Skip to content
iOS

Yhteyden jäljityksen ottaminen käyttöön iPhonessa

20 de maaliskuu de 2021

Yhteystietojen jäljityssovelluksen käytön kasvavan tarpeen myötä missä tahansa maailmassa on tärkeää tietää, miten valita yhteydenotto matkapuhelimellasi ja miten kieltäytyä, jos et halua osallistua prosessiin.

Tämän kirjoituksen jälkeen yhteystietojen jäljitys voidaan ottaa käyttöön iPhonessa vain, jos olet ladannut yhteensopivan yhteystietojen jäljityssovelluksen laitteeseesi. Vain harvoissa osavaltioissa on tällä hetkellä käytettävissä yhteystietojen jäljityssovelluksia.

Mobiilikontaktien jäljittämistä pidetään arvokkaana osana pyrkimyksiä taistella tarttuvia sairauksia tai viruksia vastaan, kuten COVID-19, mutta jos sinulla on yksityisyyttä koskevia huolenaiheita, voit halutessasi kieltäytyä myöhemmin. Näin voit valita sekä poistaa yhteystietojen jäljityksen iPhonesta.

Nämä tiedot liittyvät ensisijaisesti matkapuhelinkontaktien jäljittämiseen Yhdysvalloissa, mutta suurin osa tiedoista on merkityksellistä muille maille, jotka ottavat käyttöön myös kontaktien jäljityssovelluksia.

Puhelimen valmistelu yhteystietojen jäljittämistä varten

IPhonen toiminnan takia iOS-laitteellasi on oltava ajan tasalla iOS 13.5 tai uudempi, jotta voit aktivoida matkapuhelimen yhteystietojen jäljityksen. Tämä johtuu siitä, että prosessi käyttää Bluetooth-yhteystietojen jäljitysmenetelmiä, jotka edellyttävät päivitystä toimiakseen kaikissa älypuhelimissa.

Sinun on myös asennettava terveyden seurantasovellus, joka toimii osana yhteystietojen jäljittämistä. Yhdysvalloissa päätöksen altistumisilmoitusten tekemisestä tekee kunkin osavaltion kansanterveysviranomainen, joten eri osavaltioilla on erilaiset sovellukset ja jotkut päättävät olla tarjoamatta tällaista palvelua. On tärkeää asentaa oikea sovellus osavaltiollesi.

Muissa maissa, kuten Isossa-Britanniassa, yksi sovellus koskee koko aluetta.

Yhteyden jäljityksen ottaminen käyttöön iPhonessa

Yhdysvalloissa sinun on ilmoitettava osallistumisesi COVID-19-pohjaiseen älypuhelinkontaktien seurantaan. Näin on myös muissa maissa, kuten Isossa-Britanniassa, joten on tärkeää tietää, miten voit ottaa palvelun käyttöön iPhonessa. Apple viittaa siihen altistumisilmoituksina, mutta se on sama asia kuin kontaktien jäljitys. Tässä on ohjeet kaikkien asetusten tekemiseksi.

Altistumisilmoitusten / COVID-19-kontaktien jäljityksen aktivoimiseksi sinun on asennettava uusin iOS-päivitys – 13.5 tai uudempi – ja asennettava siihen liittyvä terveyden seurantasovellus.

 1. Napauta iPhonessa asetukset.

 2. Selaa alaspäin ja napauta Yksityisyys.

 3. Napauta Terveys.

 4. Napauta COVID-19-altistusten kirjaaminen.

 5. Napauta Valotusten kirjaaminen kytkeäksesi asetuksen päälle.

  Jos tämä asetus ei ole käytettävissäsi, se johtuu siitä, että sitä joko ei ole saatavana alueellasi tai sinulla ei ole asiaankuuluvaa terveyden seurantasovellusta asennettuna.

 6. Olet nyt valinnut COVID-19-valotuksen kirjaamisen ja yhteystietojen jäljityksen. Asentamasi kansanterveyssovellus seuraa nyt milloin tahansa, kun olet alttiina COVID-19: lle.

Yhteystietojen jäljityksen poistaminen käytöstä iPhonessa

Yhdysvalloissa sinun on valittava yhteystietojen seurantaohjelmaohjelma, jotta tietosi jaetaan nimettömästi muiden kanssa. Näin on myös monissa muissa maissa. Kuitenkin, jos olet päättänyt valita vaihtoehdon, myöhemmin myöhemmin muutit mieltäsi, miten kieltäydyt? Näin voit poistaa kontaktin jäljityksen muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

 1. Napauta iPhonessa asetukset.

 2. Selaa alaspäin ja napauta Yksityisyys.

 3. Napauta Terveys.

 4. Napauta COVID-19-altistusten kirjaaminen.

 5. Napauta Altistuminen Kirjaaminen kytkeäksesi asetuksen pois päältä.

  Jos tämä asetus ei ole käytettävissäsi, se johtuu siitä, että sinulla ei ole enää asianmukaista terveyden seurantasovellusta asennettuna. Se on kytketty pois päältä automaattisesti.

 6. Et enää jaa altistustietojasi muiden nimettömästi.

Valotuslokien poistaminen

Yhteystietojen jäljitys luo myös sarjan lokeja, jotka vaarantavat kaikki valotuslokisi tarkistamista koskevat pyynnöt viimeisten 14 päivän aikana. Voit poistaa nämä poistumatta yhteystietojen jäljitysaloitteesta. Näin voit tehdä sen.

 1. Napauta iPhonessa asetukset.

 2. Selaa alaspäin ja napauta Yksityisyys.

 3. Napauta Terveys.

 4. Napauta COVID-19-altistusten kirjaaminen.

 5. Napauta Poista valotusloki.

  Voit myös napsauttaa Altistuminen Tarkastukset nähdä kaikki tietueet satunnaisista tunnuksista, joihin olet aiemmin ollut yhteydessä kahden viime viikon aikana.

 6. Tietueesi on nyt poistettu.