Skip to content

Ymmärtäminen Wi-Fi ja miten se toimii

1 de heinäkuu de 2021

Wi-Fi on langaton verkkoprotokolla, jota laitteet käyttävät yhteydenpitoon ilman suoria kaapeliyhteyksiä. Se on toimialan termi, joka edustaa tyyppiä langaton lähiverkkoprotokolla, joka perustuu 802.11 IEEE -verkkostandardiin. Käyttäjän näkökulmasta Wi-Fi on Internet-yhteys langattomalla laitteella, kuten puhelimella, tabletilla tai kannettavalla. Suurin osa nykyaikaisista laitteista tukee Wi-Fi-yhteyttä, jotta laitteet voivat liittyä verkkoon saadakseen Internet-yhteyden ja jakaa verkkoresursseja. Wi-Fi on yleisimmin käytetty tapa kommunikoida tietoja langattomasti kiinteässä paikassa. Se on Wi-Fi Alliancen, joka on langattoman lähiverkon tekniikoihin ja tuotteisiin liittyvien yritysten kansainvälinen yhdistys, tavaramerkki.

Kuinka Wi-Fi toimii

Helpoin tapa ymmärtää Wi-Fi on ottaa huomioon keskimääräinen koti tai yritys. Wi-Fi: n päävaatimus on laite, joka vastaanottaa ja lähettää langattoman signaalin, yleensä reitittimen, mutta joskus puhelimen tai tietokoneen. Tyypillisessä kotona tai pienyrityksessä reititin vastaanottaa ja lähettää sitten Internet-yhteyden Internet-palveluntarjoajalta verkon ulkopuolelta. Se tarjoaa kyseisen palvelun läheisille laitteille, jotka voivat tavoittaa langattoman signaalin. Useimmissa kodeissa on yksi reititin ja useita laitteita, mukaan lukien älypuhelimet, pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, tabletit ja älytelevisiot, jotka vastaanottavat Internet-yhteyden Wi-Fi-yhteyden kautta reitittimestä. Joissakin tapauksissa käyttäjä, jolla ei ole reititintä, voi asettaa puhelimen tai tietokoneen Wi-Fi-hotspotiksi, jotta se voi jakaa laitteen langattoman tai langallisen Internet-yhteyden muiden laitteiden kanssa samalla tavalla kuin reititin toimii. Riippumatta siitä, miten Wi-Fiä käytetään tai sen yhteyslähteestä, tulos on aina sama: langaton signaali, jonka avulla muut laitteet voivat muodostaa yhteyden päälähettimeen viestinnän, viihteen, tiedostojen siirron, ääniviestien tai muun tiedonsiirron kannalta.

Onko Wi-Fi ilmainen?

On paljon paikkoja saada ilmainen Wi-Fi-yhteys, kuten ravintoloissa ja hotelleissa, mutta Wi-Fi ei ole ilmainen kaikissa tapauksissa. Tämä johtuu siitä, että Wi-Fi toimii, reitittimellä tai muulla signaalia välittävällä laitteella on oltava Internet-yhteys, joka ei ole ilmainen. Esimerkiksi, jos sinulla on Internet-palvelu talossasi, maksat kuukausimaksun, jotta se pysyy ajan tasalla. Jos käytät Wi-Fi-yhteyttä iPadin ja älytelevision yhdistämiseen Internetiin, et maksa internetistä erikseen näiden laitteiden osalta. Kotireitittimeen saapuva linja maksaa riippumatta siitä, käytätkö Wi-Fi-yhteyttä. Monilla kodin Internet-yhteyksillä ei ole datakuppeja, minkä vuoksi ei ole ongelma ladata satoja gigatavuja dataa kuukaudessa. Puhelimissa on kuitenkin usein datakorkit. Puhelimen käyttäjät etsivät ilmaisia ​​Wi-Fi-signaaleja ja käyttävät Wi-Fi-yhteyspisteitä aina kun mahdollista pitääkseen matkapuhelintietojen määrän vähäisenä. Ilmaisten hotspotien käyttö on tullut yhä helpommaksi etenkin suurissa kaupungeissa. Temppu on löytää yksi lähellä paikkaa, jossa haluat käyttää sitä.

Wi-Fi-hotspotit

Jos puhelimessasi on datakorkki ja annat muiden laitteiden muodostaa yhteyden puhelimeesi hotspotina Internetiin pääsemiseksi, tietorajasi koskee kaikkia pääpuhelimen kautta liikkuvia tietoja. Tämä toiminta voi nopeasti siirtää matkapuhelinverkon datasuunnitelman rajan yli ja kerätä ylimääräisiä maksuja. Voit myös jakaa Internet-yhteyden muiden laitteiden kanssa, jotta voit luoda langattoman hotspotin tietokoneeltasi. Voit tehdä saman sovelluksilla, kuten Wifi Hotspot Portable -sovelluksella.

Määritä Wi-Fi-yhteys

Jotta voit määrittää Wi-Fi-yhteyden kotona, tarvitset langattoman reitittimen ja pääsyn reitittimen järjestelmänhallintasivuille, jotta voit määrittää oikeat asetukset, kuten Wi-Fi-kanavan, salasanan ja verkon nimen. Osa näistä tiedoista tarjoaa Internet-palveluntarjoajasi. Langattoman laitteen määrittäminen muodostamaan yhteys Wi-Fi-verkkoon on yleensä helppoa. Vaiheisiin kuuluu sen varmistaminen, että Wi-Fi-yhteys on käytössä, ja sitten etsimällä läheistä verkkoa antamaan oikea SSID ja salasana yhteyden muodostamiseksi. Joissakin laitteissa, kuten vanhemmissa kannettavissa tietokoneissa, ei ole sisäänrakennettua langatonta sovitinta, jolloin voit ostaa Wi-Fi-USB-sovittimen.

Wi-Fin käytön edut

Suurin osa Yhdysvalloissa myydyistä tietokoneista ja mobiililaitteista on varustettu langattomilla ominaisuuksilla, mukaan lukien Wi-Fi. Wi-Fi-yhteyden käytöstä langallisessa yhteydessä on:

  • Sopivuus: Wi-Fi mahdollistaa laitteiden yhteyden Internetiin missä tahansa, missä he voivat löytää Wi-Fi-signaalin. Nämä sijainnit kasvavat koko ajan.
  • Tuottavuus: Wi-Fi voi pitää työntekijät lähes jatkuvassa yhteydessä toimistoon ja toisiinsa.
  • Laajennettavuus: Osta toinen tabletti? Ei ongelmaa. Ota Wi-Fi käyttöön asetuksissaan, ja on hyvä mennä.
  • Liikkuvuus: Käyttäjät eivät ole sidoksissa toimistoon tai kotiin viestintätarpeensa vuoksi.

Wi-Fin käytön haitat

Wi-Fin käytön edut ovat suuremmat kuin haitat, mutta on myös joitain haittoja.

  • Alue: Wi-Fi-signaali saavuttaa rajoitetun kantaman, joka ei välttämättä kata koko kotiasi tai toimistoa.
  • Turvallisuus: Koska langattomat signaalit kulkevat ilman kautta, ne voidaan siepata. Salausmenetelmän käyttö minimoi vaaran.
  • Häiriö: Suuret metalliesineet, kuten jääkaappi, voivat estää kodin Wi-Fi-signaalin. Mikroaaltouuni voi häiritä signaalia.

Huolimatta päinvastaisesta kaupunkilegendasta, Wi-Fi-signaalit eivät ole vaarallisia ihmisten terveydelle.