladattu ja oikeat käyttöoikeudet on asetettu, voit mukauttaa asetuksia ja ottaa sen käyttöön.

Kuinka ja mistä ladata Xposed-moduulit

On kaksi tapaa saada Xposed-moduulit asennettua laitteeseesi. Ensimmäinen on paljon helpompaa, joten hahmotellaan se tässä:

 1. Avaa Xposed Installer -sovellus ja napauta ladata päävalikosta.

 2. Etsi tai selaa moduulia ja napauta asennettavaa moduulia.

 3. Pyyhkäise tai napauta Versiot välilehti.

 4. Napauta ladata -painiketta asennettavassa versiossa. Uusimmat versiot luetellaan aina sivun yläosassa.

 5. Vahvista asennus seuraavalla näytöllä, joka näyttää, mitä sovelluksella on lupa tehdä laitteellasi Asentaa -painiketta. Jos sivu on liian pitkä näyttämään kaikki tiedot kerralla, näet sen sijaan yhden tai useamman Seuraava painikkeita. Napauta niitä nähdäksesi Asentaa -painiketta. Jos et näe tätä Asentaa vaihtoehto, katso alla oleva vinkki 3.

 6. Kun asennus on valmis, voit napauttaa Avata käynnistää uuden moduulin tai Tehty palata Versiot välilehti. Jos et avaa sovellusta heti tässä vaiheessa, katso tämän sivun alareunasta Vihje 2 nähdäksesi, kuinka se voidaan avata myöhemmin.

 7. Kun moduulisovellus avataan, voit muokata sitä haluamallasi tavalla. Jokainen moduuli esittelee ainutlaatuisen tavan tehdä muutoksia. Jos tarvitset apua, seuraa näytön ohjeita, palaa vaiheeseen 2 ja avaa Tuki linkki moduuliin, josta sinulla on kysyttävää, tai katso alla oleva vinkki 2.

 8. Älä unohda ottaa moduulia käyttöön. Katso vaiheet seuraavasta osiosta.

Xposed-moduulien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Kun moduuli on ladattu, sinun on otettava se käyttöön ennen kuin voit todella käyttää sitä:

 1. Avaa Xposed Installer -sovelluksen päänäyttö ja kirjoita Moduulit -osiossa.

 2. Ota moduuli käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla moduulin nimen oikealla puolella olevaa ruutua. Valintamerkki ilmestyy tai katoaa osoittamaan, että se on joko kytketty päälle tai pois päältä.

 3. Käynnistä laite uudelleen, jotta muutokset lähetetään.

Xposed-asennus- ja käyttövinkit

Jos et ole koskaan työskennellyt Android-laitteesi kanssa tällä tasolla, sinun on pakko kohdata ongelma tai kysymys täällä ja siellä. Tässä on joitain yleisiä asioita, joita olemme nähneet:

 1. Jos et pysty asentamaan Xposedia, koska APK-tiedosto on estetty, siirry kohtaan Asetukset> Suojaus ja etsi Tuntemattomat lähteet osio, johon voit lisätä valintamerkin.

 2. Moduulit Xposed Installer -sovelluksen osassa on paljon vaihtoehtoja, joita tarvitset eri asioihin. Pidä sormeasi millä tahansa moduulilla saadaksesi valikon, jossa on nämä vaihtoehdot:

  • Käynnistä käyttöliittymä: Käytä tätä, jos et löydä asentamasi moduulin käynnistyskuvaketta.
  • Lataa / päivitykset: Asenna uudet moduulin päivitykset.
  • Tuki: Käy kyseiseen moduuliin kuuluvalla tukisivulla.
  • Sovelluksen tiedot: Katso, mitä laitteesi sanoo tästä sovelluksesta, kuten koko tallennustilan käytöstä ja mitkä käyttöoikeudet se on saanut.
  • Poista: Poista / poista moduuli tällä valikkovaihtoehdolla.
 3. Jos et näe Asentaa -painiketta moduulin lataamisen jälkeen tai jos haluat asentaa sen myöhemmin, toista vaiheet 1-3 Kuinka ja mistä ladata Xposed-moduulit ja valitse sitten Asentaa että Versiot välilehti.

 4. Jos et enää halua Xposed Installeria laitteellesi, voit poistaa sen kuten minkä tahansa sovelluksen.