Skip to content

Yksinkertaisia ​​vinkkejä verkkopohjaisen seminaarin järjestämiseen

20 de maaliskuu de 2021

Aikana, jolloin tapahtumabudjettia leikataan ja Internet-laajakaistayhteys kasvaa, webinaarit ovat yhä suositumpia. Verkkoseminaarit ovat verkkopohjaisia ​​seminaareja, joihin osallistuu yleensä yli 30 osallistujaa ja joita käytetään esitysten, työpajojen, luentojen ja laajamittaisten kokousten pitämiseen. Koska verkkoseminaareja pidetään verkossa, ne antavat yrityksille mahdollisuuden säästää rahaa matkaan, ateriapalveluihin ja tapahtumapaikkoihin, jotka kaikki ovat kustannuksia, jotka liittyvät yleensä henkilökohtaisiin seminaareihin. Suuren läsnäolonsa vuoksi webinaarit tarvitsevat kuitenkin huolellisen suunnittelun menestyäkseen. Siksi niiden, jotka suunnittelevat webinaarin isännöintiä, on käytettävä aikaa varmistaakseen, että he käyvät läpi kaikki tarvittavat vaiheet, jotka takaavat webinaarin menestyksen.

Autamme sinua järjestämään verkkoseminaarin, olemme korostaneet tärkeimmät vaiheet, jotka sinun on suoritettava alla.

Valitse päivämäärä kaukana etukäteen

Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä suunnitellessasi verkkoseminaaria tai verkkoseminaarisarjaa, on viitata loma- ja tapahtumakalenteriin paljon etukäteen. Muista, että kutsut useita kiireisen aikataulun omaavia ihmisiä, joten ilmoita heille riittävästi aikaa varata aikaa webinaariisi. Esimerkiksi joululomaa edeltävä viikko voi olla erittäin kiireinen, koska ihmiset yrittävät sitoa kaikki löysät päät ennen lomalle lähtöä. Harkitsemalla huolellisesti valitsemasi päivämäärät voit varmistaa läsnäolon mahdollisimman suuren määrän.

Varmista, että saat oikean ajan

Ota huomioon aikavyöhykeerot; jos olet länsirannikolla, mutta kutsut myös osallistujia itärannikolta (ja päinvastoin), älä varaa webinaaria siitä, milloin osallistujat ovat poissa toimistosta. Älä myöskään ajoita verkkoseminaariasi liian lähellä päivän loppua – silloin osallistujat haluavat lopettaa ja nähdä, mitä heidän on vielä tehtävä saadakseen sen kotiin ajoissa. Jos kutsut ihmisiä muista maista, valitse joko aika, joka yleensä toimii kaikille osallistujille (mikä on harvinaista), tai suunnittele pitämäsi webinaari useita kertoja eri aikavyöhykkeiden huomioon ottamiseksi.

Valitse Verkkoseminaarityökalu

Useimmilla online-kokoustyökaluilla on verkkoseminaarivaihtoehtoja, sinun tarvitsee vain valita suunnitelma, joka vastaa kutsuttavien osallistujien määrää. Testaa käytettävissä olevat työkalut ja valitse sinulle sopivimmat ominaisuudet ja toiminnot. Esitettävän webinaarin tyypistä riippuen joudut ehkä vaihtamaan kaiuttimien välillä helposti tai tallentamaan webinaarin verkossa lähettämistä varten. Tutki kaikkia ominaisuuksia useilla eri työkaluilla ja löydät varmasti täydellisen ohjelmiston juhlaasi varten. Varmista, että kun olet valinnut työkalun, palveluntarjoajasi on valmis kouluttamaan sinut, jotta voit hyödyntää verkkoseminaari parhaalla mahdollisella tavalla.

Harjoittele webinaarin pitämistä

Isäntänä sinun odotetaan varmistavan webinaarin sujuvan. Ei ole mitään tekosyitä sille, ettei tiedä miten vaihtaa kaiuttimien välillä, tehdä kysely tai nauhoittaa esimerkiksi webinaari. Kutsu joitain kollegoita auttamaan sinua testaamaan työkalua useita kertoja palveluntarjoajan kanssa harjoitetun koulutuksen jälkeen. Varmista myös, että kaikki esittäjät tuntevat verkkoseminaarityökalun.

Kehitä esityslista ja kutsu

Määritä webinaari huolellisesti ennen yleisön kutsumista. Ajattele kuinka kauan webinaari kestää, ja tärkeimmät kohteet, joista haluat keskustella siinä järjestyksessä kuin haluat. Suunnittele myös Q & A-istunto, koska osallistujillasi on todennäköisesti joitain kysymyksiä esityksen lopussa. Sitten hahmottele esityslista kutsussa. Tämä on helpoin tapa osallistujillesi tietää, onko verkkoseminaarisi heille merkityksellinen. Kutsun tulee sisältää myös linkki, jonka avulla osallistujat voivat muodostaa yhteyden webinaariin, sekä puhelunumero, jos he haluavat kuunnella puhelimitse.

Kutsu yleisösi

Mieti tarkkaan, mitä haluat esitellä, ja valitse yleisösi sen mukaan. Muista seurata vastauksiasi, jotta tiedät kuka osallistuu verkkoseminaariin. Valvomalla tarkkaan osallistujaluetteloa pystyt suunnittelemaan jatkotoimet etukäteen.

Suunnittele esityksesi

Muista, että parhaat online-kokouksen esitykset ovat erittäin visuaalisia ja kiinnostavia. Jos käytät esimerkiksi PowerPointia, älä täytä dioja vain sanoilla. Sisällytä kuvia, jotka ovat olennaisia ​​esittelysi kannalta. Voit myös käyttää video- ja jopa online-pelejä tarvittaessa esityksen elävöittämiseen. Jotkut webinaarisuunnittelijat lähettävät jopa materiaaleja osallistujien toimistoihin ennen kokousta. Opi ajattelemaan luovasti, ja verkkoseminaari herää eloon.

Tallenna webinaari

Kun teet tallennuksen verkkoseminaaristasi saataville, ne, jotka haluavat palata keskusteluun tai jotka eivät pystyneet tekemään sitä, voivat kuunnella omana aikanaan sanottua. Jos linkit webinaarin verkkomarkkinointikampanjaan, voit käyttää nauhoitusta kaikissa lähettämissäsi sähköposteissa vahvistamaan viestiäsi.

Seuranta

Kuten online-kokouksissa, myös verkkoseminaarin seuranta on erittäin tärkeää. Muistuta osallistujille keskusteluista ja suorita kysely kerääksesi heidän ajatuksensa siitä, kuinka webinaari sujui. Jos suunnittelet toista verkkoseminaaria, joka saattaa kiinnostaa yleisöäsi, muista ilmoittaa heille, milloin he voivat odottaa kutsua.

Tarkista palautteesi

Muista aina tarkistaa kaikki verkkoseminaareissasi saamasi palautteet. Näin voit parantaa seuraavia. Kiinnitä erityistä huomiota esitykseen liittyvään palautteeseen, koska se muodostaa webinaarin ytimen.