Skip to content

Yamaha MusicCast: Mikä se on ja miten se toimii?

23 de kesäkuu de 2021

Vuonna 2003 Yamaha esitteli toimivan langattoman monihuoneisen äänijärjestelmän nimeltä MusicCast. Siitä lähtien monen huoneen ja langattoman yhteyden tiloissa on tapahtunut paljon muutoksia. Kilpailemaan Yamaha toimitti MusicCast-konseptin täydellisen uudistuksen nykyaikaisille äänijärjestelmille, erityisesti langattomaan käytettävyyteen.

Langaton monihuone tai koko talon ääni on tunkeutunut viime vuosina, Sonos on tunnettu esimerkki. Silti on muitakin, mukaan lukien HEOS, Play-Fi, Samsung Shape, Apple Airplay ja Qualcomm AllPlay, jotka tarjoavat tapoja hallita ja kuunnella musiikkia ja ääntä koko kodissasi.

MusicCast-ydinominaisuudet

Mitä pidämme

 • Yhdistää vastaanottimet, langattomat kaiuttimet ja soundbarit yhteen älypuhelimen ohjaamaan langattomaan ekosysteemiin.
 • Toimii Apple AirPlayn, Amazon Alexan, Pandoran, Spotifyn, SiriusXM: n, Rhapsodyn ja minkä tahansa Bluetooth-äänilaitteen kanssa.
 • Toimii levysoittimien, äänikasettidekkien, Blu-ray / DVD-soittimien ja muun yhteensopivaan vastaanottimeen liitetyn fyysisen median kanssa.
 • Yhteensopiva korkealaatuisen äänen ja DLNA: n kanssa.

Mitä emme pidä

 • Suljettu järjestelmä, joka on suunniteltu toimimaan vain muiden Yamaha MusicCast -laitteiden kanssa.
 • 5.1 / 7.1-kanavaista ääntä ei voi lähettää MusicCast-vastaanottimesta ulkoiseen toistolaitteeseen.
 • Langaton tilaääni toimii vain Yamahan vastaanottimien kanssa, jotka on valmistettu vuoden 2018 aikana tai sen jälkeen.

MusicCastin keskeinen äänenkorkeus on sen langaton hallinta. Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyden kautta voit lähettää, vastaanottaa ja jakaa musiikkia ja ääntä yhteensopivien Yamaha-tuotteiden kautta. Näitä tuotteita ovat kotiteatterivastaanottimet, stereovastaanottimet, langattomat kaiuttimet, soundbarit ja virtalähteellä toimivat langattomat kaiuttimet. Haittapuoli on, että se on suljettu järjestelmä, eli sen tuotteet ja ominaisuudet on suunniteltu toimimaan vain muiden Yamaha MusicCast -laitteiden kanssa. Se ei ole myöskään taaksepäin yhteensopiva vanhempien Yamaha MusicCast -versioiden kanssa. Apple Airplay, Pandora, Spotify, SiriusXM, Rhapsody ja kaikki Bluetooth-äänilaitteet voidaan toistaa MusicCastin kautta. Kaikkia levysoittimia, äänikasettidekkejä, Blu-ray / DVD-soittimia ja muuta vastaanottimeen perustuvaa laitteistoa voidaan ohjata ja toistaa MusicCast-sovelluksen kaiuttimien kautta. Sovellus on erillinen Yamahan iOS- ja Android AV Controller -sovelluksista, mutta voit siirtyä näiden kahden välillä kotiteatterikomponenttien tiukemman hallinnan varmistamiseksi. MusicCast tukee hi-res-äänentoistoa yhteensopiville tuotteille. Jos tuote ei ole yhteensopiva korkealaatuisen äänen kanssa, MusicCast muuntaa signaalin alaspäin 48 kHz: ksi, mikä vastaa suunnilleen CD-laatua. Se on DLNA-yhteensopiva, mikä tarkoittaa, että se voi käyttää ja jakaa ääntä DLNA-sertifioiduista laitteista, kuten tietokoneista, NAS (Network Attached Storage) -asemista ja mediapalvelimista. On olemassa muutama haittapuoli. MusicCast ei voi lähettää 5.1 / 7.1-kanavaista ääntä MusicCast-yhteensopivasta vastaanottimesta ulkoiseen toistolaitteeseen, mutta se voi tarjota kaksikanavaisen miksauksen monihuoneisiin tai monialueisiin jakeluun. MusicCast tukee yhteensopivia langattomien ala- ja surround-asetuksia. Jos haluat hallita näitä laitteita MusicCastin kautta, tarvitset MusicCast-yhteensopivan vastaanottimen.

MusicCast ja Alexa

Yamaha MusicCastia voidaan käyttää Amazon Alexa -laitteiden kanssa, mukaan lukien Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap ja Amazon Fire TV. Kun olet määrittänyt, voit käyttää Alexaa ohjaamaan yhteensopivia langattomia kaiuttimia talosi ympärillä. Voit myös yhdistää MusicCastin, valita Echo-laitteet ja Bluetoothin saadaksesi lisää käyttö- ja hallintavaihtoehtoja.

