Skip to content

Yamaha YSP-5600 Dolby Atmos -digitaaliprojektori

26 de kesäkuu de 2021

Äänipalkit tai äänipohjat parantavat television tai viihdejärjestelmän ääntä. Yhä useammat käyttäjät valitsevat nämä pienikokoiset, edulliset äänijärjestelmät helpommaksi ja vähemmän sekoittuneeksi monikaiuttimeksi. Yksi soundbarin haitoista on tilaäänikokemuksen väheneminen. Vaikka nämä järjestelmät ovatkin käteviä, ne eivät tarjoa yhtä kattavaa kuunteluympäristöä kuin perinteiset kotiteatterijärjestelmät. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Yamaha YSP-5600 Digital Sound Projector tarjoaa mahdollisen ratkaisun.

Tuloksemme

Mitä pidämme

  • Digitaalinen äänen heijastustekniikka tuottaa mukaansatempaavan tilaäänen ilman ylimääräisiä kaiuttimia.
  • Dolby Atmos ja DTS: X -yhteensopiva.
  • Siinä on enemmän yhteyksiä kuin useimmissa soundbarissa.
  • Integroitu langattomaan Yamaha MusicCast -äänijärjestelmään.

Mitä emme pidä

  • Vaatii suljetun huoneen ja tasaisen katon parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
  • DTS: X saattaa vaatia laiteohjelmistopäivityksiä.
  • Ulkoista subwooferia ei sisälly toimitukseen, vaikka yksi voidaan lisätä.
  • Se on kalliimpaa kuin useimmat soundbarit.

Digitaalinen äänen heijastus: nopea selitys

Digitaalinen ääniprojektio on äänialusta, joka käyttää joukkoa pieniä kaiutinelementtejä (joista jokaisella on oma vahvistin), jotka on sijoitettu yhteen kaappiin, joka näyttää soundbarilta tai äänikannalta. Säteen ohjaimet (pienet kaiuttimet) heijastavat äänen suunnatulla tarkkuudella edestä pääkuunteluasentoon sekä huoneen sivu- ja takaseiniin. Ääni palautuu takaisin kuuntelutilaan luomaan realistisen 5.1- tai 7.1-kanavaisen tilaäänikentän. Jos sinulla on suljettu huone ja tasainen katto, joka mahdollistaa hyvän äänen heijastumisen, digitaalinen ääniprojektori voi tarjota vakuuttavan tilaäänen kuuntelukokemuksen.

Kuinka digitaalista äänen heijastusta sovelletaan YSP-5600: een

YSP-5600: lla Yamaha lisää digitaalisen ääniprojektiotekniikan lisäämällä pystysuuntaisia ​​kanavia. Tämä tarkoittaa, että YSP-5600 voidaan määrittää 7.1.2-kanavaasetuksille, jotka täyttävät Dolby Atmos -vaatimukset. Jos et ole perehtynyt Dolby Atmos -kaiutinasettelun terminologiaan, tämä tarkoittaa, että soundbar projisoi vaakasuoraan tasoon seitsemän äänikanavaa, subwoofer-kanavan ja kaksi pystysuuntaista äänikanavaa. YSP-5600 ympäröi huoneen kuplana, joka tarjoaa mukaansatempaavan tilaäänen kuuntelukokemuksen yhteensopivasta Dolby Atmos -koodatusta sisällöstä. Tämä sisältää useimmat Blu-ray-levyt. Jos sinulla on yhteensopiva älytelevisio, saatat pystyä käyttämään joitain Dolby Atmos -koodattuja sisältöjä suoratoiston kautta. Asennuksen helpottamiseksi mukana on plug-in-mikrofoni. Soundbar tuottaa testiäänet, jotka heijastuvat huoneeseen. Sitten mikrofoni poimii äänet ja välittää ne YSP-5600: lle. YSP-5600: n erityisohjelmisto analysoi sävyt ja säätää valokeilan suorituskyvyn vastaamaan parhaiten huoneen mittoja ja akustisia ominaisuuksia.

Yamaha YSP-5600 7.1.2 -kanavainen Dolby Atmos -asetus

Mitä muuta saat

Nämä ovat joitain muita ominaisuuksia, jotka löydät Yamaha YSP-5600: sta.

Kanavan määritys, äänen dekoodaus ja käsittely

YSP-5600 tarjoaa jopa 7.1.2 kanavaa (seitsemän vaakasuoraa, yksi subwoofer-kanava ja kaksi korkeuskanavaa). YSP-5600: ssa on sisäänrakennettu äänidekoodaus useille Dolby- ja DTS-surround-äänimuodoille, mukaan lukien Dolby Atmos ja DTS: X. DTS: X on ehkä lisättävä laiteohjelmistopäivityksen kautta. Ylimääräistä tilaäänitukea tarjoavat Yamaha DSP (Digital Surround Processing) -tilat (elokuva, musiikki ja viihde) sekä muut kuuntelutilat (3D-tila ja stereo). Pakattu musiikin tehostin on tarkoitettu parantamaan digitaalisten musiikkitiedostojen, kuten MP3, äänenlaatua.

