Skip to content

Zoombombing: Mikä se on ja miten pysyä turvassa zoomauspuheluiden aikana

25 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Säädä oletusarvoisia suojausasetuksia: Napsauta Asetukset> Profiili> Näytä lisäominaisuudet ja sammuta Liity ennen isäntää.
 • Mene pidemmälle: Valitse Vain todennetut käyttäjät voivat liittyä kokouksiin tai Vaadi salasana, kun ajoitat uusia kokouksia.
 • Älä unohda asettaa näytön jakamisasetukseksi Vain isäntämyös.

Siellä on myös enemmän tietoa. Tässä artikkelissa selitetään yksityiskohtaisesti kaikki suojaustoimenpiteet, jotka voit ottaa sekä oletuksena että uuden kokouksen ajoittamisen yhteydessä. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmiä. Huomautuksia muutoksista iOS- ja Android-mobiilisovelluksissa on myös lisätty.

Zoomin oletusarvoisten suojausasetusten muuttaminen

Kun tiedät, että Zoom-sovelluksesi on ajan tasalla (katso ohjeet jäljempänä tässä artikkelissa), voit aloittaa säätämisen ja säätää oletusarvoisia turva-asetuksia lisätäksesi sovelluksesi turvallisuutta.

 1. Löydät nämä suojausasetukset napsauttamalla asetukset zoom Zoom-sovelluksen oikeassa yläkulmassa. Tämä avaa asetukset valintaikkuna.

 2. vuonna asetukset -valintaikkunassa Profiili ja napsauta Näytä lisäominaisuudet.

  Kuvakaappaus Näytä lisäominaisuudet -vaihtoehdosta Zoom-sovelluksessa.

 3. Se vie sinut asetukset -sivu Zoom-verkkosivustolla. Siellä sinun tulisi tehdä useita säätöjä. Ensinnäkin Aikataulu kokous sinun pitäisi poistaa valinta Liity ennen isäntää kytkeäksesi tämän vaihtoehdon pois päältä. Tämä asettaa kokoukseen liittyneet osallistujat ennen kuin sinä (isäntänä) saapuvat odotushuoneeseen, kunnes olet verkossa. Tämä auttaa varmistamaan, ettei tapahdu mitään, josta et ole tietoinen.

 4. Selaa sitten alas ja valitse Vain todennetut käyttäjät voivat liittyä kokouksiin laittaa se päälle. Tämä edellyttää, että annat todennusmenetelmän, kun aiot kokouksen, jonka käyttäjien on tarjottava liittyessään kokoukseen. Vaihtoehtoisesti voit valita Vaadi salasana, kun ajoitat uusia kokouksia vaihtoehto sen kytkemiseksi päälle. Siinä tapauksessa salasana luodaan, kun kokous on ajoitettu, ja osallistujien on annettava salasana liittyäkseen kokoukseen.

 5. Valitse alaspäin sivulta alaspäin Ohita osallistujia sisäänkirjautumisen yhteydessä käynnistääksesi sen ja asettamalla saapuvat osallistujat automaattisesti mykistykseen. Käyttäjät voivat edelleen mykistää itsensä, mutta tämä auttaa vähentämään odottamattoman melun aiheuttamia häiriöitä liittyessään puheluun.

 6. Seuraava, alla Kokouksessa (perus) napsauta vieressä olevaa valintaruutua Estä osallistujia tallentamasta keskustelua. Tämä estää kokouksen osallistujia tallentamasta kopioita keskusteluista, jotka voidaan jakaa kokouksen ulkopuolella.

 7. Varmista, että vaihtoehto on Tiedostonsiirto on pois päältä (ellei sitä tarvita), jotta estetään osallistujia lähettämästä ei-toivottuja tiedostoja isännälle tai muille chat-toiminnon osallistujille.

 8. Alla Näytön jakaminen vaihda sivun alapuolella näytön jakamisvaihtoehdoksi Vain isäntä. Tämä estää kokouksen osallistujia ottamasta näyttöä.

 9. Jatka vierittämistä ja varmista Salli poistettujen osallistujien liittyä uudelleen on sammutettu. Tällä tavalla, jos poistat jonkun kokouksesta, hän ei voi palata kokoukseen.

 10. Alla Kokouksessa (edistynyt) varmista, että vaihtoehto Far-end-kameran hallinta on kytketty pois päältä, jotta kukaan muu ei voi hallita kameraa kokouksen aikana.

 11. Käynnistä. Vierittämällä hieman kauemmaksi Odotushuone vaihtoehto. Tämä vaihtoehto estää osallistujia liittymästä kokoukseen ilman kokouksen isännän lupaa. Tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista estää kutsumattomat osallistujat.

Säädä zoomauksen suojausasetuksia kokousta ajoitettaessa

Äsken säätämäsi asetukset ovat oletusasetuksia. Nämä pysyvät asetettuina jokaiselle valitsemallesi kokoukselle, ellet muuta niitä. Zoom-suojauksen parantamiseksi on myös joitain asetuksia, joita voit muokata kokousta ajoitettaessa. Voit tehdä nämä muutokset Zoom-sovelluksessa tai Zoom-verkkosivustolla. Alla olevat kuvat ovat sovelluskohtaisia.

 1. Voit ajastaa kokouksen napsauttamalla Ajoittaa Zoom-sovelluksesta Koti -näyttö.

  a Zoom-sovelluksen näyttökuva, joka näyttää Aikataulu-vaihtoehdon.

 2. Aikataulu kokous valintaikkuna avautuu. Täytä kokouksen tiedot ja napsauta sitten valintaruutua Vaadi kokouksen salasana luoda vaadittu salasana, jota käyttäjien on käytettävä päästä kokoukseen. Jaa kokouksen salasana järkevästi, koska kuka tahansa, jolla on kokouslinkki ja salasana, voi liittyä.

