Skip to content

Zoomin käyttö, Applen sisäänrakennettu näytön suurennuslasi

25 de kesäkuu de 2021

Zoom on näytön suurennuksen esteettömyystyökalu, joka on saatavana kaikkiin macOS- ja iOS-tuotteisiin. Mac-laitteilla Zoom voi suurentaa ruudun sisältöä (mukaan lukien teksti, grafiikka ja video) jopa 40 kertaa alkuperäisen koon. IOS-laitteilla se voi suurentaa jopa 15 kertaa. Hallitse zoomausta näppäimistön, hiiren ja elekomentojen avulla macOS: ssä ja kosketustuloja iOS: ssä. Tämä artikkeli koskee Mac-tietokoneita, joissa on macOS Big Sur (11.0), macOS Catalina (10.15) tai macOS Mojave (10.14), ja iOS-laitteita, jotka toimivat iOS 14, iOS 13 tai iOS 12 -käyttöjärjestelmissä.

Zoom-asetusten aktivointi Macissa

Seuraa näitä vaiheita, jos haluat aktivoida ja muokata zoomauksen perusasetuksia MacOS: ssa.

 1. Navigoida johonkin Järjestelmäasetukset > Esteettömyys.

  Avata Järjestelmäasetukset alkaen Omena valikko vasemmassa yläkulmassa tai etsimällä sitä Valokeilassa sovellus.

 2. Valitse Zoomaus alla Näkemys vasemmalla olevassa valikossa.

  Zoomityökalu MacOSin esteettömyysasetuksista

 3. Valita Käytä zoomausta pikanäppäimillä käyttää vain näppäimistöä. Valitse Käytä zoomausta vierityseleellä muokkausnäppäimillä Voit käyttää näppäimistöä yhdessä hiiren tai ohjauslevyn kanssa zoomaamiseksi.

  ZOOM-työkalun näppäimistön ja vierityksen eleasetukset macOs: ssa

  Voit muokata zoomauksen pikanäppäimiä tai ottaa ohjauslevyn eleet käyttöön valitsemalla Pitkälle kehittynyt > Ohjaimet.

Zoomin lisäasetusten käyttäminen macOS: ssa

Alkaen Esteettömyys > Näkemys > Zoomaus, Käytä Pitkälle kehittynyt -painiketta muuttaaksesi zoomattujen kuvien ulkonäköä, zoomausprosenttia ja muita erityisiä asetuksia.

Muuta näyttökuvan asetuksia

Alkaen Ulkomuoto -välilehdessä, valitse valintaruutu yhden kolmesta tavasta, jolla zoomausobjektiivin kuva liikkuu lähennettäessä:

 • Valitse Jatkuvasti osoittimella Zoom-objektiivin kuva seuraa tiukasti hiiren kohdistinta.
 • Valitse Vasta kun osoitin saavuttaa reunan Zoom-objektiivikuvan polku hiiren kohdistin liikkuu vain, kun se saavuttaa objektiivikuvan reunan.
 • Valitse Joten osoitin on zoomatun kuvan keskellä tai lähellä sitä zoom-objektiivin kuvan liikuttamiseksi kohdistimen kanssa, mutta ei niin tiukasti kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa.

Zoomaa näytön kuva-asetukset macOS: ssä

Aseta suurennusalue

Määritä suurennusalue, jotta kuvat eivät tule liian suuriksi tai pieniksi, kun niitä lähennetään tai pienennetään. Alkaen Ohjaimet -välilehdessä, käytä kahta liukusäädintä asteikolla valitaksesi pienimmän ja suurimman zoomausalueen.

Vaihda alueita MacOS: n lähentämiseen ja loitontamiseen

Muuta hiiren kohdistimen kokoa

Suurenna hiiren kohdistimen kokoa, jotta se olisi helpompi nähdä zoomausta käytettäessä. Alkaen Järjestelmäasetukset > Esteettömyys, valitse Näyttö > Kohdistimen koko. Säädä kohdistimen kokoa liukusäätimellä. Valitsemasi koko pysyy myös sen jälkeen, kun kirjaudut ulos, käynnistät laitteen uudelleen tai sammutat laitteen.

Kohdistimen koon asetukset macOS: n esteettömyysasetuksista

Zoomin käyttäminen iOS: ssä

Zoomia voidaan käyttää myös iOS-laitteissa, vaikka suurennusalue on pienempi. Kaikki tavalliset iOS-eleet – napauta, pyyhkäise, nipistä ja kierrä – toimivat edelleen, kun zoomaustila on päällä. Voit käyttää Zoomia ja VoiceOver-näytönlukijaa samanaikaisesti iOS-laitteellasi, mutta muista, että kosketuseleet saattavat häiritä Zoom-eleitä.

 1. Valitse iOS-laitteellasi asetukset > Esteettömyys > Zoomaus. Aktivoi Zoom-painike oikealle.

 2. Lähennä kaksoisnapauttamalla kolmella sormella. Zoomaa edelleen kaksoisnapauttamalla ja vetämällä sitten kolmea sormea ​​ylös tai alas. Liiku näytössä vetämällä kolmella sormella. Jos haluat siirtää zoom-objektiivin kuvaa nopeammin, pyyhkäise sen sijaan, että vedät kolmella sormella. Voit seurata kirjoittamista valitsemalla Seuraa tarkennusta. Tämä asetus pitää Zoom-objektiivikuvan tekstikohdistimen vieressä kirjoittaessasi.

 3. Jos haluat käyttää säätimiä visuaalisen ohjaimen avulla, valitse Zoom-ohjain > Näytä ohjain käyttää näytön Zoom-valikkoa. Sen sijaan, että näytät ohjainta koko ajan, tuo esiin ohjain lennossa Zoom-valikosta kolmen sormen kaksoisnapauttamalla. Käytä muita vaihtoehtoja lähentämiseen, zoomausalueen vaihtamiseen tai suodattimen lisäämiseen.

  Zoomausasetukset iOS: ssä