Skip to content

YouTube-rekisteröityminen: tilin luominen

23 de kesäkuu de 2021

YouTube-tilin rekisteröintiprosessi on melko yksinkertainen, vaikkakin monimutkainen, koska Google omistaa YouTuben ja yhdistää nämä kaksi rekisteröintitarkoituksiin. Tästä syystä, kun haluat rekisteröityä YouTube-tilille, sinulla on oltava Google-tunnus tai uusi Google-tili.

Kuinka luoda YouTube-tili

Jos sinulla on Google-käyttäjätunnus Gmailin tai muun Google-tuotteen kautta, voit kirjautua sisään YouTube.comiin kyseisellä käyttäjänimellä ja salasanalla. Kun kirjaudut sisään Google-tunnuksella YouTube-etusivulla, sinut rekisteröidään automaattisesti YouTube-tiliksi ja linkitetään YouTube-kirjautumistasi Google-tiliisi. Sinun ei tarvitse luoda uutta YouTube-tiliä, jos et halua linkittää olemassa olevaa Google-käyttäjänimeäsi. Jos sinulla ei ole Google-tunnusta tai olet yritys ja et halua linkittää henkilökohtaista Google-profiiliasi YouTubeen, rekisteröi uusi Google-käyttäjätunnus. Voit täyttää yhden rekisteröintilomakkeen, ja se luo YouTube-tilin ja Google-tilin samanaikaisesti ja linkittää ne toisiinsa.

YouTube-tilit: Perusteet

Luo YouTube-perustili seuraavasti:

 1. Siirry YouTube.com-etusivulle ja valitse Kirjaudu sisään näytön yläreunassa siirtyäksesi Google-rekisteröintilomakkeeseen.

 2. Valitse Luo tili. Voit luoda tilin itsellesi tai yrityksellesi.

  "Luo tili" -painike

 3. Anna henkilöllisyytesi vahvistamalla nimi, salasana ja sähköpostiosoite.

  YouTube luo tilitiedot

 4. Valitse Seuraava toimittaa tiedot ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

Google-tilien profiilitiedot

Kun luot uuden Google-profiilin, näet sivun otsikolla Luo profiili. Tämä sivu viittaa Google-profiiliisi, ei YouTube-profiiliisi, vaikka nämä kaksi linkitetään, kun luot Google-profiilin. Google-profiilit on tarkoitettu vain yksityishenkilöille, ei yrityksille. Et voi luoda Google-profiilia yritykselle ilman riskiä, ​​että profiilisi jäädytetään. Google skannaa profiilien käyttäjänimet varmistaakseen, että nimet heijastavat ihmisiä eikä yrityksiä tai tuotteita. Kun luot yritykselle Google-tilin, luot sen, mitä Google kutsuu tuotemerkkitiliksi, joka on yrityskäyttöön tarkoitettu tili. Jos käytät Googlea ja YouTubea yksityishenkilönä, luo profiili. Lataa kuva tietokoneeltasi, jos haluat kuvan näkyvän Google-palveluita käytettäessä. Jos lisäät kuvan itsestäsi Google-profiiliisi ja tykkäät sitten verkossa näkyvästä materiaalista, pikkukuvan profiilikuvasi saattaa näkyä muille ihmisille, jotka katsovat samaa materiaalia.

Muokkaa YouTube-kanavaasi

Ensimmäinen askel, jonka haluat ehkä tehdä rekisteröitymisen jälkeen, on etsiä sinua kiinnostavia YouTube-videokanavia ja tilata ne. Tilaus helpottaa kanavien löytämistä ja katsomista myöhemmin näyttämällä linkkejä kanaviin YouTube-etusivullasi. YouTube-kanava on kokoelma videoita, jotka on sidottu YouTuben rekisteröityneeseen käyttäjään, joko yksityishenkilöön tai organisaatioon. Kanavaoppaassa luetellaan suositut kanavaluokat, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran. Valitse Tilaa -painiketta jokaiselle kanavalle, jonka haluat tilata. Esitetyt kanavat sisältävät laajan tyylilajin, kuten pop-musiikin, ja erityiset, kuten yksittäisten artistien luomat. Selaa ajankohtaisia ​​luokkia löytääksesi lisää kiinnostavaa materiaalia tai siirry kotisivullesi napsauttamalla käyttäjänimeäsi. Vasemmassa sivupalkissa on linkkejä suosittuihin kanaviin, jotka ovat paljon katselukertoja, ja trendikanaviin.

Katso YouTube-videoita

YouTube-videoiden katselu on helppoa.

 1. Valitse minkä tahansa videon nimi, jonka haluat katsella, siirtyäksesi videon sivulle soittimen ohjaimilla.

 2. Oletusarvoisesti video toistetaan pienessä ikkunassa. Valitse koko näyttö -painiketta oikeassa alakulmassa täyttääksesi koko tietokoneen näytön videolla. Tai napsauta keskiosaa suuri näyttö -painiketta suurentaaksesi videon katseluruutua, mutta älä pakota sitä viemään koko näyttöä.

  Koko näytön painike YouTubessa

 3. Mainosta voidaan toistaa ennen valitsemaasi videota. Silti voit yleensä napsauttaa X -painiketta tai Ohita liikkua mainoksen ohi. Monista mainoksista tulee ohitettavia viiden sekunnin kuluttua.