Skip to content

Zoomaa vain end-to-end-salausta vain maksetuille käyttäjille

25 de kesäkuu de 2021

Jos haluat pitää liike- tai henkilökohtaiset zoomauspuhelut todella yksityisinä, sinun on maksettava siitä tai valittava toinen palvelu.

Totta puhuen; Zoom-puhelut ovat uusi normaali. End-to-end-salaus on pyhä grail, joka pitää tällaisen viestinnän suojattuna uteliailta hakkereilta (ja tietysti FBI: lta). Yritys on pystynyt toteuttamaan sen, mutta vain maksetuille käyttäjille, mikä asettaa kyseenalaiseksi kuka ansaitsee yksityiset puhelut ja kuka ei.

Sinun täytyy maksaa: Zoom ilmoitti lisäävänsä salauksen maksullisten käyttäjien puheluihin toukokuun 2020 lopussa. Raja raportoi, että toimitusjohtaja Eric Yuan sanoi tiistaina sijoituspuhelussa: ”Ilmaiset käyttäjät – emme varmasti halua antaa [them] koska haluamme työskennellä myös FBI: n, paikallisen lainvalvontaviranomaisen kanssa, jos jotkut ihmiset käyttävät Zoomia huonoon tarkoitukseen. ”

Kulissien takana: Zoomilla on ollut karkea aika turvallisuuden kannalta, kun taas yritys on nähnyt pandemian takia käytön huomattavan nousun. Yhtiö on sittemmin korjannut Zoombombing-ongelman, jossa ei-toivotut ihmiset voivat hypätä Zoom-puheluun ja pudottaa mitä tahansa sopimattomia asioita, joita he haluavat. Se on myös tulipalon alla joissakin (myös korjatuissa) suojausvirheissä Zoomin Mac-ohjelmiston taustakoodissa. Täydellisen salauksen lisääminen auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa turvallisemmaksi, että kukaan ei voi hakkeroida.

Kyllä, mutta: Valitettavasti pelkät ihmiset, joilla on varaa Zoom-tilaukseen, tarvitsevat kokonaisvaltaisen salauksen. Jos olet voittoa tavoittelematon organisaatio, joka keskustelee protestoinnista, organisaatiosi voi hyötyä ominaisuudesta. Zoomin käyttöön on myös pahat syyt, kuten toimitusjohtaja mainitsi sijoituspuhelussa. Huonot näyttelijät voivat kuitenkin myös maksaa salauksesta kappaleensa peittämiseksi.

Bottom line: On olemassa ilmaisia ​​salattuja videopuheluvaihtoehtoja, kuten FaceTime (vain Apple, enintään 32 osallistujaa), WhatsApp (alle kahdeksalle hengelle) ja Google Duo. Signalilla on myös videoneuvotteluja, mutta se on tarkoitettu vain henkilökohtaisiin puheluihin. Viime kädessä salattujen videopuheluohjelmistojen käyttö on henkilökohtainen valinta, mutta on pettymys, kun salaus on vain maksettujen jäsenten käytettävissä.

Lisätietoja videoneuvotteluista