Skip to content

Yhteyden jäljityksen ottaminen käyttöön Androidissa

20 de maaliskuu de 2021

Pyrittäessä pysäyttämään maailmanlaajuinen COVID-19-pandemia, monien meistä tarvitsee käyttää yhteystietojen jäljityssovellusta, jotta on mahdollista jäljittää, kuka on ollut kontaktissa viruksen tartuttamien kanssa. Tätä varten sinun on sallittava yhteydenotto matkapuhelimellasi.

Kirjoitushetkellä yhteystietojen jäljitys voidaan ottaa käyttöön Android-laitteellasi vain, jos olet ladannut yhteensopivan yhteystietojen jäljityssovelluksen laitteellesi. Vain harvoissa osavaltioissa on tällä hetkellä käytettävissä yhteystietojen jäljityssovelluksia.

Mobiilikontaktien jäljittämistä pidetään uskomattoman arvokkaana osana pyrkimyksiä COVID-19: n ja muiden tarttuvien tautien torjunnassa, mutta saatat haluta myös tietää, miten voit kieltäytyä prosessista myöhemmin. Näin voit ottaa käyttöön älypuhelimen yhteystietojen jäljityksen Androidissa ja miten voit poistaa sen käytöstä.

Nämä tiedot keskittyvät matkapuhelinten yhteystietojen jäljittämiseen Yhdysvalloissa, mutta suurin osa tiedoista on merkitystä muille maille, jotka ottavat käyttöön myös yhteystietojen jäljityssovelluksia.

Puhelimen valmistelu yhteystietojen jäljittämistä varten

Android-puhelimien ja Bluetoothin toiminnan vuoksi Android-puhelimesi on oltava ajan tasalla Googlen uusimman korjaustiedoston kanssa. Tämä johtuu siitä, että prosessi käyttää Bluetooth-yhteystietojen jäljitysmenetelmiä, jotka edellyttävät päivitystä toimiakseen kaikissa älypuhelimissa. Android-puhelimellasi on oltava Android 6.0 tai uudempi, jotta voit aktivoida matkapuhelimen yhteystietojen jäljityksen. Sen pitäisi kattaa suurin osa Android-älypuhelimista viimeisten neljän tai viiden vuoden aikana.

On myös tarpeen asentaa terveyden seurantasovellus, joka toimii osana yhteystietojen jäljitysprosessia. Yhdysvalloissa päätöksen altistumisilmoitusten tekemisestä tekee kunkin valtion kansanterveysviranomainen. Tämä tarkoittaa, että eri osavaltioilla on erilaiset sovellukset ja jotkut päättävät olla tarjoamatta tällaista palvelua. On tärkeää asentaa oikea sovellus osavaltiollesi.

Muissa maissa, kuten Isossa-Britanniassa, yksi sovellus koskee koko aluetta.

Yhteyden jäljityksen ottaminen käyttöön Androidissa

Yhdysvalloissa sinun on valittava osallistuminen kaikkiin COVID-19-pohjaisiin älypuhelinkontaktien jäljityksiin. Säännöt ovat samanlaiset muissa maissa, kuten Isossa-Britanniassa, joten on tärkeää tietää, miten voit ottaa palvelun käyttöön Android-puhelimellasi. Google viittaa siihen COVID-19-altistumisilmoituksina, mutta se on sama asia kuin yhteystietojen jäljitys. Näin voit aktivoida kontaktien jäljityksen.

Jos haluat ottaa käyttöön Altistumisilmoitukset / COVID-19-yhteystietojen jäljityksen, sinun on asennettava uusin Android-päivitys ja asennettava siihen liittyvä terveyden seurantasovellus.

 1. Napauta Android-puhelimessa Sovellukset.

 2. Napauta asetukset.

 3. Selaa alaspäin ja napauta Google.

 4. Napauta COVID-19-altistumisilmoitukset kytkeäksesi sen päälle ja ottaaksesi sen käyttöön.

  Jos kytkintä ei ole, se tarkoittaa, että se joko ei ole vielä käytettävissä alueellasi tai sinulla ei ole asiaankuuluvaa yhteensopivaa terveyden seurantasovellusta.

Yhteystietojen jäljityksen poistaminen käytöstä Androidissa

Yhdysvalloissa sinun on valittava yhteyshenkilöiden jäljitysohjelmaohjelma, jotta tietosi jaetaan nimettömästi muiden kanssa. Monet muut maat ovat myös omaksuneet samanlaisen ajattelutavan yksityisyyden suhteen. Jos kuitenkin olet valinnut vaihtoehdon, muutit mielesi myöhemmin, miten kieltäydyt? Näin voit kieltäytyä matkapuhelimen yhteystietojen jäljittämisestä muutaman nopean vaiheen avulla.

 1. Napauta Android-puhelimessa Sovellukset.

 2. Napauta asetukset.

 3. Selaa alaspäin ja napauta Google.

 4. Napauta COVID-19-altistumisilmoitukset.

 5. Napauta Poista valotusilmoitukset käytöstä.

  Jos tämä asetus ei ole käytettävissäsi, se johtuu siitä, että sinulla ei ole enää asianmukaista terveyden seurantasovellusta asennettuna, ja puhelin on lopettanut ilmoitusten lähettämisen ja vastaanottamisen automaattisesti.

 6. Et enää jaa altistumistietojasi muiden kanssa.

Valotuslokien poistaminen

Kun olet asentanut yhteystietojen jäljityssovelluksen, puhelimesi myös luo sarjan lokeja, jotka sisältävät eri kertoja, jolloin muut ovat jakaneet ja tarkistaneet tietojasi nimettömästi, sekä ajankohdat, jolloin ne jaettiin. Jos et halua pitää tätä, lokit on mahdollista poistaa poistumatta yhteystietojen jäljitysaloitteesta. Tässä on mitä tehdä.

 1. Napauta Android-puhelimessa Sovellukset.

 2. Napauta asetukset.

 3. Selaa alaspäin ja napauta Google.

 4. Napauta COVID-19-altistumisilmoitukset.

  Jos tämä asetus ei ole käytettävissäsi, se johtuu siitä, että sinulla ei ole asiaankuuluvaa terveyden seurantasovellusta asennettuna.

 5. Napauta Poista satunnaiset tunnukset.

  Voit myös napsauttaa Altistustarkistukset nähdäksesi kaikki satunnaistunnusten tietueet, joihin olet aiemmin joutunut kosketuksiin kahden viime viikon aikana.

 6. Olet poistanut valotuslokisi viimeisten 14 päivän ajalta.