Skip to content

Zoom-väsymys: Mikä se on ja miten sitä voidaan lievittää

2 de heinäkuu de 2021

Zoom-väsymys on eräänlainen henkinen rasitus, joka johtuu liiallisesta videoneuvottelusta. Se ei rajoitu Zoomiin. Termi koskee mitä tahansa videoneuvottelupalvelua, mukaan lukien Google Meet, GoToMeeting, Skype ja muut, mutta Zoom-monistin jumiutui palvelun suosion takia.

Mikä aiheuttaa zoomaus väsymystä?

Tietokoneen silmien rasituksen tavoin zoomaus väsymys johtuu osittain tietokoneen (tai älypuhelimen) näytön tuijottamisesta. Se verottaa myös aivoja muutamalla tavalla, mukaan lukien visuaalisten vihjeiden puute ja ylistimulaatio.

Kehonkieli

Et ehkä ymmärrä, kuinka paljon olet riippuvainen kehon kielestä ja muista vihjeistä, jotka on helppo noutaa henkilökohtaisesti, mutta vaikeita tai mahdottomia videoneuvottelun aikana. Vastaavasti monet ihmiset luottavat huulten lukemiseen, jotta he voivat paremmin ”kuulla”. Jos video ja ääni eivät täsmää, se myös tuhoaa aivot. Myös kehosi kielellä on tärkeä osa. Kun olet kaikki samassa huoneessa, ihmiset ymmärtävät, että kiinnität silti huomiota, vaikka katsot katseesi ikkunasta tai katsot muistiinpanojasi. Mutta jos et tuijota suoraan kameraan videopuhelussa, voi näyttää siltä, ​​että et kuuntele. Mutta saman tuijottaminen jatkuvasti ei ole luonnollista ja voi myös olla poikkeuksellisen tyhjentävää.

Visuaaliset ärsykkeet

On myös haastavampaa ottaa vastaan ​​kaikki visuaaliset ärsykkeet videon kautta kuin henkilökohtaisesti. National Geographicin mukaan ”gallerianäkymä – jossa kaikki kokouksen osallistujat näyttävät Brady Bunch -tyyliseltä – haastaa aivojen keskeisen näkemyksen pakottaen sen purkamaan niin monta ihmistä kerralla, ettei kukaan tule merkityksellisesti läpi, edes puhuja”.

Keskeytykset

Lopuksi, ei ole mahdollista käydä sivukeskusteluja tai pyytää katsomaan naapurin muistiinpanoja kuin voit kokoushuoneessa, ja on vaikea välittää. Jatkuva väärä alkaa ja puhuminen toisistaan ​​tappaa vauhdin.

Kuinka lievittää zoomaus väsymystä

Tapoja helpottaa tai välttää Zoom-väsymystä ovat kaikki aivojen rasituksen vähentämistä. Menetelmiin kuuluu visuaalisten ärsykkeiden vähentäminen, keskittymisen ylläpitäminen ja usein tauot. Alla olevat vinkit voivat auttaa myös henkilökohtaisissa kokouksissa.

  1. Pidä videoneuvottelut lyhyinä ja tarkkoina. Ihannetapauksessa heidän ei pitäisi juosta pidempään kuin tunti ilman taukoa. Jos se on kokouksesi, laadi selkeä asialista; jos kyseessä on jonkun toisen kokous, kysy yhteenveto. Vältä tekemästä muita toimintoja, kun läsnä kokouksissa.

  2. Sammuta kamera, kun et puhu. Tällä tavoin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, mihin etsit tai minkälaisia ​​kasvoja olet tekemässä. Mene asetukset > Video > Poista video käytöstä liittyessäsi kokoukseen aloittaa kokoukset ilman videota. Jos sinun on oltava kamerassa, piilota video itsestäsi, jotta sinun ei tarvitse huolehtia hämmenemisestä.

  3. Jos mahdollista, käytä kaiutinnäkymää ruudukon tai gallerianäkymän sijasta, joten sinun ei tarvitse nähdä kaikkia kerralla.

  4. Pidä usein taukoja tietokoneella. Estä ajat ennen kokouksia ja niiden jälkeen poistuaksesi näytöltä.

  5. Rajoita videokokouksia. Selvitä, mitä teet chatissa, sähköpostissa tai tavallisessa puhelussa, ennen kuin valitset videopuhelun. Työskentele kollegojesi kanssa varataksesi viikonpäivät, joissa ei ole videoneuvotteluja, jotta jokainen voi keskittyä muuhun työhön.

  6. Vähennä kokouksen kokoa. Kutsujen luettelon rajoittaminen voi auttaa pitämään kokoukset lyhyinä ja tarkkoina. Jos sinulla on oltava suuri kokoontuminen, harkitse breakout-huoneiden käyttöä.