Skip to content

Yksinkertainen visuaalinen opas tiedostojen pakkaamiseen Windowsissa

19 de maaliskuu de 2021

”Zip-pakkaus” on Windows, kun yhdistät useita tiedostoja yhdeksi tiedostomaiseksi kansioksi .ZIP-tiedostotunnisteen kanssa. Se avautuu kuin kansio, mutta toimii kuin tiedosto, koska se on vain yksi kohde. Se myös pakkaa tiedostot levytilan säästämiseksi.

Opi luomaan .ZIP-tiedosto Windowsissa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiä.

 1. Siirry Resurssienhallinnan avulla kohtaan, missä tiedostosi tai kansiosi haluat tehdä ZIP-tiedostoksi. Nämä tiedostot voivat olla missä tahansa tietokoneellasi, mukaan lukien ulkoiset ja sisäiset kiintolevyt.

  Paina Windows-avain+E avaa Windowsin Resurssienhallinnan.

 2. Valitse pakattavat tiedostot. Jos haluat pakata kaikki tiedostot yhteen paikkaan, voit käyttää pikanäppäintä Ctrl + A valitaksesi ne kaikki.

  Jos ne eivät ole yhdessä paikassa, pidä hiiren vasenta painiketta painettuna ja vedä kaikki valitut objektit. Valitsemiesi kohteiden ympärillä on vaaleansininen laatikko, kuten täällä näkyy.

  Pidä Ctrl -näppäintä valitessasi tiedostoja, jotka haluat pakata. Tämä valitsee automaattisesti kaikki tiedostot, jotka istuvat napsauttamiesi kohteiden välillä. Jälleen kerran kaikki valitut kohteet korostetaan vaaleansinisellä laatikolla.

 3. Kun tiedostot on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella yhtä niistä paljastaaksesi asetusvalikon. Valitse Lähetä > Pakattu (pakattu) kansio.

  Jos lähetät kaikki tiedostot tietyssä kansiossa, toinen vaihtoehto on vain valita koko kansio. Esimerkiksi, jos kansio on Asiakirjat > Lähetä sähköpostia > Lähetettävä tavara, voit mennä Lähetä sähköpostia ja napsauta hiiren kakkospainikkeella Lähetettävä tavara tehdä ZIP-tiedosto.

  Jos haluat lisätä lisää tiedostoja arkistoon sen jälkeen, kun ZIP-tiedosto on jo tehty, vedä tiedostot vain ZIP-tiedoston päälle ja ne lisätään automaattisesti.

 4. Kun olet pakannut tiedostot, alkuperäisen kokoelman viereen ilmestyy uusi kansio, jossa on iso vetoketju, mikä osoittaa, että se on pakattu. Se käyttää automaattisesti viimeisimmän pakatun tiedoston nimeä.

  Voit jättää nimen sellaisenaan tai muuttaa sen mihin tahansa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ZIP-tiedostoa ja valitse Nimeä uudelleen.

  Nyt tiedosto on valmis lähetettäväksi jollekin muulle, varmuuskopioimaan toiselle kiintolevylle tai kätkemään suosikki pilvivarastopalveluun. Yksi parhaista zip-tiedostojen käyttötavoista on pakata suuria grafiikoita lähettämään sähköpostia, ladata verkkosivustolle ja niin edelleen.