Skip to content

Yhdistä ja poista solut helposti

20 de maaliskuu de 2021

Solujen yhdistäminen Excelissä antaa sinun luoda suuremman solun, joka näkyy useilla riveillä ja sarakkeilla. Tämä toiminto on erittäin hyödyllinen, kun sinun on luotava tekstiruutu tai suurempi alue tietojen esittämistä varten. Saatat kuitenkin joutua myös purkamaan solujen yhdistämisen, jotta voit muuttaa laskentataulukon rakennetta tai suorittaa tiettyjä datatoimintoja. Onneksi voit sekä yhdistää että purkaa solut Excelissä helposti ja muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Microsoft Excel 2019: ää, 2016: ta ja Microsoft 365: n Exceliä.

Solujen yhdistäminen Excelissä

On kolme erillistä tapaa solujen purkamiseksi Microsoft Excelissä. Nämä menetelmät käyttävät Excel-nauhaa, Yhdistä solut -valikkoa ja pikanäppäimiä. Kukin menetelmä on yksinkertainen käyttää ja tekee solujen muotoilusta helppoa.

Kun yhdistät solut, vain valitun solualueen vasemman yläkulman solu sijoittaa uuteen soluun. Kaikki muut yhdistettyjen solujen muut tiedot poistetaan yhdistämisen jälkeen. Joten jos säilytettävissä soluissa on tietoja, kopioi se uuteen sijaintiin ennen solujen yhdistämisen luomista.

Kuinka käyttää Excel-nauhaa solujen yhdistämiseen

Microsoft Excelissä valintanauha on useimmat käyttämäsi komennot. Tämän nauhan komentojen avulla voit helposti poistaa solujen yhdistämisen mistä tahansa Excel-laskentataulukosta.

 1. Valitse solut, jotka haluat poistaa.

 2. Valitse Koti.

 3. Mene Kohdistus ja valitse Yhdistä ja keskitä alanuoli.

 4. Valitse Poista solujen yhdistäminen.

  Nopea tapa yhdistää tai purkaa solut Yhdistä ja keskitä -vaihtoehdolla on valita sulautettavat tai jo yhdistetyt solut ja valita Yhdistä ja keskusta. Jos korostettuja soluja ei yhdistetä, ne tehdään. Jos ne yhdistetään, solut puretaan.

Muoto-valikon käyttäminen solujen yhdistämisen purkamiseen

Excelin muoto-valikko ohjaa monia vaihtoehtoja numeroiden ja tekstin näkymiselle laskentataulukossa. Tämän valikon avulla voit hallita myös solujen yhdistämistä ja yhdistämisen purkamista.

 1. Korosta solut, jotka haluat poistaa.

 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella valittuja soluja ja valitse Alusta solut.

 3. Valitse Kohdistus.

 4. Poista valinta Yhdistää soluja vaihtoehto. Valitut solut puretaan.

Kuinka käyttää pikanäppäimiä solujen purkamiseksi

Jos haluat mieluummin käyttää pikanäppäimiä Excelissä, olet onnea, koska voit yhdistää ja purkaa solut käyttämällä pikanäppäinten yhdistelmää.

 1. Valitse solut, jotka haluat yhdistää.

 2. paina Alt -näppäintä näppäinten paljastamiseksi.

 3. Napauta H -näppäintä päästäksesi Koti-valintanauhaan.

 4. paina M avaa Yhdistä solut -valikko.

 5. paina U avain solujen yhdistämisen purkamiseen.

Yhdistettyjen solujen löytäminen Excelistä

Laskentataulukon koosta riippuen sinulla voi olla vaikeuksia löytää yhdistettyjä soluja, kun sinun on purettava ne. Esimerkiksi mikä tahansa sarake tai rivi, jossa on yhdistetty solu, vaikeuttaa solualueiden valitsemista tai niiden sisältämien tietojen suodattamista ja lajittelua. Löydät yhdistetyt solut helposti noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​vaiheita.

 1. Alkaen Koti -välilehdellä Etsi ja valitse > löytö.

 2. vuonna Etsi ja korvaa avautuvassa valintaikkunassa valitse Vaihtoehdot.

 3. Etsi ja korvaa -valintaikkuna laajenee. Valitse Muoto avattavasta valikosta ja valitse sitten Muoto.

 4. Valitse Kohdistus > Yhdistää soluja > OK.

 5. Valitse Etsi kaikki nähdäksesi kaikki laskentataulukon yhdistetyt solut.

 6. Voit valita jokaisen kohteen luettelosta valitaksesi jokaisen yhdistetyn solun. Kun olet valinnut, voit purkaa jokaisen solun yhdistämisen tarpeen mukaan.