Skip to content

Ytimen turvatarkistuksen epäonnistumisen vianmääritys ja korjaus Windowsissa

19 de maaliskuu de 2021

Windows 10: n, Windows 8: n ja Windows 7: n ytimen turvatarkistusvikavirheet näkyvät sinisellä kuolemanäytöllä, kun yksi tai useampi datatiedosto ei läpäise eheyden tai yhteensopivuuden tarkistusta.

Virhesanoma ilmestyy tyypillisesti seuraavasti.

 • Tietokoneesi on törmännyt ongelmaan ja se on käynnistettävä uudelleen. Keräämme vain joitain virhetietoja, ja sitten käynnistämme sen uudelleen.
 • Pysäytyskoodi: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiä.

Kernel Security Check Failure -virheiden syy

Ytimen turvatarkistusvikavirheitä esiintyy yleensä käynnistyessä, sammutettaessa tai laitettaessa tietokonetta lepotilaan. Useimmiten ongelma alkaa Windows-päivityksen tai RAM-päivityksen jälkeen.

Useat ongelmat saattavat olla ytimen turvatarkistuksen epäonnistumisvirheen juuressa. Vaikka yleisimpiä ovat vanhentuneet ohjaimet, kiintolevyn tai RAM-muistin vioittuminen tai virus- tai haittaohjelmatartunta, virhe voi johtua myös Windows-käyttöjärjestelmän tiedostojen vahingoittumisesta.

Kuinka korjata ytimen turvatarkistuksen virhevirheet

Joissakin tapauksissa ratkaisu on yhtä yksinkertainen kuin päivityksen tai ohjaimen poistaminen. Muissa tapauksissa ongelman selvittäminen ja ratkaiseminen vie hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Aloittaminen yleisimmistä ja helposti ratkaistavista korjauksista ja tarvittaessa haastavampien korjausten tekeminen voi auttaa sinua löytämään ja korjaamaan sen nopeasti.

 1. Poista kaikki irrotettavat oheislaitteet. Ennen kuin aloitat vianmääritysprosessin, poista mahdolliset häiritsevät oheislaitteet. Ota pois kaikki muut irrotettavat esineet, kuten CD- tai flash-asemat. Jos jossakin näistä on löysät tai vahingoittuneet yhteydet, se voi aiheuttaa ytimen turvatarkastuksen epäonnistumisvirheen, koska Windows muodostaa yhteyden näihin kohteisiin ensin käynnistyksen yhteydessä. Käynnistä tietokone uudelleen nähdäksesi, korjaako tämä virheen. Jos ei, jatka vianetsintää.

  Tarkista tällä hetkellä muut liitännät, kuten virtajohto ja näyttö.

 2. Etsi haittaohjelmia. Virus tai muu haittaohjelma voi olla virheviestin aiheuttaneen vahingon perusta. Etsi ja poista kaikki haittaohjelmat, jotka saattavat vahingoittaa järjestelmää, Windows Defenderin tai muun virustentorjuntaohjelmiston avulla. Käynnistä uudelleen valmistumisen jälkeen ja jatka vianmääritystä, jos virhe ei poistu.

 3. Poista Windowsin automaattinen uudelleenkäynnistys käytöstä. Kun BSOD (Blue Screen of Death) ilmestyy, estä tietokonetta käynnistymästä uudelleen automaattisesti, jotta sinulla on mahdollisuus kaivautua sisään ja aloittaa vianetsintä.

 4. Käynnistä Windows vikasietotilassa. Käynnistämällä vain välttämättömät sovellukset, saatat huomata, että äskettäin asennettu sovellus laukaisi virhesanoman. Käytä tarvittaessa virtapainiketta uudelleenkäynnistykseen. Kun olet vikasietotilassa, poista ohjelmat, jotka on lisätty ennen kuin ytimen turvatarkastus epäonnistui. Käynnistä tietokone uudelleen ja yritä uudelleen. Jos virhe esiintyy edelleen, jatka vianetsintää.

 5. Päivitä ohjaimet. Vioittunut laiteohjain on yksi yleisimmistä syistä tähän ongelmaan. Tarkista Laitehallinnassa mahdolliset ohjainpäivitykset, asenna ne ja käynnistä tietokone uudelleen, kun olet tehnyt niin. Jatka vianmääritystä, jos virhe jatkuu.

 6. Tarkista Windows-päivitykset. Vaikka Windows-päivitykset asennetaan yleensä automaattisesti, päivitys, jota et ole vielä ladannut, saattaa olla käytettävissä, mikä voi ratkaista ongelman. Windowsin on käynnistettävä uudelleen päivitysten jälkeen, joten tarkista, onko virhe kadonnut, kun tietokone käynnistyy uudelleen.

 7. Suorita skannaus diagnosoidaksesi mahdolliset RAM-ongelmat. Windows Memory Diagnostic (WMD) on ilmainen työkalu, jota aiemmin oli saatavana Microsoftilta ja joka on edelleen ladattavissa luotettavasta lähteestä. On kuitenkin monia muita vapaata muistitestejä, joita haluat ehkä käyttää. Käynnistä tietokone uudelleen työkalun käytön jälkeen. Jos virhe esiintyy edelleen, jatka vianetsintää.

 8. Tarkista järjestelmä vioittuneiden tiedostojen varalta. Järjestelmätiedostotarkistimen avulla voit etsiä ongelmia suojatuissa Windows-tiedostoissa. Työkalu korvaa löytämänsä vahingoittuneet tiedostot. Käynnistä tietokone uudelleen nähdäksesi, korjaako tämä virheen. Jos ei, jatka vianetsintää.

 9. Tarkista kiintolevy virheiden varalta. Toinen Windowsin sisäänrakennettu työkalu on virhetarkistustyökalu, jonka voit suorittaa manuaalisesti milloin tahansa kiintolevyvirheiden tunnistamiseksi (ja korjaamiseksi). Virheen tarkistustyökalun käytön jälkeen uudelleenkäynnistys on tarpeen. Jos virhe esiintyy edelleen, jatka vianetsintää.

 10. Palauta järjestelmä aikaisempaan työpisteeseen. Windows-järjestelmän palauttaminen -toiminnon käyttö peruuttaa kaikki ongelmat mahdollisesti aiheuttavat muutokset, mikä vie tietokoneen takaisin ajassa taaksepäin, kun se toimi oikein.

 11. Käytä Käynnistyksen korjaustyökalua. Jos näet edelleen BSOD: n käynnistäessäsi tietokoneen, suorita käynnistyksen korjaustyökalu korjataksesi kaikki jäljellä olevat ongelmat automaattisesti. Käynnistyskorjaus (aiemmin nimeltään Automaattinen korjaus) on tehokas työkalu korjaamaan tietokone, joka ei käynnisty kunnolla. Käynnistyksen korjaus on käytettävissä Käynnistyksen lisäasetukset -valikossa.

 12. Nollaa tietokone. Palauta tämän tietokoneen käyttäminen Windows 10: ssä tai Windows 8: ssa on viimeinen keino kokeilla, jos mikään edellisistä vianmääritystoimista ei toiminut. Sinulla on mahdollisuus säilyttää tiedostosi, poistaa kaikki tai palauttaa tietokone tehdasasetuksiin. Ole varovainen tämän vaihtoehdon suhteen, jos et halua aloittaa alusta alusta tietokoneellasi.