Skip to content

YouTuben tietosuoja-asetukset

25 de kesäkuu de 2021

YouTuben tietosuoja-asetusten avulla voit suojata henkilöllisyytesi ja ylläpitää positiivista profiilia samalla, kun jaat videoita verkossa. YouTubessa on monia tapoja ylläpitää yksityisyyttäsi ja luopua siitä. Säätämällä profiiliasetuksiasi, harkitsemalla videosisältöäsi ja hallitsemalla online-vuorovaikutusta voit suojata itseäsi ja yksityisyyttäsi YouTubessa.

Pidä videosi yksityisinä

Voit jakaa YouTube-videosi maailman kanssa tai pitää videosi yksityisinä ja rajoittaa katsojien määrän 25: een. Kun lataat useita yksityisiä videoita, harkitse muuta videonjakosivustoa kuin YouTube. YouTube on kuitenkin poikkeuksellinen videoalusta, joka tukee 4K-videoita, 360-videoita ja muuta. Muista tutkia muita alustoja ennen vaihtamista. Vaikka on muitakin pelaajia, harvoilla on ominaisuuksia tai pohjattomia resursseja, joita Googlen omistama sivusto, kuten YouTube, voi tarjota.

Aseta videosi piilotettuiksi

Jos haluat jakaa videosi yli 25 henkilön kanssa tai ihmisten kanssa, joilla ei ole YouTube-tiliä, aseta videosi piilotettuihin. Kuka tahansa, jolla on suora verkko-osoite, voi katsoa piilotettua videota, mutta videoita on mahdotonta löytää ilman osoitetta. Ne eivät näy hakutuloksissa, YouTube-kanavallasi tai missään muualla sivustolla. Käytä tätä asetusta, jos haluat jakaa videon ilman, että yleisö näkee sen. Jos sinulla on asiakas tai ystävä, he saattavat haluta sinun jakavan jotain menemättä virukseen.

Katso videoidesi sisältö

Videossa on helppo jakaa tahattomasti monia henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten asuinpaikka, talosi sisätilat ja kuka perheesi on. Vältä tätä, jos olet huolissasi yksityisyydestäsi YouTubessa. Parasta on suunnitella sisältösi teema ja rajoittaa videoissasi näytettävää. Luo yksinkertainen sarja äläkä keskustele henkilökohtaisista asioista. Puhu aiheestasi, mutta älä esitä mitään, mikä saattaa houkutella jotakuta yrittämään hyödyntää sinua.

Muokkaa tiliprofiiliasi

YouTube-tiliprofiilisi avulla voit jakaa tietoja nimestäsi, sijainnistasi, elämäntavastasi ja henkilökohtaisesta historiastasi. Jos olet huolissasi YouTube-tietosuojastasi, älä jaa liikaa tietoa. Pidä asiat hauskina, kevyinä ja epämääräisinä. Kiinnostuksen kohteiden alle, älä laita: ”Kerää Rolexeja ja jätä oveni lukitsematta!”

Hallitse kommentteja, arvioita ja vastauksia

YouTuben avulla voit jakaa videoitasi laajalle yleisölle, ja joskus yleisöön kuuluu ikäviä ihmisiä, jotka puhuvat loukkauksia verkossa. Säädä videoasetuksia, jotta voit esikatsella ja hyväksyä kommentteja, videovastauksia ja luokituksia. Tämä estää sopimattomien kommenttien julkaisemisen ja estää julisteita yrittämästä uudelleen.

 1. Kirjaudu sisään YouTube Studioon.

 2. Valitse vasemmasta valikosta Kommentit.

  Kommentit YouTube Studiossa

 3. Valitse tarkistettava välilehti:

  • Julkaistu ovat kommentteja, jotka kaikki voivat nähdä.
  • Pidetään tarkistettavana ovat kommentteja, jotka YouTube pitää automaattisesti todennäköisenä roskapostina.

  Kanavakommentit YouTube Studiossa

 4. Valitse Hyväksyä, Poistatai Raportti kommentit, jotka pidetään tarkistettavana.

Hallitse, missä videoitasi nähdään

YouTube-videot levisivät verkkosivuston ja tietokoneen ulkopuolelle. Jos olet huolissasi siitä, että videosi upotetaan vieraiden verkkosivustoille tai lähetetään mobiili- ja TV-verkkojen kautta, säädä Upottaminen ja Syndikaatio Asetusten yleiskatsaus -sivulla.

Toiminnan jakaminen

YouTube-tilisi antaa sinulle mahdollisuuden tehdä toiminnastasi sivustossa muiden nähtäväksi. Jos olet huolissasi yksityisyydestä, on parasta olla antamatta muille tietää, mitä olet tekemässä jatkuvasti päivitetyllä tavalla.

 1. Kirjaudu kanavallesi YouTubessa.

 2. Valitse oikeassa yläkulmassa profiilikuvasi ja valitse asetukset.

  Asetukset YouTube-valikossa

 3. Valitse vasemmalta Yksityisyys.

  Tietosuoja YouTube-asetuksissa

 4. Kytke asetukset päälle tai pois päältä vaihtokytkimillä. YouTube tallentaa muutokset automaattisesti.

  Hallinnoi jakamasi sisältöä YouTubessa

Ilmoita virheellisestä käyttäytymisestä

YouTube on yhteisö, ja jos joku häiritsee sinua, loukkaa yksityisyyttäsi tai on sopimaton, ilmoita käyttäytymisestä. Siihen on erityinen ohje- ja turvatyökalu.