Skip to content

Ymmärtäminen Twitter-säikeistä ja niiden oikeasta käytöstä

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Kirjoita uusi twiitti ja valitse sitten sininen + -kuvaketta oikeassa alakulmassa aloittaaksesi toisen tweetin. Toista, kunnes olet päättänyt langan.
 • Kun olet valmis julkaisemaan, valitse Tweet Kaikki.
 • Yleinen Twitter-etiketti on sisällyttää twiittien määrä ketjuun, kuten ”1/5” ensimmäiseen tweetiin ja ”2/5” toiseen tweetiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luodaan Twitter-säie. Viestiketjut on kytketty toisiinsa ja luettu yhtenä yhtenäisenä viestinä. Käytä säikeitä tarkentaaksesi ideaa tai ajatusta, jota ei voida ilmaista yhdellä tweetillä. Lauseke kuvaa myös tweetin, johon useat käyttäjät ovat antaneet useita vastauksia.

Kuinka luoda Twitter-säie

Yksinkertaisin tapa luoda Twitter-ketju on julkaista twiitti ja vastata sitten suoraan siihen samalla tavalla kuin vastaat jonkun muun kirjoittamaan twiittiin. Kun toinen twiitti on julkaistu, vastaa siihen kolmannella tweetillä ja jatka, kunnes ketju on valmis.

Vaikka tämä menetelmä onkin helppokäyttöinen, yksi iso ongelma tässä menetelmässä on se, että seuraajasi voivat alkaa vastata twiitteihisi jokaisen julkaisemisen yhteydessä, ennen kuin koko ketju on valmis. Tämä voi aiheuttaa tahattomia väärinkäsityksiä ja sekaannusta, koska ihmiset voivat alkaa kysyä jotain, jonka aiot lisätä ketjuun, mutta joilla ei ole vielä ollut mahdollisuutta kirjoittaa.

Yksi tapa välttää tällainen tilanne on käyttää Twitterin sisäänrakennettua säieominaisuutta, jonka avulla voit säveltää kokonaisen Twitter-säikeen lukuisista twiiteistä, jotka voidaan julkaista kerralla.

Tämä Twitter-ketjutyökalu on sisäänrakennettu Twitter-verkkosivusto ja sovellukset. Näin voit käyttää sitä.

Twitter-viestiketjun luomisen vaiheet ovat samat Twitter-sovelluksille ja verkossa.

 1. Avaa Twitter-verkkosivusto tai virallinen Twitter-sovellus iOS- tai Android-laitteellasi.

 2. Napauta säveltää -kuvaketta aloittaaksesi uuden tweetin. Se näyttää kelluvalta siniseltä ympyrältä, jossa on kynä.

  Valitse Twitter-verkkosivustolla kotisivun yläosassa ”Mitä tapahtuu” -ruutu.

 3. Kirjoita ensimmäinen twiitti tavalliseen tapaan.

  Älä unohda hashtageja. Twitter-säiettä kirjoitettaessa voi olla helppoa keskittyä vain kirjoittamiseen, mutta älä unohda käyttää ainakin yhtä hashtagia jokaisessa tweetissä, jotta se olisi käyttäjien havaittavissa.

 4. Valitse sininen + -kuvake oikeassa alakulmassa.

 5. Kirjoita toinen twiittisi.

  Jokainen säiettä oleva twiitti on oma pääsy keskusteluun, joten heitä mahdollisimman leveä verkko. Jos teet esimerkiksi ketjua Star Warsista, älä käytä #StarWarsia jokaisessa twiitissä. Ravista asioita vastaavilla tunnisteilla, kuten #TheRiseOfSkywalker ja # MayThe4th muissa viesteissäsi.

 6. Toista, kunnes olet lopettanut Twitter-säikeesi.

  Käytä gif-kuvia, kuvia ja videoita. Median lisääminen ketjun jokaiseen twiittiin on hyvä tapa pitää yleisösi kiinnostuneina, varsinkin jos ketju on pitkä. Yritä lisätä hauskoja gifejä, jotka ilmaisevat tuntemasi jokaisessa yksittäisessä twiitissä.

 7. Kun olet valmis julkaisemaan, napauta Tweet kaikki. Twitter-säikeesi julkaistaan ​​nyt.

  Yleinen käytäntö on kirjoittaa twiittien määrä jokaisen viestin ketjuun, jotta lukijat voivat navigoida viesteissäsi, kuten ”1/5” ensimmäisessä, ”2/5” toisessa twiitissä jne. lyhyille säikeille, mutta on parasta välttää tätä pitemmillä säikeillä, koska se voi tehdä siitä näyttävän liian pelottavalta.

Ovatko Twitter-säikeet ja tweetstormit sama asia?

Twitter-säikeet ja tweetstormit voivat olla sama asia, mutta ei aina.

Tweetorm on, kun joku lähettää useita tweettejä nopeasti peräkkäin. Jos nämä twiitit ovat vastauksia toisilleen, niitä kutsutaan myös säikeeksi, koska vastausfunktio yhdistää ne toisiinsa.

Näin ei kuitenkaan aina ole, ja monet tweetstormit koostuvat yksinkertaisesti yksittäisistä tweeteistä, joilla ei ole yhteyttä toisiinsa tai mihinkään yhdistävään kontekstiin.

Lauseketta ”tweetstorm” voidaan käyttää myös kuvaamaan useita Twitter-käyttäjiä, jotka tweetoivat samasta aiheesta, mutta tästä käytöstä on tullut hieman vanhanaikainen.