Kaiuttimen täydennysosa

YSP-5600 sisältää monimutkaisen joukon sisäänrakennettuja säteenohjaimia, jotka ovat hyvin pieniä kaiuttimia. On 44 sädeohjainta (12 pientä 1-1 / 8 tuuman ja 32 1-1 / 2 tuuman kaiutinta), joista kummallakin on oma 2 watin digitaalinen vahvistin ja kaksi 4-1 / 2 tuuman 40 watin bassokaiutinta. Järjestelmän kokonaisteho on 128 wattia (huipputeho). Kaiutinelementit ovat eteenpäin, ja pystysuuntaiset ajurit sijaitsevat lähellä laitteen molempia päitä.

Ääniyhteydet

On olemassa runsaasti ääniliitäntöjä, jotka sisältävät kaksi digitaalista optista, yhden digitaalisen koaksiaalisen ja yhden sarjan analogisia stereotuloja. Halutessasi on myös subwoofer-linjalähtö liitettäväksi valinnaiseen ulkoiseen subwooferiin. Mitä tulee subwooferin lähtöominaisuuteen, YSP-5600: ssa on myös sisäänrakennettu langaton subwoofer-lähetin. Tämän ominaisuuden käyttämiseksi sinulla on mahdollisuus ostaa langaton Yamaha SWK-W16 -bassokaiuttimen vastaanotinsarja, joka voidaan liittää mihin tahansa subwooferiin. Yamaha ehdottaa NS-SW300: ta, mutta kaikki subwooferit toimivat.

Yamaha YSP-5600 digitaalinen ja analoginen ääniliitäntä

Videoyhteydet

Videokuvaa varten YSP-5600 tarjoaa neljä HDMI-tuloa ja yhden HDMI-lähdön, 3D- ja 4K-läpiviennin HDCP 2.2 -kopiosuojauksella (tarvitaan yhteensopivuuteen 4K-suoratoiston ja Ultra HD Blu-ray Disc -lähteiden kanssa) ja ARC-yhteensopivuuteen. HDR-yhteensopivuudesta ei ole tietoja.

Yamaha YSP-5600 HDMI-liitännät

Verkko- ja suoratoisto-ominaisuudet

YSP-5600 sisältää Ethernet- ja Wi-Fi-yhteyden, paikallisen verkkosisällön ja Internet-suoratoiston (kuten Pandora, Deezer, Rhapsody, Spotify, Sirius / XM ja TIDAL). Mukana on myös Apple AirPlay ja Bluetooth. YSP-5600: n Bluetooth-ominaisuus on kaksisuuntainen. Tämä tarkoittaa, että voit suoratoistaa musiikkia yhteensopivista lähdelaitteista, kuten älypuhelimista ja tableteista, sekä suoratoistaa musiikkisisältöä YSP-5600: sta yhteensopiviin Bluetooth-kuulokkeisiin tai kaiuttimiin.

MusicCast

Bonusominaisuus on Yamahan viimeisimmän version sisällyttäminen MusicCast-monihuoneisen äänijärjestelmän alustaan. Tämän alustan avulla YSP-5600 lähettää, vastaanottaa ja jakaa musiikkisisältöä yhteensopivien Yamaha-komponenttien välillä, mukaan lukien kotiteatterivastaanottimet, stereovastaanottimet, langattomat kaiuttimet, soundbarit ja langattomat kaiuttimet. Tämä tarkoittaa, että YSP-5600: ta voidaan käyttää television äänikokemuksen parantamiseen, ja se voidaan liittää koko talon äänijärjestelmään.

Yamaha MusicCast - elämäntapa ja kaavio

Ohjausasetukset

Hallinnan joustavuuden lisäämiseksi YSP-5600: ta voidaan käyttää mukana toimitetulla kaukosäätimellä tai yhteensopivilla älypuhelimilla ja tableteilla käyttämällä ilmaista Yamaha-kaukosäädinohjelmaa iOS: lle tai Androidille. Lisäksi se voidaan integroida mukautettuun ohjausasetukseen käyttämällä IR-anturin sisään / ulos ja RS232C-liitäntämahdollisuuksia.

Yamaha YSP-5600 -ohjausliitännät

Lopullinen tuomio

YSP-5600 merkitsee etenemistä soundbar-konseptissa. Kokenut Yamahan digitaalisen äänen heijastustekniikan sen alkuperäisestä käyttöönotosta lähtien, voimme varmuudella sanoa, että se on tehokas alusta tilaäänikokemuksen tarjoamiseksi ilman erillistä kotiteatterivastaanotinta tai yksittäisiä kaiuttimia. Se on kuitenkin kalliimpaa. Ehdotettu hinta on noin 1500 dollaria, joten se vastaa paremmin sitä, mitä monet vastaanottimen ja kaiuttimen asetukset maksavat kuin perinteinen soundbar. Dolby Atmosin, DTS: X: n ja MusicCastin yhdistäminen on mukava bonus. Silti, jos haluat täydellisen kotiteatterikokemuksen, sinun on lisättävä subwoofer lisämaksusta.