Skip to content

Yamahan R-N602- ja R-N402-stereovastaanottimet ja MusicCast

22 de kesäkuu de 2021

Vaikka kotiteatterivastaanottimia käytetään elokuvien ja musiikin kuunteluun useimmissa kodeissa, voit suositella erillistä kaksikanavaista stereovastaanotinta vakavaan musiikin kuunteluun. Jos kuuntelet digitaalisia ja suoratoistolähteitä, tutustu Yamaha R-N602 ja R-N402 -malleihin. Nämä kaksikanavaiset stereovastaanottimet tarjoavat kaikki odotettavissa olevat perinteiset ominaisuudet sekä huipputeknologian. Yamaha lopetti virallisesti R-N402: n. Se voi kuitenkin olla saatavana lupana tai sitä voidaan käyttää kolmansilta osapuolilta. Yamaha korvasi R-N402: n R-N303: lla.

Yamaha R-N602

 • Paljon tehoa: 80 WPC.
 • Portaattomasti säädettävä äänenvoimakkuuden hallinta ylläpitää matalan ja korkean tason vastetta pienillä äänenvoimakkuuksilla.
 • Paljon digitaalisia yhteyksiä – USB, Bluetooth, Wi-Fi, MusicCast, Ethernet – mutta ei video sisään / ulos.
 • Ei käytössä Dolby Digital- tai DTS Digital Surround -tiloissa.
 • Hi-res-ääni ei ole suoratoistettavissa.

Yamaha R-N402

 • Tehokkaampi kuin R-N602: 100 WPC samoilla mittausstandardeilla.
 • Vähemmän äänitulovaihtoehtoja – ei erillistä phono- / levysoitintuloa eikä subwoofer-lähtöä.
 • Ei jatkuvaa äänenvoimakkuuden säätöä.
 • Ei videota sisään / ulos.

Yamaha R-N602

Tasapainoisella äänellä ja monilla liitäntämahdollisuuksilla R-N602 on joustava vastaanotin vakavaan kaksikanavaisen stereomusiikin kuunteluun ja potentiaalinen ydin monihuoneiseen äänijärjestelmään.

Ydinominaisuudet

Yamaha R-N602: lla on seuraavat perusominaisuudet:

 • Teho ja vahvistus: Yamaha R-N602: n teho on 80 wattia kanavaa kohti (WPC) kahteen kanavaan .04 THD (mitattuna 40 Hz – 20 kHz). Tämä tarkoittaa, että R-N602 tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi tehoa täyttämään pieni tai keskikokoinen huone.
 • Äänitulot: R-N602 tarjoaa kolme sarjaa analogisia stereotuloja ja kaksi sarjaa linjalähtöjä (joita voidaan käyttää äänen tallentamiseen). R-N602 sisältää myös erillisen phono-tulon vinyylilevysoittimen liittämistä varten.
 • Digitaaliset äänitulot: Lisätyt äänitulot sisältävät kaksi digitaalista optista ja kaksi digitaalista koaksiaalista äänituloa. Digitaaliset optiset / koaksiaalitulot hyväksyvät vain kaksikanavaisen PCM: n. Nämä tulot eivät ole Dolby Digital- tai DTS Digital Surround -yhteensopivia.
 • Kaiutinliitännät: R-N602: ssa on kaksi vasemman ja oikean kaiutinliittimen sarjaa, jotka mahdollistavat A / B-kaiuttimien konfiguroinnin. Siinä on myös esivahvistinlähtö virtalähteisen subwooferin liittämistä varten. Yksityiseen kuunteluun kuuluu etupaneelin kuulokeliitäntä.
 • Portaattomasti säädettävä äänenvoimakkuuden säätö: Tämä säädin eroaa äänenvoimakkuuden, basson ja diskantin säätimistä. Sen tehtävänä on kompensoida basso- ja suurtaajuusvasteen menetys äänenvoimakkuuden säätöä laskettaessa. Toisin sanoen, saat paremman basson ja korkean taajuuden vasteen kuunnellessasi matalampia äänenvoimakkuuksia. Koska se on jatkuvasti säädettävä (eikä yksinkertainen virtakytkin), se on tarkempi tarpeidesi mukaan. Äänenvoimakkuuden säätö on hyödyllinen myös tuomaan enemmän esiin bassovastetta suhteessa keski- ja korkeimpiin, kun käytetään pieniä kaiuttimia.

Lisäominaisuudet

Kuten perinteisesti stereo- ja kotiteatterivastaanottimien kanssa, R-N602 sisältää tavallisen AM / FM-virittimen. Digitaalisella aikakaudella tämä vastaanotin tarjoaa joitain lisäominaisuuksia, jotka tukevat laajennettuja musiikin kuunteluvaihtoehtoja tunnettujen lähteiden ulkopuolella.