Kuinka asentaa ja käynnistää Yamaha MusicCast

Kun sinulla on MusicCast-yhteensopiva vastaanotin, soundbar, kaiutin tai kotiteatteripaketti-järjestelmä, noudata näitä ohjeita. Nämä ohjeet voivat vaihdella laitteesta toiseen.

 1. Käynnistä ja liitä MusicCast-yhteensopiva tuote kotisi Wi-Fi-verkkoon. Varmista, että MusicCast-yhteensopivan vastaanottimen tai kaiuttimen laiteohjelmisto on ajan tasalla.

 2. Lataa ja avaa Yamaha MusicCast Controller -sovellus älypuhelimella tai tabletilla. Noudattaa ohjeita.

 3. Valitse Kytkeä -painiketta MusicCast-yhteensopivassa laitteessa, jota haluat hallita. Tuotteesta riippuen joudut ehkä pitämään painettuna Kytkeä -painiketta käynnistääksesi hakutoiminnon.

 4. Valitse MusicCast Controller -sovelluksessa Seuraava. Sovellus aloittaa etsintäprosessin MusicCast-yhteensopivan laitteen tunnistamiseksi ja yhdistämiseksi.

 5. Siirry sovelluksen ohjeiden mukaan puhelimesi Wi-Fi-asetuksiin ja vaihda verkkoon, jossa on merkintä MusicCast-asetukset.

 6. Palaa MusicCast Controller -sovellukseen, valitse kotisi Wi-Fi-verkko ja kirjoita salasana.

 7. Anna sijainnin nimi kuvaamaan yhdistettävää huonetta tai laitetta.

 8. Valitse Seuraava. Jos haluat, lisää valokuva osoittamaan huone yhdistettävällä laitteella. Voit käyttää arkistokuvaa tai valokuvaa kirjastostasi.

 9. Valitse Seuraava. MusicCast-yhteensopivaa laitettasi voidaan nyt ohjata MusicCast-sovelluksen kautta.

Yamaha MusicCast -tuotteet

Laajentaakseen MusicCast-yhteensopivien tuotteiden yhteensopivuutta Yamaha tarjoaa laiteohjelmistopäivityksiä useille vanhemmille malleille, mukaan lukien seuraavat:

 • RX-V479 – RX-V779-kotiteatterivastaanottimet
 • AVENTAGE RX-A550 – RX-A3050-kotiteatterivastaanottimet
 • YHT-5920-kotiteatteripakkausjärjestelmä

Jotkut Yamaha-tuotteet, joissa on sisäänrakennettu MusicCast-ominaisuus, ovat:

 • RX-S601 / S602 Slim-Line-kotiteatterivastaanottimet
 • R-N402 / 602/303/803 -verkkovastaanottimet
 • AVENTAGE CX-A5100 / CX-A5200 AV-esivahvistin ja prosessorit
 • RX-V481 – RX-V781, RX-V483 – RX-V683 kotiteatterivastaanottimet
 • RV-V485 – RX-V685-kotiteatterivastaanottimet (sisältää MusicCast Wireless Surround -äänentoiston)
 • AVENTAGE RX-A660 – RX-A3060, RX-A670 – RX-A3070-kotiteatterivastaanottimet
 • AVENTAGE RX-A680 – RX-A3080 – kotiteatterivastaanottimet (sisältää MusicCast Wireless Surround -äänentoiston)
 • WXA-50 langaton suoratoistovahvistin
 • YSP-1600/2700/5600 -äänibaarit ja SRT-1500-TV-kaiutinteline
 • BAR 400-soundbar (sisältää MusicCast Wireless Surround -äänentoiston)
 • WX-010 ja 030 langattomat kauko-kaiuttimet
 • Langattomat kaiuttimet, malli 20 ja 50 (yhteensopiva MusicCast Wireless Surround -sovelluksen kanssa)
 • NX-N500 -monitorikaiutin
 • Langaton sub100-sub (yhteensopiva MusicCast Wireless Surround -äänen kanssa)
 • MusicCast VINYL 500 Wi-Fi -levysoitin

Yamaha MusicCast: Bottom Line

On olemassa useita kilpailevia monihuonejärjestelmiä, ja jotkut suosituista, kuten Sonos, tarjoavat laajan valikoiman yhteensopivia tuotteita. Joissakin on myös sovelluksia, joita on helpompi käyttää. Jos omistat Yamaha-vastaanottimen, soundbarin tai kotiteatteripakkauksen, MusicCast voi olla käytännöllisin ratkaisu. MusicCastin rajoitukset ovat, että se ei ole yhteensopiva langattomien kaiuttimien, vastaanottimien ja kilpailevien tuotemerkkien, kuten HEOS, Play-Fi tai Sonos, ohjelmistojen kanssa. Et myöskään voi käyttää ennen vuotta 2018 valmistettuja vastaanottimia surround-äänen hallintaan langattomasti.