 3. Napsauta sitten laajentaaksesi Edistyneet asetukset -osiossa.

  Näyttökuva Lisäasetukset-linkistä Zoom-sovelluksen Aikataulu-valintaikkunassa.

 4. vuonna Edistyneet asetukset osio sijoita valintamerkki viereisiin ruutuihin Ota odotushuone käyttöön ja Vain todennetut käyttäjät voivat liittyä: Kirjaudu sisään zoomaukseen. Muista myös poistaa vaihtoehdon valinta Ota liittyminen käyttöön ennen isäntää. Tämä pitää osallistujat odottamaan, kunnes isäntä liittyy kokoukseen. Voit myös valita tai poistaa valinnan muista vaihtoehdoista, jotka vastaavat ajoitettavan kokouksen vaatimuksia.

Kuinka turvallinen zoom-videoneuvottelu on?

Yksi ongelmista, joita käyttäjät ovat kokeneet, ovat muut ihmiset kaappaavat kokouksia – nimeltään ZoomBombing – ja sitten huutavat rivouksia, osoittavat pornografiaa ja osoittavat muuta häiritsevää käyttäytymistä kokousten häiritsemiseksi. ZoomBombing on mahdollista, joissakin tapauksissa, Zoom-sovelluksen vanhempien versioiden tietoturva-aukon vuoksi. Zoom, kuten monet sovellukset, asennetaan joukolla ennalta määritettyjä oletusasetuksia, jotka määrittävät osan sovelluksen suojaustasosta. Myös useiden sovellusten tapaan oletusasetukset on suunniteltu helpottamaan ohjelmaa useimmille käyttäjille. Se tarkoittaa sinulle, että monet suojausominaisuudet, jotka auttavat suojaamaan puheluidesi turvallisuutta, ovat pois käytöstä. Nämä ominaisuudet on kuitenkin helppo ottaa käyttöön, kun tiedät missä ne ovat ja mitä he tekevät.

Varmista, että käytät oikeaa zoomaussivustoa

Ennen kuin aloitat, varmista, että käytät oikeaa Zoom-sivustoa. Zoomin virallinen osoite on https://zoom.us. Jos olet käynyt tai ladannut ohjelmistoa muulta zoomaussivustolta, olet vaarassa, että asennat järjestelmääsi väärennetyn ohjelmiston, joka saattaa vaarantaa tietoturvan. Poista sovellus välittömästi ja suorita sitten täydellinen virustentarkistus varmistaaksesi, ettei järjestelmääsi ole saanut haittaohjelmia.

Kuinka varmistaa, että zoomaus päivitetään

Ensimmäinen askel, jonka sinun on tehtävä zoomauksen turvallisuuden varmistamiseksi, on päivittää se uusimpaan käytettävissä olevaan versioon. Jos käytät zoomausta mobiililaitteella, sinun pitäisi pystyä päivittämään sovellus Apple App Storesta tai päivittämään se Androidin Google Play Kaupasta käyttämästäsi laitteesta riippuen. Näin voit varmistaa, että sinulla on uusin mahdollinen Zoom-versio:

 1. Avaa joko Windows- tai Mac-tietokoneessa Zoom-sovellus ja napsauta Profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa.

  Näyttökuva profiilikuvakkeen sijainnista Zoom-sovelluksessa.

 2. Napsauta näkyviin tulevasta valikosta Tarkista päivitykset.

  Näyttökuva, joka kuvaa Check for Updates -vaihtoehdon löytämistä Zoomista.

 3. Zoom tarkistaa päivitykset. Tämä saattaa kestää muutaman minuutin. Jos päivitys on saatavilla, sinulle annetaan mahdollisuus päivittää sovellus. Klikkaus Päivittää.

  Näyttökuva käytettävissä olevasta päivityksestä Zoom-sovelluksessa.

 4. Zoom päivittyy ja käynnistyy uudelleen. Sinun on kirjauduttava takaisin Zoom-tilillesi, kun päivitys on valmis. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä Zoomin nykyinen versio (4.6.8 Windowsille, macOS: lle ja Androidille) julkaistiin 23. maaliskuuta 2020. iOS: n versio 4.6.9 julkaistiin 27. maaliskuuta 2020. Jos haluat Varmistaaksesi, että päivität tosiasiallisesti uusimpaan Zoom-versioon, löydät tietoja heidän julkaisutiedot -sivulta.

Viimeinen huomautus zoomausturvasta

Kuten missä tahansa sovelluksessa, Zoom-suojaus on vain yhtä hyvä kuin sitä käyttävät isännät ja osallistujat. Varmista, että täytät vastuusi, kun käytät Zoom-sovellusta tai Zoomia mobiililaitteessa tai verkossa. Tässä on joitain vinkkejä:

 • Varmista, että käytössäsi on palomuuri ja asianmukainen tietoturva.
 • Pidä tietokone, palomuuri, virustorjunta ja verkko ajan tasalla.
 • Ole varovainen, kenen kanssa jaat kokouskutsusi, ja pyydä, että kokouksiin kutsumasi osallistujat eivät myöskään jaa kokouskutsuja.
 • Jos mahdollista, isäntien ja osallistujien tulisi käyttää VPN: ää turvallisuuden lisäämiseksi samalla, kun he käyttävät Zoomia (tai tekevät mitä tahansa verkossa).

Lopuksi pidä mielessä, että Zoom on verkkopohjainen. Olitpa sitten tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi, Internet-yhteys vaaditaan zoomauspuheluiden suorittamiseen ja niihin osallistumiseen. Käytä sellaisenaan samaa varovaisuutta, jota käyttäisit kaikkeen, mitä teet verkossa.