 • USB: Mukana toimitetaan etuosan USB-portti yhteensopivien USB-laitteiden (kuten flash-asemien) suoraa liittämistä varten.
 • Verkko- ja Internet-yhteydet: Ethernet-portti ja sisäänrakennettu Wi-Fi tarjoavat pääsyn Internet-radioon (Pandora, Rhapsody, Sirius / XM, Spotify ja Tidal) ja äänisisältöön DLNA-yhteensopivista laitteista.
 • Bluetooth: Sisällön käytön joustavuuden lisäämiseksi R-N602 sisältää sisäänrakennetun kaksisuuntaisen Bluetoothin. Tämä tarkoittaa, että R-N602 voi vastaanottaa ja toistaa sisältöä langattomasti Bluetooth-yhteensopivista lähdelaitteista (älypuhelimet ja tabletit) ja lähettää fyysisesti liitettyjä äänilähteitä Bluetooth-yhteensopiviin langattomiin kaiuttimiin ja kuulokkeisiin. R-N602 voi toistaa sisältöä myös Apple Airplay -sovelluksella.
 • Korkean resoluution ääni: R-N602 on yhteensopiva korkean resoluution äänitiedostojen kanssa (äänitiedostot, joiden ääniresoluutio on korkeampi kuin MP3 tai CD), jos tiedostot ladataan ja tallennetaan yhteensopivaan USB-laitteeseen tai verkkoon liitettyyn laitteeseen (ei suoratoistettavissa reaaliajassa internetistä). Toistettavia yhteensopivia tiedostomuotoja ovat DSD (2,8 MHz / 5,6 MHz), FLAC, WAV, AIFF (192 kHz / 24-bittinen) ja Apple Lossless (96 kHz / 24-bittinen).
 • MusicCast: R-N602: ssa on myös Yamaha MusicCast -monihuonejärjestelmä, jonka avulla vastaanotin voi lähettää, vastaanottaa ja jakaa musiikkisisältöä yhteensopivien Yamaha-komponenttien välillä. R-N602: n lisäksi tämä sisältää tietyt Yamahan kotiteatterivastaanottimet, langattomat kaiuttimet, soundbarit ja virtalähteellä toimivat langattomat kaiuttimet.
 • Alexan tuki: Osana MusicCastia Alexa-ääniohjausta tuetaan kahdella Alexa-taitolla: The MusicCast Skill ja MusicCast Smart Home Skill. Tarvitset myös Echo-laitteen (kuten pisteen). MusicCast Skill tarjoaa mahdollisuuden hallita tiettyjä MusicCast-ominaisuuksia, kuten soittolistojen ja suosikkien hallintaa ja linkittämistä muihin talosi MusicCast-tuotteisiin. MusicCast Smart Home Skill tarjoaa äänikomennot ohjaustoiminnoille, kuten vastaanottimen virran kytkeminen päälle / pois, äänenvoimakkuus ja toisto (toisto, tauko ja ohitus).

Yamaha R-N402

R-N402 on verkkostereovastaanotin, jolla on paljon yhteistä R-N602: n kanssa. On kuitenkin joitain keskeisiä eroja, kuten:

 • Enemmän ilmoitettua tehoa: 100 WPC käyttäen samoja mittausstandardeja kuin R-N602.
 • Vähemmän äänen sisääntulovaihtoehtoja: yksi digitaalinen optinen, yksi digitaalinen koaksiaali ja neljä analogista stereotuloa.
 • Ei erillistä phono / levysoittimen tuloa.
 • Ei subwooferin lähtöä.
 • Ei jatkuvaa äänenvoimakkuuden säätöä.
 • USB-tulo on yhteensopiva vain USB-muistitikkujen kanssa (ei USB-liitäntätukea iPhonelle, iPadille tai iPodille).

Voit kytkeä audiolähdöt videolaitteista, kuten televisioista, Blu-ray Disc- ja DVD-soittimista sekä kaapeli- ja satelliittilaatikoista, kumpaankin vastaanottimeen. R-N602 ja R-N402 eivät kuitenkaan tarjoa mitään videotulo- / lähtöliitäntöjä. Nämä vastaanottimet on suunniteltu vain äänentoistoa varten kaksikanavaisessa ympäristössä.

Bottom Line

Jos sinulla on vanha, vanhentunut stereovastaanotin tai olet kyllästynyt kuuntelemaan huonolaatuista ääntä älypuhelimessasi, etkä tarvitse kotiteatterivastaanottimien, Yamaha R-N602 ja R-, surround-äänen ja videon käsittelytoimintoja. N402-verkkostereovastaanottimet ovat kaksi vaihtoehtoa. Nämä vastaanottimet tarjoavat yhteyden ja äänenlaadun, jota tarvitset vakavaan musiikin kuunteluun perinteisistä analogisista äänilähteistä, sekä laajentavat musiikin kuunteluvaihtoehtoja digitaaliselle alueelle, lisäksi lisäedut suoratoistoon ja langattomiin monihuoneisiin ääniominaisuuksiin.