Skip to content

Yhdistä Roku Wi-Fi-verkkoon

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Alkuasetusten aikana: Valitse Langaton. Roku etsii Wi-Fi-verkkoja. Valitse oma, kirjoita salasana ja paina Kytkeä.
 • Yhteyden muodostaminen myöhemmin: Koti > asetukset > Verkko > Set Up-yhteys > Langaton. Valitse verkko, kirjoita salasana ja Kytkeä.
 • Hotelli tai asuntola: Noudata yllä olevia ohjeita. Kun olet muodostanut yhteyden, valitse Olen hotellin tai yliopiston asuntolassa. Seuraa todennuksen vaiheita.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Roku-laite liitetään suoratoistamaan yli 5000 yli streaming-kanavaa Wi-Fi-yhteyden kautta. Roku-laatikoiden ja televisioiden avulla voit muodostaa yhteyden Internetiin Ethernet- tai Wi-Fi-yhteyden kautta, kun taas Streaming-sauvat tarjoavat vain Wi-Fi-vaihtoehdon.

Kuinka yhdistää Roku Wi-Fi-verkkoon ensimmäistä kertaa

Noudata alla olevia ohjeita, jos yhdistät Rokun Wi-Fi-verkkoon ensimmäistä kertaa.

Mitä tarvitset

Tarvittavan Internet-yhteysprosessin valmistelu:

 • Roku-suoratoistotikku, -laatikko tai Roku-televisio
 • Roku-kauko-ohjaimesi
 • Reititin, jossa on kiinteät ja langattomat liitäntämahdollisuudet
 • Verkkosalasanasi

Yhdistä Wi-Fi-verkkoon

Kun Roku-laitteesi on kytketty virtalähteeseen ja virta kytketty, sinut opastetaan asennusprosessin läpi, joka sisältää tikku tai laatikko Internetiin.

 1. Roku-ruutujen ja televisioiden asennuksen aikana sinua pyydetään valitsemaan Langallinen tai Langaton yhteyden muodostamiseksi reitittimeen ja Internetiin.

  Langallinen vaihtoehto ei tule näkyviin Roku-suoratoistotikkuille.

 2. Jos valitset Langallinen, älä unohda liittää Roku-ruutua tai televisiota reitittimeesi Ethernet-kaapelilla. Roku-laitteesi muodostaa yhteyden suoraan kotiverkkoon ja Internetiin. Vahvistamisen jälkeen voit jatkaa Roku-laitteesi jäljellä olevien asetusten tekemistä.

  Jos valitset Langaton, on olemassa muita vaiheita yhteyden muodostamiseksi loppuun ennen siirtymistä muihin Roku-laitteen asetusvaiheisiin.

 3. Ensimmäistä kertaa langattoman yhteyden määrityksen yhteydessä Roku-laite etsii automaattisesti käytettävissä olevia verkkoja kantaman sisällä.

 4. Kun käytettävissä olevien verkkojen luettelo tulee näkyviin, etsi ja valitse langaton verkko käytettävissä olevien verkkojen luettelosta.

 5. Jos et näe kotiverkkoasi, valitse Skannata uudelleen nähdäksesi kaikki verkot ja onko se näkyvissä seuraavassa luettelossa.

  Jos Roku-laite ei löydä verkkoasi, Roku ja reititin voivat olla liian kaukana toisistaan. Jos sinulla on mahdollisuus muodostaa yhteys reitittimeesi ethernet-yhteyden kautta, se on yksi ratkaisu. Toinen on siirtää Roku-laite ja reititin lähemmäksi toisiaan tai lisätä langaton kantama-laajennin tai jokin muu vaihtoehto.

 6. Kun valitset verkon, se tarkistaa, toimivatko Wi-Fi ja Internet-yhteys oikein. Jos näin on, voit jatkaa. Jos ei, varmista, että olet valinnut oikean verkon.

 7. Kun Roku vahvistaa, että se voi muodostaa yhteyden verkkoon, sinun on annettava verkon salasana. Kun olet kirjoittanut salasanasi, valitse Kytkeä. Jos salasana on syötetty oikein, näet vahvistuksen siitä, että Roku-laitteesi on muodostanut yhteyden kotiverkkoon ja Internetiin.

 8. Kun yhteys on muodostettu, Roku-laite etsii automaattisesti käytettävissä olevia laiteohjelmisto- / ohjelmistopäivityksiä. Jos niitä löytyy, lataa ja asenna ne.

  Roku-laitteesi voidaan käynnistää / käynnistää uudelleen ohjelmiston / laiteohjelmiston päivitysprosessin lopussa.

 9. Odota tämän prosessin päättymistä, ennen kuin siirryt lisäasennusvaiheisiin tai katseluun.

Yhdistä Roku Wi-Fi-verkkoon ensiasennuksen jälkeen

Jos haluat liittää Roku uuteen Wi-Fi-verkkoon tai olet siirtymässä kiinteästä verkosta langattomaan verkkoon, toimi seuraavasti Roku-kaukosäätimen avulla:

 1. paina Koti kaukosäätimen painiketta.

 2. Valitse asetukset > Verkko Roku-kuvaruutuvalikossa.

 3. Valitse Määritä yhteys (kuten aiemmin on esitetty).

 4. Valitse Langaton (jos molemmat Langallinen ja Langaton vaihtoehdot näkyvät).

 5. Odota, kunnes Roku löytää verkon.

 6. Kirjoita verkon salasana ja odota yhteyden vahvistusta.

Yhdistä Roku Wi-Fi-verkkoon asuntolassa tai hotellissa

Yksi Rokun upeista piirteistä on, että voit matkustaa suoratoistotikulla tai -laatikolla ja käyttää sitä asuntolan huoneessa tai hotellissa.

Ennen kuin pakkaat Roku-laitteen käytettäväksi toisessa paikassa, varmista, että sijainti tarjoaa Wi-Fi-yhteyden ja että käyttämässäsi televisiossa on käytettävissä oleva HDMI-liitäntä, jota voit käyttää television kaukosäätimellä.

Varmista, että sinulla on Roku-tilisi kirjautumistiedot, siltä varalta, että tarvitset niitä.

Kun olet saapunut ja olet valmis käyttämään Rokua, toimi seuraavasti:

 1. Hanki sijainnin verkon salasana.

 2. Kytke Roku-tikku tai -laatikko virtalähteeseen ja haluamaasi televisioon.

 3. paina Koti -painiketta Roku-kaukosäätimessä.

 4. Mene asetukset > Verkko > Määritä yhteys.

 5. Valitse Langaton.

 6. Kun olet muodostanut verkkoyhteyden, valitse Olen hotellin tai yliopiston asuntolassa.

 7. TV-ruudulle ilmestyy useita kehotuksia todennusta varten, kuten aiemmin hankitun Wi-Fi-salasanan syöttäminen, sekä erityinen salasana, joka antaa pääsyn Roku-palvelimelle. Tämä salasana näkyy näytöllä.

  Viimeksi mainittu salasana saattaa edellyttää älypuhelinta, tablettia tai kannettavaa tietokonetta.

 8. Kun Wi-Fi-asetukset on vahvistettu, voit nauttia Roku-laitteen ominaisuuksista ja suosikki suoratoistosisällöstäsi.