Skip to content

Zip-tiedostojen avaaminen iPadissa tai iPhonessa

24 de kesäkuu de 2021

.Zip-tiedostomuoto ratkaisee kaksi ongelmaa. Ensinnäkin se pakkaa tiedostot vähentääkseen tarvitsemansa tallennustilan, mikä vähentää siirtoaikaa ja kaistanleveyttä, kun lähetät niitä Internetin kautta. Tämän muodon avulla voit myös niputtaa joukon kansioita ja tiedostoja yhdeksi tiedostoksi, jotta voit lähettää useita kohteita yhtenä liitteenä. Kesäkuussa 2019 Apple ilmoitti tukevansa zip-tiedostojen avaamista ja luomista Tiedostot-sovelluksessa iOS 13: n julkaisemisesta lähtien. Tämän artikkelin ohjeet koskevat laitteita, joissa on iOS 11 – iOS 12.4.

Avaa ja pura zip-tiedoston sisältö

Voit esikatsella ja purkaa yksittäisten zip-tiedostojen sisältöä Apple Maililla iOS-laitteella sekä muilla iOS-sovelluksilla, jotka tukevat zip-tiedostojen esikatselusisältöä. Sähköpostiliitteenä vastaanotetun zip-tiedoston avaaminen Mailissa:

 1. Avaa sähköposti, joka sisältää liitteen.

 2. Valitse Napauta ladataksesi tiedoston liitetiedostoruudussa.

 3. Kun tiedosto on ladattu, napauta sitä uudelleen.

  Ladattu zip-tiedosto iOS Mailissa

 4. Järjestelmä näyttää tietoja zip-tiedostosta ja sisällöstä. Se voi esimerkiksi näyttää tiedostojen määrän ja likimääräisen koon sekä tiedoston nimen.

  Tiedostotiedot, mukaan lukien tiedostojen koko ja lukumäärä

 5. Napauta Esikatsele sisältöä että Näytä esikatselu zip-tiedoston ensimmäisestä kohteesta.

  Esikatsele sisältö -linkkiä

 6. Napauta kolmea riviä, joista jokaisella on pisteitä vasemmalla, jolloin saat näkyviin luettelon kaikista zip-tiedoston kohteista.

  Lisää-valikko ZIP-liitteelle

 7. Napauta kohteen nimeä tässä luettelossa esikatsellaksesi sitä.

 8. Kun näet tiedoston, jonka haluat purkaa ja tallentaa, napauta Jaa-kuvake (ruutu, jossa nuoli osoittaa ylöspäin) oikeassa yläkulmassa.

  Jaa-kuvake

 9. Napauta alareunassa näkyvissä olevissa vaihtoehdoissa Tallenna tiedostoihin. Saatat joutua vierittämään hieman tämän vaihtoehdon löytämiseksi.

  Jaa-valikon Tallenna tiedostoihin -komento

 10. Järjestelmä näyttää käytettävissä olevat sijainnit. Esimerkiksi useimmat ihmiset näkevät iCloud-asema, Oma iPhone -laitteessatai, jos käytät iPadia, Oma iPad. Napauta haluamaasi sijaintia.

  Valitse sijainti, johon haluat tallentaa tiedostoja, kuten iCloud Drive, On My iPad (tai iPhone) tai pilvitallennustila

 11. Kun olet valinnut sijainnin, napauta siirtyäksesi kansioon, johon haluat purkaa tiedoston.

  Valitse kansio, johon purettu tiedosto tallennetaan, ja valitse sitten oikeasta yläkulmasta Lisää

 12. Napauta Lisätä oikeassa yläkulmassa purkaa valittu tiedosto ja tallenna se pakattuna pakattuun muotoon valittuun kansioon.

  Lisää-painike

Zip- ja sähköpostitiedostot pikavalinnoilla

IOS 12: n mukana tullut Apple Shortcuts -sovellus lisäsi Zip and Email -pikakuvakkeen, jonka avulla voit luoda ja lähettää zip-tiedostoja.

 1. Avaa Tiedostot sovellus.

  Tiedostot-sovellus iPadissa

 2. Napauta vasemmassa valikossa mitä tahansa käytettävissä olevaa sijaintia, kuten iCloud-asema, Oma iPad, Oma iPhone -laitteessatai muuta liitettyä tallennustilaa (esim. Google Drive).

  Tiedostot-sovelluksen Sijainnit-osio

 3. Napauta oikealla napauttamalla siirtyäksesi kansioon, joka sisältää tiedoston tai tiedostot, jotka haluat muuttaa zip-tiedostoksi.

  Näyttökuva tiedostoista, sijainnit vasemmalla ja kansio, jossa on kaksi tiedostoa oikealla

 4. Napauta Valitse oikeassa yläkulmassa.

  Valitse-painike

 5. Napauta yhtä tai useampaa zip-tiedostoon sisällytettävää tiedostoa tai kansiota.

  Näyttökuva kahdesta valitusta tiedostosta. Jokaisen valitun tiedoston alla näkyy sininen ympyrä, jossa on valintamerkki.

 6. Napauta Jaa lähellä näytön alaosaa.

  Jaa-painike

 7. Napauta Pikanäppäimet näkyviin tulevista vaihtoehdoista. Jos et näe pikavalintoja vaihtoehtojen alarivillä, pyyhkäise ja napauta Lisääja ota sitten käyttöön pikavalintojen vieressä oleva liukusäädin ja napauta sitten Tehty.

  Pikavalinnat-vaihtoehto

 8. Valitse Zip ja sähköposti pikakuvake. Jos et näe vaihtoehtoa, napauta Hanki lisää pikavalintoja ja tyyppi postinumero hakukentässä. Valitse Zip ja sähköposti ja sitten Hanki pikakuvake lisätäksesi sen kirjastoosi.

  Zip and Email -pikakuvake

 9. Pikakuvake luo zip-tiedoston ja liittää sen uuteen sähköpostiviestiin.

  Näyttökuva tyhjästä postiviestistä .zip-tiedostoliitteellä

 10. Lisää vastaanottajat, aihe ja viesti ja lähetä sitten sähköposti.

Muut Zip File Management -vaihtoehdot

Monet ihmiset asentavat kolmannen osapuolen sovelluksia pakkaamaan, avaamaan ja purkamaan zip-tiedostoja iOS: ssä. Esimerkiksi Asiakirjat lukemalla -toiminnolla voit valita helposti useita kohteita ja pakata nämä kohteet sitten zip-arkistotiedostoon napauttamalla zip-painiketta. Muut sovellukset, kuten iZip Pro -Zip Unzip Unrar Tool, tarjoavat edistyneitä zip-ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden luoda ja avata salasanasuojattuja zip-tiedostoja. Lisäksi jotkut ihmiset käyttävät pikakuvakkeita, Applen iOS-työnkulun automatisointisovellusta, työskennellessään zip-tiedostojen kanssa. Pikanäppäimet tarjoavat mahdollisuuden lisätä Tee arkisto ja Pura arkisto toimintona. Voit esimerkiksi luoda pikakuvakkeen, joka vie zip-tiedoston, poimii sisällön ja tallentaa sisällön automaattisesti valitsemaasi kansioon. Ihmiset, jotka haluavat automatisoitujen jaksojen automatisoitua, vaiheittaista hallintaa, haluavat todennäköisesti tutkia pikakuvakkeiden automatisointia toimiakseen zip-tiedostojen kanssa.