Skip to content

Ymmärtäminen web-sivun latausnopeuden vaihtelusta isännöinnin takia

19 de maaliskuu de 2021

Maailma näyttää kasvaneen tilaksi, jossa kaikki haluavat kaiken heti. Kukaan ei halua viettää aikaa odottaessaan verkkosivuston pyörimistä ja lataamista omaan tahtiinsa. Sivuston lataamisen nopeudella on paljon merkitystä! Nopeasti latautuvat verkkosivut toimivat hyvin kaikilla rintamilla: enemmän sitoutumista, korkeampaa muuntamista ja käyttökokemusta. Mikä tärkeintä, Google on myös lisännyt sivun latausnopeuden sijoitusalgoritmeihinsa ja siitä lähtien, kun tämä kriteeri on osoittautunut SEO: n maailman muotisanaksi.

Vaikka tämä Google-algoritmi on ollut käytössä jo melkein puoli vuosikymmentä, on nytkin sivunopeuteen liittyviä puutteita tai epätarkkoja neuvoja. Monet asiantuntijat uskovat kuitenkin, että web-hosting on yksi sivun latausnopeuteen ohitetuimmista näkökohdista.

Vaikutus todellisessa maailmassa

Sivun latausnopeuden parantamisen todelliset edut ovat liian suuria, mutta verkkosivujen lataamisen nopeuttamisesta on joitain etuja.

UX

Tämän sivun latausnopeuden näkökulman vaikutus käyttäjiin on todennäköisesti paljon enemmän verrattuna sen Google-sijoitusvaikutuksiin. Useat tutkimustyypit ovat dokumentoineet vaikutukset käyttökokemukseen, ja tämä on osoittanut, että hitaat sivun latausnopeudet johtavat pienempiin muuntokertoimiin, etenkin sähköisen kaupankäynnin sivustoissa. Muunnosprosentin nousu voi olla erittäin tärkeää suurille verkkokaupoille, mutta sivustoilla, joilla on vähemmän liikennettä, saattaa olla merkityksetöntä tai hyvin pientä rahallista hyötyä.

SEO

Sivustosi sivun latausnopeus voi vaikuttaa Google-sijoituksiin suuressa määrin, koska se on osa hakukoneiden jättiläistä, Googlen äskettäistä sijoitusalgoritmipäivitystä. Sitä ei kuitenkaan ole kovin selkeästi määritelty, missä määrin tätä tekijää pidetään sijoituskriteerinä hakukoneoptimoinnissa.

Mikä tekee verkkosivustojen ylläpidosta elintärkeän tekijän?

Kun käyttäjä selaa sivustoa ja yrittää ladata sivun, hän välttämättä ajaa ohjelmia ja käyttää tiedostoja verkkopalvelimelta (etätietokoneelta). Jos kyseinen verkkopalvelin on riittävän nopea, myös verkkosivu, jota yrität käyttää, latautuu nopeasti. Kolme päätehtävää, jotka etätietokoneen on suoritettava, ovat: koodin suorittaminen, tietokantakyselyjen suorittaminen ja palvelintiedostot.

Hosting-pakettien elementit, joilla on vaikutusta nopeuteen

Kuinka valitsisit hosting-paketin, joka voi auttaa parantamaan sivustosi sivun latausnopeutta? Nopeaan hosting-pakettiin vaikuttavat tekijät ovat samat kuin ne, jotka tekevät tietokoneestasi nopeamman.

  • Nopea kiintolevy: SSD-asema kykenee nopeammin lataamaan tiedostoja tavalliseen kiintolevyyn verrattuna, mikä johtaa nopeampaan suorituskykyyn.
  • Omistetut resurssit: Tämä on erittäin tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon isäntäpakettia valittaessa, koska se voi estää muita sivustoja käyttämästä sivustosi resursseja, kuten muistia ja prosessoria. Joten omistetun palvelimen tai VPS: n valitsemisella jaetun suunnitelman valitsemisen sijaan voi olla suuri vaikutus latausnopeuteen.
  • Paikalliset resurssit: Resurssien pitäminen suoraan verkkopalvelimessa voi parantaa suorituskykyä, kun niitä ei ole toisella palvelimella, jolla on jaettu isännöinti.
  • Lisää resursseja: Enemmän muistia ja käsittelytehoa tarkoittaa, että palvelimesi voi suorittaa pyynnöt nopeammin. Oma palvelin tarjoaa huomattavasti enemmän resursseja.

Nopeampi ylläpito parantaa sivun latausnopeutta

Isännöintisuunnitelman päivittäminen voi vaikuttaa huomattavasti positiivisesti verkkosivustosi sivun latausnopeuteen, etenkin resursseja kuluttavilla sivustoilla. Vaikutus voi kuitenkin olla pienempi, jos sivustosi on vähemmän resursseja kuluttava tai sillä on jo suhteellisen nopea isännöinti. Hosting-pakettisi päivittäminen voi myös parantaa huomattavasti nopeutta, jos sivustosi latautuu hitaasti, koska useita käyttäjiä selaa sivustoa samanaikaisesti.

Jos yrität optimoida verkkosivustosi sivun latausnopeuden parantamiseksi, koodin optimointi ei ole ainoa ratkaisu. Muista tarkistaa, tarvitseeko isäntäpakettisi päivitystä suorituskyvyn parantamiseksi edelleen.

CDN (Content Distribution Network) -palvelun käyttäminen voi myös olla suuri apu nopeuttaessasi verkkokauppaportaaleja, verkkosivustoja, joissa on runsaasti grafiikkaa ja raskaita kuvia, jotka muuten vaikeuttavat huomattavasti suorituskykyä ja latausaikoja.